Mate nejaky osvedceny recept na cekanku? Priznavam, ze jsem ji vubec neznala, vcera jsem delala poprve, zapecenou s besamelem a dobry, jeste bych rada zkusila neco jineho.
Jídlo a vaření
Magráta a kedlubnu![]()
Karja podušená a zapečená s plátkem šunky a sýra je taky dobrá
Candát a hummus s červenou řepou :-).

Mně se hrozně líbí, jak jsi svůj problém s jídlem obrátila v obrovskou výhodu. Jíš báječně, já se často inspiruju. Hrozně se těším na léto, až bude na zahradě zelenina. Když jsme měli velkou úrodu lilků, našla jsem si několik receptů, ze kterých jsou favoriti, takže musím kupovat, když se zrovna lilky neurodí... A červenou řepu miluju, ta roste skoro sama, dlouho vydrží a je tak dobrá!
dynda Díky :-).
Víš co je zajímavý? Že já lilku nikdy nepřišla na chuť. A to jsem ho jedla ve všech možných receptech i arabské originály. A vůbec nechápu oblibu babaganoush :-). Ale řepa, to je jiná, tu můžu jíst denně :-).
RoSa Jo, to jsem presne delala:-D. Jen k tomu byl ten besamel navic:-D.
dynda Tobe se urodil lilek? Ja se ptala kamaradky, velke pestitelky a ta mi rikala, ze lilek nema vubec cenu zkouset, ze to parkrat zkusila a ze je to v nasich podminkach fakt naprd. Tak jsem to dal nezkoumala. Ja lilky miluju, hlavne ogrilovane a hlavne na dovolene. U nas mi tolik nechutnaji kupovane. Pripadne, kde je kupojes, mne prijde, ze jspu vzdycky nedozrale nebo proste takove jalove.
999 já lilek nejedla do 30 let a pak naráz..cvak a naopak ho dost vyhledávám. Nic není ztraceno..
Potrefenáhusa Aha, sklenik ona nemela a ja taky ne. Ani foliovnik se mi nechce mrcasit, nemam na to cas, ale lilek bych si vysazela. Mam je fakt rada, kdyz jsme byli v Jeruzaleme, jedli jsme s pritelem fallafel v pomeru 90procent lilek, 10 procent ti cizrnove kulicky:-D.
Ounz Jako já ho sním, ale se stejnou chutí jako třeba brambory...:-). Ale třeba v Maitrea v Týnské uličce mi celkem chutná. Tam ho mají v úpravě kari a to já můžu ve všech podobách.
Miluju lilek! Moje nejoblíbenější jsou Jeanův lilek a afghánský Banjan bourani s omíčkou Tchaka. A neo jen pěkně opečené plátky, posypané sýrem, s nějakou jogurtovou omáčkou. Úplně se mi kroutí pusa chutí ![]()
999 já ráda i brambory
v Maitrea sem byla jen jednou, a naprosto nás odradil příšernej číšník (zhulenej? Úplně blbej?)
999 a řepu mám taky moc ráda ![]()
Ounz Já tam moc nechodím, taky mě tam personal štve.
999 no už je to nějakou dobu taky, vzhledem k tomu kolik je v Pze podniků, vůbec nemám potřebu to zkoušet znovu, tohle by si meli hlídat, myslím..
Ounz Tak majitel si hlídal především mosteckou uhelnou...:-).
dynda Díky :-).
Víš co je zajímavý? Že já lilku nikdy nepřišla na chuť. A to jsem ho jedla ve všech možných receptech i arabské originály. A vůbec nechápu oblibu babaganoush :-). Ale řepa, to je jiná, tu můžu jíst denně :-).
Cha cha, ja to mam uplne presne naopak - lilek muzu treba denne, a baba ghanoush se v lete muzu uzrat
A repu nemusim vubec.
I kdyz abych byla spravedliva, ono s tou repou je to hlavne tak, ze ji mam zakazanou od pana zubare (spolecne s boruvkami a ehm, cervenym vinem
), neb mi barvi zuby, ktere potom nejdou profesionalne vybelit!
999 jo tak :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025