Potrefenáhusa Do toho je mi uplne nechce. Kdyztak si vezmu od tchyne pristi tyden, ale chtela jsem pect driv. Asi to budu muset zkusit.
Jídlo a vaření
711990 dobra dimsumarna je Tamarind Tree, kousek od Albertova, ale maji strasne omezenou oteviraci dobu
1 - 2x do mesice ale maji DimSum Night :)
Ava Mě se hodně osvědčily různé masové závitky, např. z vepřové panenky nebo kuřecích prsou, plněné třeba sušenou šunkou, špenátovými listy, mozzarellou a sušenými rajčaty. Celé závitky obaluju plátky sušené šunky nebo anglické slaniny, nechám zprudka orestovat na pánvi ze všech stran a pak dopeču 15 minut v troubě. Ve druhém pekáči udělám třeba baby brambory s baby mrkvičkou, cuketkami, růžičkami brokolice, prohážu s bylinkami a olivovým olejem a návštěva se může utlouct.
A musím se pochválit. ![]()
V sobotu u nás byli na oběd máma a sestry s partnerama, od pátku jsem dělala vývar z hovězí oháňky a telecí líčka na červeném víně (s bramborovou kaší) a mimořádně se mi to povedlo.
Moje máma, skvělá kuchařka, která se mě celé dospívání neúspěšně snažila dokopat k vaření a já jsem její snahu úspěšně bojkotovala, prohlásila, že jsem ji v jejím kuchařském umění dávno strčila do kapsy. Úplně mě tím dojala, bylo vidět, že to fakt myslí upřímně. ![]()
Alena_In Gratulujem, to musí byť dobrý pocit.![]()
Lamicka nam na kursu rikali, ze aspon 10 dni
Pokud si chcete vyzkoušet založení žitného kvásku od začátku, tak použijte následující postup a celozrnnou žitnou mouku
DEN 1 - Voda: 15g - Mouka: 15g - Celkem: 30g
DEN 2 - Kvásek: 10g - Voda: 10g - Mouka: 10g - Celkem: 30g
DEN 3 - Kvásek: 10g - Voda: 10g - Mouka: 10g - Celkem: 30g
DEN 4 - Kvásek: 10g - Voda: 10g - Mouka: 10g - Celkem: 30g
DEN 5 - Kvásek: 10g - Voda: 20g - Mouka: 20g - Celkem: 50g
DEN 6 - Kvásek: 10g - Voda: 20g - Mouka: 20g - Celkem: 50g
DEN 7 - Kvásek: 10g - Voda: 30g - Mouka: 30g - Celkem: 70g
DEN 8 - Kvásek: 10g - Voda: 30g - Mouka: 30g - Celkem: 70g
DEN 9 - Kvásek: 10g - Voda: 40g - Mouka: 40g - Celkem: 90g
711990 No já tady nebyla nikde ještě, tamto byl fakt náhodnej nález, potřebovaly sme někam zapadnout a tam bylo volno. Měli i něco jinýho než jen dim sum, a panč sme si to objednaly dohromady, ochutnala sem toho docela dost. Kdyby bylo něco takovýho i tady, šla vych hned (tak kdybys někdy něco našla, dej vědět!)
baltik tak ja zkusim pokracovat, dekuji.
Lamicka Zakládala jsem si kvásek asi před třemi měsíci, poprvé jsem z něj zkoušela péct pátý den a bylo to ještě brzy. Tak jsem pokračovala s každodenním krmením, a asi osmý den už byl výsledek o moc lepší.
Lumi diky ![]()
notna baltik Ounz Díky za tipy. Se teda přiznám, je to asi ostuda
, ale i když myslím vařím celkem dobře, tak ani steak ani roastbeef jsem nikdy nedělala. Maso obecně dělám málo a když už, tak spíš takový dlouhý víkendový (kachna přes noc, boeuf bourguignon a tak), ale na tom si zas nepochutná sambova máma.
Ale to krůtí nebo závitky mi přijdou jako dobrej nápad! děkuju
Alena_In to by mohlo uspokojit všechny zúčastněné, díky!
Ava Pokud si to chceš zjednodušit a přesto zazářit, udělej kachní prsa v minutkové úpravě (pokud jsi to nedělala, napíšu ti návod), k tomu bramborové noky ( klidně bych koupila chlazené v Lidlu. Maso pak nakrájet na plátky, do výpeku třeba pomerančovou šťávu a balzamico, tím to přelít. K tomu nějaký osvěžující salát, polníček, granátové jablko, třeba žluté a oranžové papriky... A pak to krásně naservirovat. Pokud nebudeš dělat domácí noky, vidím to na 30 minut vaření. Kdyby ses s nimi chtěla dělat, doporučuju dýňové, posypané šalvěj opečenou na másle.
999 Jezis ale! to chci!!!!!
andulka01 Hliva ustricna, bych si dala! Tady prodavaji jenom nekdy.
0zero7 Viď :-).
999 to je výbornej nápad, kachni prsa jsem párkrát dělala a povedly se vždycky dobře. Naopak dynovy noky se mi nepovedly nikdy ![]()
Ounz ja to delam bud najednou vsechno, jakoze zrychlena verze na panvi a nebo uvarim se zazvorem a korenim, pak opeces na panvi a pak jeste jednou s marinadou, tem v podstate zkratis ten cas mezi, protoze to v tom varis misto marinujes... mozna to pisu jak hotentot
Ava U mě byly dýňové noky ze začátku taky pokus omyl :-).
0zero7 No..tyjo zní to vědecky!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY