Janulik03 Ach.
Jídlo a vaření
Janulik03 tieto jednohubky sú tak akurát. Ešte som neskúšala piecť, musím to napraviť. A odpadne krájanie Pavlovej torty![]()
milacka tak upeč a ještě dovez do Brna ochutnat ![]()
. U nás nikdo sladké nejí (mimo mě), tak tohle jsem nikdy nepekla, ale ani nejedla.
A pochovať znamená uložiť truhlu so zosnulým do hrobu a odbaviť pohreb.
to česky samozřejmě taky, ale stejně tak pochovat znamená.. chm, pohoupat, ponosit v náručí? dítě, viz chůva - chová děcko (v náručí)
Potrefenáhusa mnam chleba na slunecnicovym oleji za studena lisovanym!
Dynovej olej liju i na tlacenku (kdyz nejaka je) a je to super.
A na rakouskej extrawurst taky s octem a cibuli, to jsem se naucila ve Vidni, mnam.
viktorka_od splavu ahá, tak u nás je to jednoznačné.
continuity viktorka_od splavu RE zabijecka..... hele presne, protein, zeli kysany s fermentem pomuze stravit, max tak obsah tuku muze byt anti dietni, ale zadna hruza, za me zdrava strava v podstate, akorat toho clovek nesmi sezrat hromady, to je jasny
Renusatko vieš aké sú krehučké? A ešte tie nervy a zodpovednosť pri pečení, ak by sa mi nevydarili? Teraz si predstav, ako sedí karkulka s košíkom v autobuse cestou do Brna![]()
viktorka_od splavu no po slovensky je to pestunka, pestovat. Chova sa dobytok
Este sa da pouzit nachovat, ale to je v zmysle dat najest. Skor sa to pouziva pre hospodarske zvierata, na ludi je zastaraly vyraz.
Pochovat len do hrobu.
continuity sem si to pamatovala správně, ta debata už tu byla.zajimavy to je
Potrefenáhusa Taky jsou zajímavé různé významy slova nebohý.
Sweet Potato nebohý, to je presné. Ja sa vždy strašne zľaknem, keď tu niekto použije spojenie "nebohý dítko", že snáď preboha nezomrelo
A aby som bola k téme, Pavlovu som nikdy nejedla ani nepiekla, ale teraz mám chuť to napraviť, keď to tak vidím, a tuším ste aj písali, že to je jednoduché
betsey velmi jednoduche pre mna je najtazsie to nastriekat aby boli plus minus rovnake. Velku iba rozotries lyzicou do kruhu
continuity no vidíš, a u nás se pěstují rostliny:-) a že se leckterý děcko chová jak dobytek vo tem žádná![]()
U nas sa pouziva skor pochovat ako popestovat (dieta) ale my sme zapadne Slovensko takze je dost mozne, ze je to vplyvom cestiny.
K tejto teme som si spomenula ako som ako dieta citala Dobsinskeho rozpravky a stale sa čudovala, preco tam vsetci kapu a ked už skapali tak dalej ziju ![]()
Skapat bolo pouzivane vo vyzname odist/stratit sa, dovtedy som o tom nepocula, zjavne archaizumus.
to přechylování pomoci genitivu nebo jak se to, mě docela štve, já bych jim v těch příjmeních nechala ten ruskej, je to divny
Je.
viktorka_od splavu chovat sa ako dobytok je cechizmus ako vysity, spravne je spravat sa. ![]()
continuity no tak to je jasný, ale já mluvím o tom významu v češtině, že na tom není nic divnýho, dává to smysl, holt ve slovenštině se pěstují květinky a děti, dobytek se chová. v češtině se pěstují rostliny, děcka a dobytek/kové chovají
no a v obou jazycích se pochovává nebožtík![]()
viktorka_od splavu vsak ja nic, je to len zaujimave
Hlavne nas jazykovedny ustav slovutneho L. Stura dba na cistotu slovenciny a cechizmy pri kazdej prilezitosti pranieruje ![]()
continuity jsem tu už zmiňovala, jak dle prastarého vtipu vznikla slovenština, že?
(akorát se prý nesmí povídat naživo na slovensku, páč by člověk mohl dostat na budku:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY