Ounzmne se osvedcilo nakrmit na superhistou konzistenci a nechat v ledbici kolem tech 5°C max. Vydrzel pak i mesic. Jen nesmi stoupnout teplota bez nakrneni, no:) ale taky bych si ho radsi vzala s sebou:D
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu a co to jen odstavnit na stavu? mam pocit, ze to rodice delaji ale ja si v posledni dobe nic nepamatuju.
Lamicka no, zalejt kytky mi pujde kamaradka, ale kvas nakrmit nezvladne, ani to po ní nemůžu chtít..
0zero7
dík, tentokrát fakt povedený
711990 no, udělá si vejlet ![]()
Ounz ja jsem mela kvasek taky s sebou na dovolene, ale bydleli jsme v apartmanu s kuchynkou, tak to bylo OK, kdyby tam byla trouba, mohla jsem nam upect i vlastni chleba (ten kupovany nebyl nic moc) :)
pak mam zalozni verzi mama, je zdatna kucharka, takze verim, ze by to zvladla
no a ta lednicka taky funguje
viktorka_od splavu Já si dělala srandu, strýc mého muže má malouv vinici a to "vino de casa" co vyrábí, to je teda katastrofa....![]()
Ounz Krásný a talířek dokonalý!!!
Ounz ja prave jen poprosila, aby dolila do sklenicky trochu vody a primichala zitnou mouku, aby mely bakterie co jist.
baltik já budu mít taky lednici (troubu taky bohužel ne) :)
Garfie díky :)
Lamicka no..ta moje kamarádka je absolutní nekuchařka, to by neklaplo ani tak
Garfie viktorka_od splavu To bude asi i odrůdou toho vína. Taťka měl jeden čas nějakou strašnou a z toho teda víno dobrý nebylo, ale i z té byl výborný burčák. Teď si tam nechal už jen nějakou kvalitní a z toho je víno výborné, ale určitě věřím, že to neumí každej. Moje příuzná kvůli svému vinohradu dokonce absolvovala vysokou školu, aby to bylo k pití. Hlavně z pár kuliček to nemá vůbec význam. viktorka_od splavu Pokud to pěstujete a nejíte, tak bych to prostě nechala opadat a vyházela, proč se s tím chceš nějak zatěžovat?
Lamicka odstaveni je dobry napad, diky! mohla bych to pak zamrazit![]()
Ounz tak to jo :)
Renusatko ja ne, to ten pestitel s tim furt prudi![]()
Dostala som rebarboru, nemate tip co s nou? Skusila by som mozno nejaky kolac, ma niekto osvedceny recept? Nikdy som z nej nic nerobila.
Mrakoplas Drobenkový koláč! Mňam, za mě nejlepší náplň ze všech! Nebo crumble. Nebo sirup.
Mrakoplas a pod rebarboru ještě tvaroh. ![]()
Mrakoplas U nás mají velký úspěch koláčky od Maryny: https://www.laskominyodmaryny.cz/2013/06/rebarborove-kolacky-z-tvarohoveho-testa.html?m=0
Ounz moja babka mala zaklad teda kvasok v drevenom koryte v ktorom hnietla cesto. Piekli na striedacku tri susedy. Jedna rozpalila pec a v tom koryte vecer zoskrabali suche zvysky cesta a zmiesali s vlaznou vodou. Rano pridali muku vodu sol a nechali kysnut. Potom si priniesli koryta k tej ktora rozpalovala pec, porobili bochniky a piekli, chlieb potierali perkami namocenymi v slanej vode.
Boze som taka stara ze si to pamatam ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY