Lama_z_Lana Mňam, Primitivo mám moc ráda :-) Na mě teda včera vyšlo Tempranillo. A k večeři jsem trochu prasila - kukuřice a patizonky ve smetanový omáčce s kořením Baharat. A tlustý kolo Poličanu ![]()
Jídlo a vaření
jinx mně ty předvařený řepy v igelitu chutnaj víc, nějak se mi doma nikdy nepovedlo to tak udělat, ale eko to fakt neni
Lidl míval výbornou, pak bohužel změnili výrobce, dobrý je to furt, ale předtim to bylo úplně úžasný
PotrefenáhusaMě ode mě chutná víc :-) ale v poslední době si strouhám syrovou, mám radši křupkavou.
andulka01 já mám syrovou ráda, ale do některých jídel mi přijde lepší ta tepelně zpracovaná, ten salát s kozím sýrem třeba
Potrefenáhusa ja kdyz to pecu, tak chutove dobry, jen ten cas, ten cas. Bud to cele obalim v oliv oleji a zabalim do alobalu a pak pecu na 180 stupnu cca tri tydny nebo to nakrajim na tenke platky, cimz to trochu urychlim :-)
Tři týdny
Já se snažím to péct, když už peču i něco dalšího, většinou ji říznu na čtvrtky, ale pořád je to dlouhý.
Mam kvetak (nebudu delat pecenej), mam lilek, nejaky napady jak to usmodrchat dohromady?Jinak mam dalsich asi tisic veci veci, nejak to hodit do indie nebo tak?
Karja dohromady mě nenapadá (nekompatibilní "struktura"). já bych z ten květák teda po indicku upekla, ale pokud nechceš, tak prostě kari. a k tomu z lilku je skvělá bharta (takovej indickej lilkovej mišmaš, ale je to dobrý a jí se to teplý; je fajn ten lilek fakt sežehnout plamenem (nad plynem, v ohništi atd.), pak to má neuvěřitelně uzenej šmak a je to moc dobrý.
mitford sister Hmmm! No to zni dobre z toho lilku, ale ja mam lilek hrozne rada I grilovanej, pecenej proste I obycejna uprava;-))).
Karja taky nemam tip na kvetak, ale jestli mas i cuketu, tak ted jsem delal takove vegetarianske lasagne a sama jsem prekvapena, jak byly vyborne
misto masa byla cuketa a lilek na ctvrtky predpecene v troube s olejem
misto besamelu ricotta, jen osolena a opeprena
hodne parmesanu a pak se to uzasne chutove spojilo
baltik Zajimavy, ja to kdysi delavala, ale uz je to x let, ty cuketove lasagne.;-)
Karja no tak to obojí ogriluj a je to :) obojí lze i marinovat
mitford sister Ja mozna udelam ty, placicky dle zaranya. Uvidime zitra, a lilek snim jen tak grilovany;-)))
Karja placicky jsou super...s bram,kasi![]()
delala jsem je vcera z brokolice a taky gut.:-)
lilek zapecenej s rajcatama a fetou...jde to i se spagetama.
Karja ja se mu nedivim...ja zas muzu z kvetaku jen tohle a jeste na mozecek se strouhankou...jinak to vzdy letelo do kose takze uz nic jineho nedelam. A muz ji jen placicky ani ten mozecek ne. :-)
Zarinya :-D No jo, vybiravci, ja jim z kvetaku vsechno dobre. Dceri delam jako nakyp. Ale ty placicky mi prijdou mnohem lepsi nez obalovany, neni to tak mastne;-)
andulka01 Ted mam oblibeny jedno Tempranillo z Portugalska a je bozi, krasne peprovy. Mnam. Tak je nehan! ![]()
Vcera jsem delala na veceri Sendvice z grilovaneho syra a rajcatovou polivku. Z te jsem vylovila koreni a pak misto pasirovani rozmixovala a super. Do sendvicu cedar, cervena cibule a jalapenos. Fotka nehrozila, zmizelo to okamzite. Moc dobry! Sendvic teda osmazit na masle, zasadni!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY