999 Kachní prsa v minutkové úpravě (pokud jsi to nedělala, napíšu ti návod). O návod bych tě poprosila já, celkem by mě zajímalo něco nového, co nedělám.
Jídlo a vaření
Renusatko Je to jednoduchý. Prsa prohlédnes, jestli na ni nezbyly kousky kostí, očistíš a opatrně nařežeš kůži do čtverečků. Ty řezy by měly jít přes kůži a tuk, ale ne do masa. Osolíš, opepříš. Pak je dáš kůží dolu na suchou rozehřátou pánev a pečeš. Za chvíli se začne vypékat tuk. Pokud by toho sádla bylo moc, tak ho slej. Až bude kůže vypečená a zlatá (10-12 minut), otoč tak na tři minuty. Pak nechat dojít 5 minut v teplé troubě. Jde to i pod alobalem, ale ta vypečená kůže může zvlhnout. Pak nakrájet na tenké plátky. A to sádlo, co si slila nevylévej, jsou na něm dobrý opečený brambory :-),
Maso by mělo být uvnitř růźové, tu dobu pečení a teplotu musíš vychytat, ale pak je to fakt sázka na jistotu :-).
Pravděpodobně mi zbude kus pečeného lososa (jen olivový olej, sůl, pepř). Nějaký tip, co s ním? Obvykle ho promíchám s žervé, koprem a udělám pomazánku, ale chtěla bych zkusit něco jiného. Dík.
brrr těstovinový salát?
Jinak závidím, u nás nezbyde nikdy ani kousíček ![]()
continuity No, u nás dneska asi taky nezbyde,resp. zbyde takový kousek, že asi nevydrží do večera. :-)
Já sem si dneska udělala slepičí polívku s nudlema a zeleninou a do zálohy ještě několik vývarů na později na vaření. Mám v plánu udělat čočkovou polívku, na tu se mi to bude hodit..
continuity To je jak z Čarodějek na cestách (interpretuju velmi velmi nepřesně co se týká zvířete i části těla) : Oblíbenou pochoutkou místních jsou žraločí ploutve - To znamená, že jsou labužníci? - Ne, to znamená, že jim někdo sebral zbytek celýho žraloka.
(možná to teda byly prasečí uši nebo aligátoří něco)
Milé pekařky, kdo máte osvědčený recept na focacciu a poskytnete ho? Na internetu jsem toho našla spoustu, ale chtěla bych něco vyzkoušeného, děkuji. ![]()
Alena_In To je dobrý s těma líčkama ![]()
Ounz Já taky dneska vařila vývary :-).
999 Byl vývarový den ![]()
A ještě krevety, quinou s pestem z medvědiho česneku a salát.
999 Kde kupujes krevety, prosim? Vypadaji nadherne, cele jidlo.
999 Pěkný jídlo
Lamicka Tyhle jsou z Lidlu :-). Byly chlazené a fakt moc dobré. Jen to je asi nějaká akce. Jinak kde se dá, třeba v rybárně v Dlouhé.
999 to vypadá opět chutně a díky za inspiraci (krevety miluju)... taky někdy zkusím ta kachní prsa, vypadá to celkem jednoduše (obecně se kachny a větší drůbeže bojím :-))
Magráta Zkus, je to jednoduchý, ještě se mi nestalo, aby se mi nepovedly :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY