Mini pak referuj, me ted chutna vic nez ten mandlovy, ktery delam bezne. Vcera jsem ho mela s domacim syrem z jogurty a na to emental a rajce, super.
Jídlo a vaření
Karja mojí kočce tohle zachránilo život taky, bylo to tak strašně krásný kotě, že se jako první a jediná kočka během cca 50 let zvládlo přes mýho strýce probojovat do Prahy k bydlení, protože prostě nešlo nechat na podzim na vsi svýmu osudu
Kamaradka mi dala litr vyvaru co varila doma, z kde ceho vcetne morkovych kosti, prasecich nozicek, srdci, krku. Vari to 15 hodin, je v tom fenykl a anyz, cerstva kurkuma a kde co vsechno, uzasny to je, osmahla jsem do toho zeleninu a parada. Kdyz je to z lednice je to nehybny sulc, presne jak ma byt, objednala jsem si 4 sklenice na mesic, mnam.
0zero7 sklenice s vývarem (většinou slepičím) dostávám pravidelně od tety - taky do toho vždycky hodim zeleninu, plus pak teda ještě koriandr, zázvor, papričky, kafírový listy, skleněný nudle...
0zero7 Ten musí být super
RoSa mnam, papricky dam priste do te zeleniny na maslo, jalapeno, to me nenapadlo, dik!
999 Je uzasnej, me se s tim nechce piplat v takovym rozsahu (tech 15 hodin a vsechny ty ingredience) ona to objednava z organicke farmy. Rekla jsem ze ji to zaplatim, protoze to vyjde skoro stejne jak kupit maso a zebra minus cas a prace, pohoda. Fakt jsem byla prekvapena jak je vynikajici chutove. Ten fenykl a spol, super!
0zero7 Já bych si na to v první řadě musela koupit hrnec. Ty co mám, stačí tak na jednu slepici :-).
999 no ja se ji ptala v cem to dela..... ale zazvonil tel tak jeste nevim ha ha
0zero7 Ty jo, to se mi libi, to bych taky chtela, klidne varit:-D. Ale shanet ty suroviny by pro me byl asi ocistec;-)
andulka01 Díky! Vyzkouším, už se těším.
Karja tady objednas tak ti to dovezou domu vsechno z jedne farmy, ja teda netusila, ze to lze. Ale piplat se mi s tim nechce casove, koupit od kamosky je znacka ideal, hlavne mi to strasne chutna a ty vyzivovy hodnoty!! ![]()
0zero7 No prave to zni uplne idealne a tim, ze je nemam moznost objednat, pro me zni dobre I to patnactihodinovy vareni:-D:-D
Potrefenáhusa No to je desny, k tomu se neda snad ani nic napsat....
Trochu se ochladilo,tak jsem mohla péct.
Karja Jak to vlastně dopadlo s tou buchtou? Byla v pohodě?
999 Byla super! Diky moc, I to mnozstvi zmensene na kolac bylo ok!
A dnes jsem delala maslove kure dle kitchinette a bylo taky super, jen jsem toho udelala malo;-)'
A diteti jsem delala slany nakyp, coz je u nas sazka na jistotu. Ty nakypy ji desne chutnaj a,.muze to v pohode jist sama, kdyby nekdo nevedel, co pro rocni dite;-)
Karja Už jsem tě chválila, jak vyvařuješ vám i malé, moc se mi to líbí :-).
Karja jak delas slany nakyp? To by se u nas mohlo chytit. Doky.
miuu Urcite je spousta druhu, ja nejcasteji zapekam s kuskusem, ale ted jsem u cuketky videla treba I s polentou. Hlavne je to pro rocni ditem, tem starsim nevim, jestli by ty moje verze chutnaly, ale kamaradce to chutnal ted cuketovy a pritel to dost casto s chuti dojida. Delam casto kvetakovy, ci brokolicovy. Coz je ovarena zelenina, smicham s udelanym kuskusem, pak neco na dochuceni, jarni cibulka, bylinky, vajicko, trosicku syra a zapecu. Nebo cuketovy vcera - cuketa, brambora nastrouhat, detska krupicka, vajicko, trochu syra zase neco bylinkoveho a zapect. Dnes jsem delala kousky kurete na masle orestovat s nastrouhanym porkem, jarni cibulkou,mrkev a zapekla jsem to zase s kuskem a vajickem. Tohle mi vzdycky sni, asi diky konzistenci, da se to krasne nakrajet na kosticky a tak. Urcite by slo I s jahlami ci quinou a vsim moznym dalsim.
rozarka Hezky to vypada! Das mi recept, prosim? Potrebuju neco osvedceneho.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY