Karja Ja taky myslela ze se najim a nic! Brokolici delam podobne jak 999 na panvi na olivaci, akorat ji nevarim ane neparuju, vic mi chutna krupava trochu, pridam na platky cesnek, do zlatova, nektery kously brokolice jsou uplne tmavy ala na grilu. Rychly a dobry. Ten tunak k tomu zni fajn!
Jídlo a vaření
MP Marge
Jestli máš sušené švestky ráda, zkus je aspoň pro jednou. Jestli je ráda nemáš, v polévce se to nezlepší.
Rada je mam, akorat ze samotne nebo s jogurtem! Jednou jsem mela kapra nacerno a to mi VUBEC nechutnalo, tak jsem z toho odvodila, ze je v nicem jinem nez v tom jogurtu nechci ![]()
MP Marge no těch švestek tam samozřejmě nesmí být moc. pokud budeš vařit dvě porce, tak možná tři švestky do toho:-)
No dobre, jsem ochotna zaexperimentovat - rozhodne jsem ochotnejsi hodit par svestek do zelnacky, nez zacit nosit COS
Aby se nereklo, ze nechci zkusit nikdy nic noveho ![]()
viktorka_od splavu Jako že jim zelňačku, jim, jim, zelíčko, klobáska...a najednou švestka?
No ze je to divny!? ![]()
continuity netuším, ale tak Marge vaří pro dva pokud vim. Chica nepočítám
Naopak, Chica pocitej, vse "lidske" mu i nadale neobycejne jede, zato "psi" odmita, tak zacinam varit velmi dietne, abychom se s nim mohli obcas rozdelit! Vubec by me neprekvapilo, kdyby tu zelnacku sezral...
Karja delavam salat ze syrove brokolice
brokolici nakrajet na sousta, ten hlavni kostal davam pryc a schovavam si ho na vyvar, ale pry se tam muze na male kosticky nakrajet taky
+ cervena cibule na kosticky, pulka granatoveho jablka, rozinky, seminka slunecnice, bily jogurt, sul, pepr
Vubec by me neprekvapilo, kdyby tu zelnacku sezral...
Kysaný zelí měl moc rád Otíček, a Poppy ho taky žere!
Zelňačku bych psovi nedala páč ji dělám dost ostrou, nevim co by s ním udělaly ty feferonky a chilli ![]()
Karja brokolici mam rada i jen tak uvarenou “na skus” a politou maslem a posolenou nebo prelitou syrovou omackou
Na pánev trochu oleje, rozebrat brokolici, na tý pánvi lehce osmahnout, přidat trochu česneku na plátky a po chvíli zalít smetanou/lépe šlehačkou. Krátce podusit, než to zhoustne. Posypat sýrem případně. Hotovo dvacet.
Dají se přidat třeba kuřecí prsíčka na kousky, osmahnout spolu s tím vším, nebo kousky slaniny... ale ten základ se dá i samotnej (nebo s těstovinama, nočkama).
Karja pokud nejsi proti úpravě ‘na mozeček’, tak brokolice je tak moc dobrá..
Kysaný zelí měl moc rád Otíček, a Poppy ho taky žere!
Zelňačku bych psovi nedala páč ji dělám dost ostrou, nevim co by s ním udělaly ty feferonky a chilli
To vim uplne presne - posral by se!
Ja nevim, co to s tim nasim psem je, ale on prave hrozne miluje sul a koreni, i ostre. Mam podezreni, ze to je jeden z duvodu, proc nechce psi zradlo. Ja mu to samozrejme nedavam, protoze vim, ze je to pro nej skodlive, ale kdyz obcas kousek neceho vyzebra od pritele, tak se tvari, ze dostal manu nebeskou. A ani mu potom, holomkovi, nic neni. Onehdy se mi pritel pokousel zatajit, ze meli bufallo spicy chicken wings, coz jsou paliva mastna kureci kridelka, ktera kupuje na benzince (
), ovsem usvedcily je fleky od chili omacky, ktere mel Chico na tlamicce. Tak jsem s hruzou cekala, ze bude prujem, a co myslis? Nebylo nic.
Pripravovat v teto domacnosti zdravou a vyvazenou stravu je naprosta ztrata casu ![]()
Buď ráda, aspoň si s tím nemusíš dělat hlavu! A koupit kýbl křidýlek je bez práce
Jen ať si daj, kluci ![]()
Diky moc, mozecek, salat I ta brokolice na panvi me oslovily, urcite budu delat.
MP Marge
Buď ráda, aspoň si s tím nemusíš dělat hlavu! A koupit kýbl křidýlek je bez práce
Jen ať si daj, kluci
No jo, ale... Vzdyt je to tak nezdravy
A pritel uz tak pribral dvacet kilo a porad skuhra, ze ho boli zaludek... No me boli taky, kdyz vidim, co pres den s odpustenim zere ![]()
Karja S brokolicí dělám hovězí nudličky, trocha sojovky, sezam.
Karja Dělám těstoviny s brokolicí.
Jednu středně velkou brokolici rozmixuju v mixéru na drobné zrnka (ne na kaši). Na pánev dám olej, přidám rozmixovanou brokolici a 2-3 stroužky drceného česneku, opékám asi 3 minuty, potom osolím a opepřím, přidám jednu smetanu na šlehání, dochutím citronovou kůrou a přidám petrželku + někdy chilli. Míchám další 3-5 minuty aby brokolice změkla. Nakonec přidám uvařené linguine nebo pappardelle i s trochou vody v které se těstoviny vařily a dobře promíchám. Já to mám jako hlavní jídlo s těstovinama nebo jako přílohu (bez těstovin).
Černá kočka Diky, ja delam s brokolici takove modifikovane aglio oilo, vlastne to spravne uz vubec nejime, jen tohle ,,po nasemu,,.
Černá kočka teraz si ma celkom inšpirovala. Dnes vyskušam na večeru.
Karja ja delam rada brokolicove valecky, strouhanku nedavam.
https://www.albert.cz/recepty/pecene-brokolicove-valecky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY