Nevíte náhodou, kde koupit makovy olej v obchode v centru Prahy? Moc jsem toho nezkoušela, jen Countrylife a jeste cosi. Moc díky za tipy.
Jídlo a vaření
Sklizeno by mohlo mít.
Cardamom zde https://cardamom.cz/seminkove-a-welness-oleje/
Havlík zde http://eshop.havlikovaapoteka.cz/home/17-makovy-olej-30ml-8594177410837.html - obchod má na Radlické, ale hodně krátkou otevírací dobu
a pak na trhu na Náplavce bývá paní s čerstvě lisovanými oleji, makový mívá, ale není tam pokaždý.
andulka01 Dekuju za tipy! Havlika jednoho mam vlastne kousek, ale zas toje jen 30 ml... Naplavka nehrozi a ten prvni obchod mam z ruky.
Asi mi nezbude, nez to objednat po netu.
Edit: Sklizeno by mohlo klapnout, nejak jsem prehlidla. Diky.
Prosím vás, neucte ty svoje synacky, ze kazda buchta bez krému je sucha, jinak je jednou nějaká fakt zabije...![]()
Potrefenáhusa
omg omg!
Potrefenáhusa
no, ja to tak jeden cas mela sama. A tak jsem si vsechny "suchy" buchty mazala navrch marmeladou:D muzu doporucit!
edit: jeste me napada, ze u meho muze v rodine se to dotahlo tak daleko, ze jeho teta dela babovku plnenou maslovym kremem ![]()
Potrefenáhusa
No je to tak, taky jsem chtela zabijet, ale nakonec jsem proste jen prestala cokoli pect. ![]()
Tchyne taky cpe maslovej krem snad i do vanocky![]()
Potrefenáhusa Muj syn jí zásadne jenom suchy, u dortu napriklad sni jen ten suchej piskot, z cukrovi pernicky a rohlicky, babovka ok. Takze za nas dobry ![]()
Potrefenáhusa A fakt musí být krém, nebo stačí "mokrá" buchta? Jinak teda ty jídelní návyky co člověk musí skousnout u partnera, to je občas peklo...
andulka01 musí byt krém...já suchý babovky nepeču, ani vlastne nevim, co to znamená, to až tady ze si na to někdo stěžoval, vzdyt v ty babovce zahuci vic másla a plnotucnyho tvarohu/slehacky/ořechů, než je v tom mouky, jak to muže bejt suchý?????
A já to tady poslouchala cely Vánoce, rohlicky a pracny ať vůbec nepecu, ze je to suchý....a pak toho zmizely tři plechy, ani to nevydrželo do Vánoc....a vanocka, tvl, no tak komu to přijde suchý, ať si to namaže máslem!!!!!
Potrefenáhusa
hustý... tak to bych mohla pečení škrtnout úplně, protože s krémem snad nedělám vůbec nic. Fakt bych nahlásila bojkot, pekla pro sebe nebo třeba do práce a jednou za uherák udělala něco krémového.
Ono je to těžký. Já úplně rostla z jídelních návyků ex. Zelenina je fujky a ještě se to musí okecávat a podporovat v nechuti mladší sourozence. A ovoce je pro opice. To jsem fakt nedávala. Naštěstí buchty tak jak peču já byly OK, pekla jsem ráda.
andulka01 ale to je prave dobry, ze tady se to sní a rychle, takže v pohode, jen ty řeči předem jsou na vraždu (a ne v afektu, ale pomalou a sadistickou!!!!
)
Potrefenáhusa Jasně, začít mlácením hákem na těsto od robota, pokračovat přidušením hutným máslovým krémem a doladit dortovým nožem mezi žebra :-)
andulka01 Předtím ovšem znehybnit uklouznutím na šlehačce.
Sweet Potato slavnej soude, uklouznul na slehacce a sám se na to napichnul!!!! A pak ješte jedenáctkrát!!!!
Výše trestu se mi zdá přiměřená, ale tak pro vosum lidí...
Potrefenáhusa no..vona pokud je bábovka suchá, tak je to vinou toho pekaře, panč usušit něco v čem je čtvrtkila másla a šest vajec, to už je slušnej výkon ![]()
hele, nebijte me, ale mne prisla taky vzdycky babovka sucha (a to byla mama i babicka super pekarka), s jedinou vyjimkou a to tvarohou babovkou, jinak jsem nechapala, co na tim lidi maji
manzel babovku miluje, tak jsem ji vzala na milost, chutna mi na tom ta kurka
obecne teda preferuju buchty s tvarohem, jablky, merunkami, marmeladou atd.
a cukrovi teda s kremem :)
no ale nikomu to nenutim a nekomentuju
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje