Potrefenáhusa Jako já když se šprajcnu, tak nějaký to těsto i vyválím a celkem natenko, když je to potřeba, ale prostě to ze záhadnejch důvodů dělám fakt s nechutí a musím se k tomu dokopávat. A jinak máma taky moc nevařila ani nepekla, pár triků jsem pochytila od babičky, ale v době, kdy jsem se začala víc zajímat, tak už byla dost nemohoucí. Hlavně jsem se učila podle táty, takovej ten chlapskej styl vaření metodou žaves (ale děláno s láskou a většinou to mívá moc dobrý).
Jídlo a vaření
Prosperina Já to vyválim jen tak napůl, pak to fakt dost táhnu..ale chápu, mě to taky úplně extra nerajcuje, ta práce s tim válečkem ![]()
@Ounz Já to teda odkoukávala od babičky, která to válela docela dlouho a teprve na úplnej konec to začala vytahovat. Ale je fakt, že když o tom tak zpětně přemejšlím, ona už v tý době měla dost artrózu v prstech, takže se jí asi líp válelo než vytahovalo. Ale mě teda taky trochu demotivovalo, jak ona i v tom stavu poloviční nemohoucnosti udělala šup šup šup a bylo to, zatímco já se s tím pinožila minimálně půl hodiny a výsledek nebyl až tak úchvatnej. Ale jak tady o tom tak debatujem, tak se třeba ještě někdy v tomhle životě hecnu a udělám ho párkrát po sobě a možná to pak přece jenom půjde líp.
Prosperina Hele a moje babička mne zas vzdycky fascinovala, jak dokázala hnetat vareckou půl hodiny testo na vanocku, až se ji ta volna kůže na zadní straně paže celá třásla a litala ze strany na stranu!!!....já dam tak 20 vteřin max a odpadnu!!!!
Dala bych si strudl!
Nemate nekdo tip na dobrej, ale cenove priznivej ryzovar? Dost jsem si to oblibila, pac nasypu, naleju a nemusim hlidat. Ale dostala jsem nejakej cajk, takze to uz prska ven, musim stejne u toho byt a nadzvedavat poklicku a dneska se to treba rozvarilo na kejdu, takze uz je vyrizenej!
Prosperina babička měla cvik, ony to uměj nejlíp dycky
Mám Ronson a taky prská, jinak jsem spokojená, číhat u něj nemusím.
kocoureksuggy Tak tenhle prska az tece voda ven....
Tenhle teda prská ale sám se přepne do režimu udržování teploty, nemusím si ho ani moc všímat.
kocoureksuggy No tenhle se taky prepne do ohrevu jen, ale.nejde to opustit no, coz byl asi zamer, zapinam a odchazim a klidne vypnu za hodinu. Ale nejak to nezvlada:-D
Hele, já bych se s tím tvým bála, abyste nevyhořeli. Vyhoď ho a kup nový, není to nijak závratná investice, já dala cca 200 Kč?
kocoureksuggy Jo, urcite, dneska me fakt nastval, proto se ptam, co kdo doporuci. Ten tvuj je nejaky levny, aby se to neopakovalo zas!
No, já nakupovala na doporučení kamarádky a zatím ok. Klasická značka, mám ho třetím rokem.
Kringel. Příště zkusím kváskový. 
rozarka Juj, ten je krásny a musí byť aj veľmi dobrý! ![]()
rozarka Krásnej
Já sem si zkusila doma poprvé vyrobit bulgurový salát, jak sem tady nad ním onehdá vzdychala a celkem se to i povedlo. Udělala sem tu neklasičtější klasiku, zkusim určitě i něco jiného. Je to fakt moc dobrý, jak to, že mi to doteď unikalo?
Ounz Dobrej bulgur maj v delmartu se susenejma rajcatama a olivama
Potrefenáhusa díky :)
Ounz Dáš recept? Prosím! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY