Garfie pavlova je nádherná![]()
Jídlo a vaření
Potrefenáhusa mno na morave oba vyznamy, vsak ten vtip znamej.. jak uklidnit decko a jak tchyni? S laskou pochovat... ![]()
Pavlena tak tyhle dva významy to má snad všude, ne? Jen na Slovensku možná jen to v náručí popěstovat?
Potrefenáhusa no ja uz si vyznamy (po regionalne jazykovych debatach tady) nejsem jista.. ![]()
Potrefenáhusa Dík
. Mám slabost pro takový kytky ze zahrádky.
Potrefenáhusa Noo, ja to udelala na zaklade popodu tady a jako to je uplne zadarmo (malo prace) bozi efektni dort. Nemam rada pusinky trebas, ale tohle mi chutnalo dost a pritel rikal, ze to je nejpeknejsi dort, co kdy videl. On kdyz se trpelive pece na malo tak zustane fakt snehobilej a je to takovy nobl vsechno.
Biely kvet právě pamatuju, že kolegyně ze Slovenska se naopak trochu ošívaly nad tím pochovat dítě v náručí, že to pochovat jim evokuje jiný, smutný věci
Pochovať je ale iné slovo ako pestovať. ![]()
Biely kvet asi to budeš muset lip vysvetlit?
Myslela jsem, že na Slovensku se mojká.
Aranel to je mazlí, ne?
Garfie Dort je krásný! Já jsem minuly týden měla poprvé Pavlovu s mascarpone a taky to bylo moc dobrý. A příjemné mě překvapila Pavlova s povidlím místo ovoce, to bylo taky výborný.
Dají se udělat i poháry ala Pavlova. Super na zlikvidování pusinek, které esteticky se moc nepovedly. Do poháru se nadroli.
Garfie jj, já bych to taky použila, jako že ovce se chová a rajče pěstuje, ale prostě oba významy u těch zvířat jsou správně a většinou na to někdo vyletí, že je to špatně...a není
ty děti, že se pěstují v náručí, to jsem vyčetla až v nějaký debatě tady a přišlo mi to hrozně hezký
No a taky od čeho je pěstoun/pěstounka (pestúnka), ha?!
Když už jsme u toho jazykozpytu, tak kde jste vzaly ten název "Pavlova"?! Chápala bych třeba "Pavlův" (dort!)... ale ten ženskej rod mě úplně brní v uších resp. očích! Pavlova co? Pavlova pochoutka?
barbucha Je to podle primabaleríny Anny Pavlovy. Kdyby člověk chtěl bejt jó purist(k)a, jmenoval by se dort Pavlovová. ![]()
barbucha slovensky: Pavlova torta.
A pochovať znamená uložiť truhlu so zosnulým do hrobu a odbaviť pohreb.
Tak slovensky mi to dává smysl!
Garfie ta je nádherná. Miluju Pavlovu!
milacka no však, a česky taky
barbucha chovatel/chovatelka by znělo fakt blbě
a chovanec vs. pěstěnec
to přechylování pomoci genitivu nebo jak se to, mě docela štve, já bych jim v těch příjmeních nechala ten ruskej, je to divny

Ja som robila mimipavlovy a inspirovala som sa fotkami jednej cukrarky. Len sa horsie sleduje cas ako ked peciem jednu velku. Je to nas oblubeny dezert ak nepocitam cheescake.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY