...to jsem jen dala ilustrační obrázek.
Jo, na jídlo...chutná mi.
Ale mně jde o to, jestli do sebe necpu jen hromadu tuku, jestli to má i nějaký bonusy třeba
...to jsem jen dala ilustrační obrázek.
Jo, na jídlo...chutná mi.
Ale mně jde o to, jestli do sebe necpu jen hromadu tuku, jestli to má i nějaký bonusy třeba
Miru no, mě překvapilo, že se to prodává v takovým množství..bonusy na zdraví to jistě má, praštit nekoho kilovkou po hlavě, to se jednomu hned uleví.
Ale vážně teď, burákobý máslo sou (správně) rozmixovaný buráky, takže asi tak..bílkoviny, tuky i nějakej sacharid a vitamíny prej taky. Ale dobrýho pomálu, řekla bych.
edit, tady máš odkaz na info..
...jo, díky za odkaz.
No, zatím jsem se neosypala a dýchám![]()
A mám taky radost ze zmínky o červeném vínu...![]()
Zdenek uprimne, nevim, co na segedinu resit. udusi se veprove na paprice, prida se tam kysane zeli a jiska ze smetany. jedina problematicka cast je nespalit papriku (jako vzdy).
Zdenek Taky nevím, co na segedínu řešit. Snad jen, že někdo do něj přidává i česnek, což je pro mě úplně mimo.
Přidávám recept na nejlepší bavorské vdolečky.
Na fotce je množství z jedné dávky. Připraveno na roznos k sousedům ![]()

500 g polohrubé mouky
30 g droždí
80 g másla
70 g pískového cukru
špetka soli
1/4 l mléka
2 - 3 žloutky
1 PL rumu
citronová kůra
vanilkový lusk
sádlo nebo olej na smažení
švestková povidla
pokrouhaný tvrdý tvaroh
Do misky dáme droždí, posypeme 1 KL cukru a měchačkou mícháme tak dlouho, až se droždí rozpustí. Pak přidáme asi 100 g mouky, 1/8 l vlahého mléka a rozmícháme v řidší těsto - kvásek. Povrch kvásku posypeme moukou, zakryjeme ubrouskem a dáme kynout.
Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a citronovou kůru. Uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj zkynutý kvásek. Žloutky rozkvedláme ve zbylém vlahém mléce, postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce, nakonec přidáme řídké vlahé máslo a vše zpracujeme v těsto. Nezapomeneme přidat rum. Dobře propracované těsto poprášíme na povrchu moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout. Po zkynutí těsto srazíme opětovným mícháním a dáme znovu kynout.
Zkynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 1 cm a okrouhlým vykrajovačem na koblihy vykrajujeme kolečka - vdolky.
Vdolky dáme na ubrousek posypaný moukou a necháme znovu kynout. Uprostřed vdolečků promáčkneme důlek. Pak vdolečky smažíme zakryté pokličkou v kastrole ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku. Když se spodní strana vdolků dozlatova vysmaží, obrátíme a bez pokličky dosmažíme. Osmažené vdolky dáme na ubrousky odsát tuk. Následně důlky plníme povidly, nastrouhaným tvrdým tvarohem, zdobíme šlehačkou a pocukrujeme.
Obměna: naplněné a posypané vdolečky můžeme přelít kysanou smetanou nebo jogurtem.
Tento recept je z Velké kuchařky pana Viléma Vrabce.
(já tedy moc nevyvaluji, dělám spíš kuličky a rozmačkávám)
Zdenek Já si myslím, že fantazie řadě klasických receptů škodí. A segedin je jedním z nich.
Zdenek A proč ta ublíženost? Prostě nikdo neměl k tomu nic objevného, tak neplácal zbytečnosti.
Já osobně u tradičních, oblíbených jídel tu "fantazii" naopak nevyhledávám. Mám je ráda tradiční a známá. Nemístná fantazie mi takové jídlo naopak spíš dokáže zkazit.
Fantazie patří jinam, do nových jídel, do pokusů, zkoušení a hledání. A nebo, pokud mi někdo "s fantazií" zpracuje segedín, ať tomu potom aspoň neříká segedín. ![]()
Dadoo teda, těch je!![]()
Catherinne Hromada, co? Ale zase jsou maličký. I když i z půlky by to stačilo. Ale my se vzájemně dělíme se sousedy, tak se to vždycky sní. ![]()
Dadoo no, budu si to množství muset upravit.![]()
Zdenek jsou jídla, u kterých se neexperimentuje, vznikají pak fakt nedobré šmakulády...
maloco je horsi nez hystericti chlapi :D
Dadoo hodne podobny recept tomu memu dnesnimu (nakonec bez tvarohu). akorat jsem tam dala hladkou mouku. ale delala jsem je takto uz i z polohrube, ale ta byla v mrazaku a nechtelo se mi cekat. taky z pul kila a zbylo akorat detem na zitra na svacinu a muzi k snidani
. ale ja toto jidlo delam jednou rocne, tak se z toho nezblaznim.
jestli muzu poradit odbornici, pridala bych rumu,alespon tak 2 lzice k te jedne. citit to tam nejde, ale opravdu sajou mene sadla. smazila jsem to dnes na 250g kostce sadla a tak 1,5dl jsem vylila + jeste neco skoncilo v obrousku. opravdu moc nepily.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.