Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 21. července 2019 13:57

Potrefenáhusa hmm a tecept? js to v zivote nevarila, ale jak koukam treba tohle by mohlo byt vyborny https://fresh.iprima.cz/recepty/znojemska-omacka-s-hovezim

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:01

viktorka_od splavu kdyz zaprasit moukou jeste pred dusenim, tak to delam tak, ze to maso v mouce obalim a pak orestuji. Udela to kurcicku, omacka zhoustne taky a jako bonus nehrozi, ze se v tom udelaji hrcky. 

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:03

Potrefenáhusa hovezi krajim jenom napric vlakny, jedno jestli steak nebo dusene.

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:07

viktorka_od splavu Já kari pastu docela používám, ale je to red kari, doufám, že je to to samé. A jsem s tím spokojená, ale kokosové mléko nedávám spíš smetanu nebo ho ředím smetanou půl na půl, mně prostě přijde takové navoněné, prostě ne všude mi chutná. A mívám to dobré, je to teda takové vařila kočička s pejskem, ale je to naopak značně nemdlé, výrazné. Většinou kombinuji s krevetami, česnekem a nějakou na drobno nakrájenou čerstvou zeleninou, k rýži či pozor ke špagetám (což asi není uplně ono, míchat kuchyně dohromady:-D, ale ke špagetám nedávám moc smetany, jen něčím trošku rozředím).

49476 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:10

Karja jojo, tohle je taky cervena, no ze tam dam smetanu jsem uvazovala a pak to zavrhla ze nebudu babica.. ale asi jsem mela. ja kokosovy mliko pritom rada, ale tady se mi nejak nehodi nebo ho vazne bylo moc. prislo tam jeste kureci a ryze k tomu. nejlepsi byla limetka na zaver:-))

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:11

viktorka_od splavu V tom receptu vidím jeden problém a to strašně málo kari pasty. Na tohle množství kokosovýho mlíka dávám celý pytlíček, tedy asi 2-3 lžíce, ne lžičky.

Online Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:11

viktorka_od splavu já delala tohle a na ten, cos dávala ty, jsem prikukovala 

(jo a já teda nesnasim slaninu, vůbec zadnou, a ona to jídlo vzdycky ochutí skrznaskrz, nestaci si to dat z talíře stranou,  takže to spikovani nedělám)

prej to bylo dobry, jen malinko málo uho (to asi ta chybějící jiska) a priste prej rajskou s kolinkama! Ten chlap mě chce zabit, doufam, ze bude ta koupelna brzo hotova, nebo dojde i na tu zemlbabu...

continuity ono to dá rozum, snad si to budu pamatovat

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:11

Potrefenáhusa Já vařila tento týden poprvé dle tohoto receptu: https://www.albert.cz/recepty/znojemska-s-ryzi

A bylo to dobré, párek nedávám, jen já to teda moukou zahustila a měla trochu hrudky, Mutti poradila, že si mám příště tu mouku zamíchat v trošce vody. A nebo bych to udělala jako continuity, že bych to zaprášila moukou při tom restování, tak dělám španělské ptáčky a je to akorát husté a bez hrudek.

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:13

Potrefenáhusa Hahaha, ty seš hospodyňka :-D. Rajskou jsem ještě nedělala ale asi začnu kvůli dětem. Já dělávám často plněné papriky + masové koule, tak mi klasická rajská nechybí;-).

Online Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:14

Karja mne se to nechce otevřít, ale jestli to je s parkem a vajíčkem, tak na to jsem se taky koukala a šla se zeptat, jestli i vajíčko (párek nemáme) a prej ne, to už by byla moc Štěpánská

Offline 999
19909 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:15

viktorka_od splavu Mně tenhle recept přijde takovej českej, to, že by se tam dávala mražená zelenina mi přijde divný. Kari je fakt super jídlo, je výrazné, hodně ale záleží na ingrediencich. Dělat si čerstvou kari pastu je nejlepší, ale i některé kupované jsou dobré. To samé kokosové mléko. Až budu doplňovat zásoby, oboje ti vyfotím. Jinak doporučuju si na kari někam zajít, abys to nachutnala a věděla, jak to dochutit. Určitě v Brně nějakou dobrou asijskou restauraci máte :-).

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:15

viktorka_od splavuHmm, já na to nebudu Babica kašlu, mně prostě to samotné kokosové mléko nechutná, musim ho trochu zředit nebo záleží jak v jakém receptu, dělám ještě dýňové kari a tam je kupa dýně, plechovka mléka, plechovka rajčat a to se uplně ztratí. Kámoška si vyrábí vlastní a to prý ten mýdlový ocas, co mi vadí, nemá.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:16

999 to vypadá výborně, mňam

květák tak nějak dopadl, příště míň oleje a míň soli, jeden strávník říkal, že to jde, druhej si nechal zabalit domů do krabičky, páč ochořel a zůstal v posteli

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:16

Potrefenáhusa No jasně, štěpánská, znojemská, v tom já se už ztrácim;-))

Offline 999
19909 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:16

andulka01 Díky, to maso je fakt luxus :-).

Online Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:18

Plněny papriky už jsem taky delala, já nerada tu klasickou sladkou rajskou s pernikovym kořením (jak už jsme tu měli několikrát flejm), tak jsem delala jako se to dela u nás doma podle druhy maďarsko-slovensky babičky  - a zbyl mi toho celej hrnec. 

49476 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:18

andulka01 ahaa, to bude ta chyba. ja byla pripravena dat tam ten pytlik cely, to by byly asi ty 3 lzice, no ale muz nerad palivy a kdyz psali lzicky poslechla jsem. diky!

Potrefenáhusa ja nespikuju, neumim to, ale slaninu mam rada, dala bych tam jen tak oprazene kosticky, pro me je to vylepseni temer jakyhokoliv jidla;-)

Karja zaprasit pri smazeni je vzdycky lepsi, doda lepsi chut. a kdyz zahustuju dodatecne tak dam mouku do trochy vody do valce k tycovymu mixeru a trochu to mixnu. spolehlive bez hrudek:-)

Offline 999
19909 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:19

moora Díky :-). Přinesu ti jednu směs kořeni, která se na ten květák fakt hodí.

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:19

Potrefenáhusa ono to nekdy svadi k tomu, krajet blbe, kdyz je ten kus blbe ukrojenej uz od reznika (napric vlakny je to moc tenke - snad to pisu zrozumitelne). Koukam na to, uz kdyz to kupuji. 

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 21. července 2019 14:19

Potrefenáhusa Hmm, tak to by mi chutnalo! Já ráda pikantní rajskou a to jde jen k těm paprikám, pěkně chilli do toho:-D:-D