continuity To tak davam, bez te cibulky teda....cuketa,brambora,olej,vajicko,mouka majoranka, cesnek, pepr,sul, na kosticky syr a pece se to jako buchta v kuse na plechu...jako ono to pujde I bez syru. Zas nechci z tech cuket delat neco, co nekdo neji, to uz me nebavi, musi to byt pro vsechny, jinak to nema cenu. Tuhle mi sambo rekl k rizotu, ze takovy nemastny neslany, tak mu rikam no to ma byt nemastny neslany:-D
Jídlo a vaření
711990 Jo, presne, mudr rikala zkusit az na to budu mit odvahu, tak jeste nemam:-D. Necham to par tydnu pekne v klidu.
999 Květákové placky jsem dělala předevčírem, jako obvykle s pohankou. Tentokrát jsem květák nastavila celerem.
Sweet Potato Vidíš, pohanka mě nenapadla, zkusím příště.
999 Nepředvařuju ji, hezky tam pak chřupe.
Sweet Potato A dáváš tam normální, nebo tu lámanku?
999 Co dům dá. Obvykle normální.
Sweet Potato Ok :-)
Sweet Potato Vidíš to, dokonce naklíčená :-). Tu jsem ještě neměla.
dneska po dlouhé době zase peču chleba; není čas oživovat kvásek z mrazáku, tak jen z droždí...
docela dobrej jednoduchej recept jsem našla tady... a pěknej videonávod (dělám jen z žitné chlebové mouky - tu jedinou mám... tak nevím, jak se to podaří)
U nás se dneska obědvá kuřecí jambalaya s chorizem (taky skoro samovařící se jídlo z jedné pánve), a od našich jsem dostala kus domácího knedlíku, takže mám dojem, že k večeři bude knedlík s vajíčkem! ![]()
Mňam! Na tohle jídlo jsem úplně zapomněla... A shrimp creole, já chci do New Orleans!
ja si vzpomnela na cesnekovou pomazanku, kterou mam hrozne rada, ale delam ji jen na silvestra, jinak je dost spolecensky nevhodna... coz se ted vyborne hodi![]()
Už jsem měla těsto na buchtu na plechu, když jsem si všimla bílků na lince. Teda to následné zamíchávání sněhu, bylo takové podivuhodné. Snad to nakonec klapne.
viktorka_od splavu dáš prosím recept?
Dotaz - dělám jídlo ze zbytků nazítra do práce sobě a dceři, , základ bude na oleji orestovaná podušená zelenina (mrkev a bílá ředkev, ev. ředkvičky) , žampiony, asi tam přidám i balení tofu, pak by to chtělo nějaké koření a pak něco, co by udělalo kašovitý základ, a nakonec přijde rýže (úplně nakonec asi nějaké zelené bylinky, mám kopr, petrželku a pažitku). Co byste tam přidali za koření? Zvažuju asi zatím pepř, kurkumu ? citronovou šťávu? kysané smetany trochu? dcera má v ledničce i sójovku a ocet balzamico. Cibuli a česnek jsem zavrhla předem, furt mi to nedělá moc dobře na reflux jícnu.
brrr ja na to rozpustene maslo prisla, az kdyz byla buchta v troube. Je to novy recept, rikala jsem si, ze je to testo docela hutne. No, tak uvidime, jaka bude.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY