Karja Na tip/typ mnemotechnickou pomůcku máš, na mě/mně je taky finta :-). Dej si tam tě/ tobě a máš to :-). Povídali si o mně (protože povídali si o tobě). Viděl mě na nádraží (viděl tě na nádraží). :-)
Jídlo a vaření
999 Jo na me/mne znam a pouzivam, jinak bych byla ztracena, ale dost casto na to proste zapomeu a je mi to jedno:-D
já mám na mě/mně mnemo Vašek/Vaškovi. Jinak bych taky byla ztracená.
Bez toho mi to nedocvakne
Já mám mne=mě (jakoze mne x mně)
nebo: 2. a 4. pád "mě" (dvě písmena), 3. a 6. pád "mně" (tři písmena)
RoSa to je ta nejlepsi pomucka totiz tohle! Vzdycky si v duchu odrikam padovy otazky a mam jasno, ty ostatni mi prisly takovy nejisty vzdycky.
viktorka_od splavu nerozumim tomu rozdílu mezidlouhy a kratky koho a komu? Vzdyt je to dlouhý stejně? Mně všechny ty pády prave přijdou krkolomny na to odrikavani, proto mám to mne x mně
711990 přesně tak si to přeříkávám já a těší mě,ze s tím má problém víc lidí,páč si připadám jak dement..jinak nic jiného neřeším,ale tohle pokaždý...asi už jsem dlouho ze školy![]()
Potrefenáhusa Já to mám podobně, ale mi x mne (krátký vs. dlouhý)-při háčku je to opačně.
viktorka_od splavu Maureen je to zvlastni, protoze presne, nemam problem se zadnym jinym jevem ani v jinejch jazycich, ale tohle proste jinak nejde. Nekdy si i pocitam na prstech ty pady![]()
Garfie no prave, tohle je pokazde opacne:-) Potrefenáhusa vizualne delsi, ty kopecky M jsou takovy tlustoucky, kdezto “h” je hubenourek
711990 no, ze? jj proto pady nepouzivam, bych se nedopocitala:-) stejne ale, kdyz to napisu/nekdo napise blbe, tak to okamzite poznam, to je divny tohleto:-P
711990 přesně tak!!!...někdy též...ehm....počítám![]()
bacha na ty pomůcky! jsem kdysi učila dítě: je to jednoduchý, řekni si vždycky ti-ty-ta a podle toho je koncovka.
já: proč zas ptáci letěly, sakra? co si máš říct?
dítě: no však, ty ptáci...
moora s tim v brne problem nemame![]()
viktorka_od splavu mně to nejde ani napodobit
viktorka_od splavu Jako tady mi to jedno, v praci jsem si na pravopis davala pozor.
Kdyz udelam hranolky z brambor a na to hranolky z cukety a na to platky masa do pekace a zaliju smetanou bude to mimibazar? Uz fakt nevim, ale brambory, maso, smetana delame a chutna mi to:-D.....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY