0zero7 já recept na koprovku bez mléka a mouky nemám, nezkoušela sem, ale napadlo mě, určitě by to šlo s nějakým tím rostlinným mlékem? Mandlovým? Nevím jakou má teda chuť, hodně mandlová by asi vadila..ale čím zahustit, jestli nechceš mouku, to nevim. Já sem v tomhle hroznej klasik, hodim tam lžíci mouky a hotovo, nikdy sem to nemusela řešit, že bych jí nemohla (to bych byla v prdeli). Pokud by šlo jen o lepek, tak sou nějaký ty náhražky, ale ono nejde jen o lepek, což..
Jídlo a vaření
Koprovka bez mleka jde, delam ji s ovesnou nebo kešu smetanou. Obe ji zaroven samy zahusti, mouku vubec nepridavam.
Ounz hele lzice nevadi, mlecny vyrobky taky ne jen nerada mliko, tak dam smetanu a zakys a je to :)
Já si zvykla už všechno zahušťovat právě tou bezlepkovou moukou, pořídila jsem ji kvůli snaše a tak nějak jsem si na ni zvykla... a je jí navíc potřeba vždycky jen trošičku. A myslela jsem (ani nevim proč), že je i dietnější? Tak neni?
0zero7 tak jestli nevadí lžíce mouky, tak bych jí tam vrzla. Se smetanou to taky bude hustější než s mlíkem.
barbucha v jakym smyslu dietnější? Myslim že ne, záleží z čeho je a pak prostě neobsahuje lepek.
Jako že se z ní míň tloustne
Ale jak říkám, nevim jak jsem na to přišla.
barbucha no, tak v tom smyslu dietnější asi nebude?
Asi ne... Já jen myslela, kdyby měl někdo vědeckej výklad k tomu
Ale zas jak jí potřebuješ jen maličko, tak přece jen je to asi míň výživný než vobyč mouka.
barbucha no, jak říkam, nevim z čeho konkrétního je bezlepková, ale třeba tuhle sem srovnávala složení pšenice a quinoi a rozdíl (až na lepek ) minimální. Energeticky taky plus mínus.
barbucha zalezi z ceho je, muze byt ryzova, nejaka z fazoli atd... dietnejsi je pokud ma min sachru jak klasicka
coralline Jo, tak presne na to jsem koukala jak blazen, kdyz jsem videla tu reklamu. Ja vubec nechapu, co tam muze byt instantni, nebo jako tak tam je bilek v prasku, slehacka v prasku, co se smicha s vodou? No tisic otazek!
Ounz jj uvidim co to udela se smetanou, mouku muzu dat nakonec a mirne provarit dve minuty. mrknu na recept nekde, kucharka pro dceru apod a upravim si to
0zero7 Tak ja delam bez mleka, jen se smetanou a se dvema lzicemi mouky bezne, takze to urcite pujde I s jednou. Ale ja mam rada takovou tu vodovou, nove brambory, vajicko a hooodne kyselou!
Karja ji udelam min a bude to, hlavne mam rada malo ingredienci, coz tohle splnuje
viktorka_od splavu Tak to varime uplne stejne, ale ja ji jeste prislazuju (coz je prej hnus, mi tu jednou poradili). Ale proste kdyz dam cukr, tak muzu dat vic octa a je to intenzivne octovejsi, fakt!Bez cukru se ta intenzita octu snizuje, vazne:-D
0zero7 Jo, jinak ja delam jisku, pak vyvar, varim aby se mi rozvarily pripadne hrudky a udelala se poradne ta mouka, kopr, smetanu. Ocet do vychladle, rikala babicka.
Výborná koprovka se dá udělat z masového vývaru, se smetanou a zahuštěná. S tím zahuštěním si nějak poradíš
.
viktorka_od splavu Ounz 0zero7
No jo to jsem si jen dělala planý naděje...
Jinak koprovku miluju, a dělám často... mlíko tady vidim poprvé, dělám to jen ze šlehačky, prakticky bez vody - cibulku s nasekaným koprem podusim na másle a zaliju to tou šlehačkou a povařím. Plus ta bezlepková mouka. Prostě dieta jak prase
Ale teda bez knedliků, jen s dobrým brambůrkem... je to spíš jen takovej přeliv na ně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY