MP Marge vege zelňačku dělala nedávno Kamu, určitě bude mít recept na ig.
Kdo je Kamu!? ![]()
MP Marge vege zelňačku dělala nedávno Kamu, určitě bude mít recept na ig.
Kdo je Kamu!? ![]()
Zdenek tak tomuhla bych fakt neříkala segedín, to s ním má společně jen to zelí. Ale každý jak mu chutná..
a litost nad promarnenou vůní.. Bože.. To aspiruje na blábol roku. O tu vůní přijdeš právě tím, že neorestujes.. Takže žádnou vůní do jídla ani dostat nemůžeš. Je mi líto vůně pečeně kachny, co si jen tak unikne v kuchyni do vzduchu, takže ji raději uvařím. A už neunikne nic.. To je fakt logika. ![]()
![]()
MP Marge V SZ posílám něco pro inspiraci; párek nebo klobása se dá vynechat a nahradit, stejně tak jako klasická smetana.
Dekuji
A ac jsem to jeste necetla, tak uz si rikam, ze smetanu bych urcite ponechala - narozdil od uzenin s ni zadny problem nemam ![]()
MP Marge Kamila rundusova.
MP Marge do te zelnacky nezapomen na houby a susene svestky:-) (recept bez masa bohuzel nemam)
Pockej, coze!? Susene SVESTKY!? ![]()
MP Marge jj. prava valasska kyselica od kamaradky z beskyd:-) zhruba takto https://www.apetitonline.cz/recepty/1371-slovenska-zelnacka-kapustnica-se-susenymi-svestkami-a-klobasou.html
Botyčky jsou super, to navrhnu manželovi, ať používá podle vzoru Botyč. Podle mě je Botyč a Nysa prostě dialekt.
Já to od Slováků taky znám se sušenýma švestkama a houbama. Když není klobása, je mi to fuk, ale bez těch švestek už mě to tak nebaví. Neboj, neovlivní chuť nějak drasticky, asi ji spíš tak doplní, zakulatí.
coralline Botič je od “botniti” tj nabývat objemu - rozvodňovat se. Výslovnost s Y je prostě regionální a fakt nevím, proč by za ni měl být někdo častován invektivami.
Dadoo Tyjo, ty jsi dnes nějaká nabroušená. Jednak Zdeněk celou dobu píše Jakosegedín, jednak doma myslím může kdokoli svému receptu říkat jakkoli, když to pod tím názvem nechce prodávat.
Ne, já to myslela opačně, manžel je od Botiče, ale říká mu Botyč, tak by to mohl aplikovat na dětskou obuv. Zasvěcené to jistě pobaví.
Ale nejmenuje se podle botiček
jen je zvláštní, že při prakticky stejným slově někdo trvá na jiný výslovnosti.
Regionální nebo ne, je to prostě špatně. Taky se nebudeš hádat že třeba takovej okurek je správně, nebo jo?
Sweet Potato
píšu, že já bych to tak nenazvala, ale nikomu v tom snad nebráním. Nepisu to tam?
Spíš bych si všimla tě cibule. To mi přijde daleko zajímavější.
barbucha V mluveném neformálním projevu v patřičném nářečí ani okurek (a že to slovo fakt ráda nemám) nebude špatně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.