viktorka_od splavu koriandr je jednoletka a v tom smyslu vypěstovat a sklidit (a sníst), on pak záhy vykvete a pak už táhne jen takový tenký lístky. Jinak vypěstovat ho není nic obtížnýho, ale je to k rychlý spotřebě
Jídlo a vaření
Ounz Ve firemním bistru na bylinkový zahradě koriandr překvet přesně v tu dobu kdy začali podávat k obědu polévky, minimálně jednou týdně je nějaká thajská. Ale jinak si škubu co lze, mátu na čaj, libeček, bazalku a oregano do jídel. A taky nám domácí zařídili bylinkovou zahradu ve vnitrobloku, sklízíme ve velkým a ani to není znát.
Dadoo ja jsem si rikala, ze bych zkusila i libeckove pesto
viktorka_od splavu mela bys videt bylinkovou zahradku moji mamky
, levandule ma cely zahon, rozmaryn ma kmen jak stromek... jak jsou v urodnem Polabi, tak tam vsechno roste nejak vic
Já koriandr nevypěstuju. Máme tu blbé podmínky. A mrzí mě to dost, protože se nikde v okolí nedá koupit. Příliš velká exotika na naši lokalitu ![]()
Dneska jsem se inspirovala tady. Jsme pryc, takze jsem trochu improvizovala. Salat z belugy (byla al dente) se zeleninou, limetou, salotkou, matou. S tou limetou nam to chutnalo moc. Lilek podle receptu Dadoo s jogurtem s cesnekem a matou (opravdu vyborne jidlo, musim to priste udelat presne podle receptu).

Mne koriandr roste dobre, ale je to na rychlou sklizeň a prej to smrdi tak, ze kolem toho nejde ani sekat tráva...
No mne ted konecne druha varka vyrasila! Pritom prvni stejna seminka, stejna hlina, rekla bych identicke podminky a neslo to....
Lamickavyzerá to chutne, dala by som si. Zajtra aj ja urobím aspoň ten šalát z belugy, len musím kúpiť limetku
Lamicka Krásný :-)
Lamicka To mě těší
Já na to dostala velkou chuť. V lednici mám 3 lilky (ve sklepě květák, už dlouho) a vůbec nemám kdy si to uvařit. Manžel tahle jídla nejí, takže vařím pro něj - no a jím to taky.
Ale musím si ho udělat, proto jsem ty lilky kupovala.
Dneska jsem udělala tu musaku, dobrý to bylo moc, ale nefotitelný :-) jsem vám chtěla představit mou novou akvizici, kropenatý modrý a tyrkysový talíře a misky. Tak až k tomu vymyslím něco jinýho :-)
Nevzdávej to, ta horká léta mu dělají dobře. Jak říkám, nám už roste sám, když vykvete, necháme ho vysemenit, letos byla třetina záhonu, hroznej plevel, samozřejmě jsme ho nesnědli ani zdaleka.
Isca Proč vadí feferonky v těhotenství?
Protože to bylo v období, kdy mi nevadily snad jen suchý brambory. S tchyní jsme se o tom opakovaně bavily, dokonce říkala, že ona to měla taky tak, a pak jeko velkou pozornost donesla zapékaný bramory s masem, který byly úplně prosáklý tou feferonkovou chutí, dvě feferonky jsem z toho vyndávala, a cítila se dotčena, že nechci dojíst.
Sakra, koriandr na balkoně mi už jde do květu (a v mrazáku mám ještě loňskej) - nějaký nápady, co zajímavýho narychlo udělat? Květákovýho kari jsem už přežraná, thajský polívky taky...
barbucha i cokoliv mexickeho, chilli con carne, guacamole.
Isca Tak to jo, to chápu. Já myslela, že je za tím něco typu - capsaicin způsobuje potraty.
barbucha můžeš zkusit mexickou polévku. Rajčata, fazole, česnek, chilli jako základ a na talíř pak fetu, avokádo a strašně moc koriandru. ![]()
já mám rada koriandr v mletym masu, třeba v karbanatcich, pak v těch zeleninových pecenych/dušených mismasich a polivkach rajčata/lilek, papriky a když není zbyti, tak do tvarohu a jako pomazanku na chleba
Mexiko s koriandrem? To mě nenapadlo, dík! Chilli con carne super nápad ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY