Garfie ukazovali ted neco v predpovedi pocasi, vypadalo to hrozive a pry se ceka i evakuace v nekterych mistech. Tak drzim palce, at to u vas neni tak dramaticky!
Postřehy z Japonska
Honsu by to melo vicemene minout, tak snad!
Garfie moc vam držim pesti at je vse dobre (jsem tvoje dlouholeta fanynka
)
Garfie Jsem sice opožděná, ale je to opravdu zajímavý, co píšeš, řadím do oblíbených vláken! Kamarádky dcera jela teď v září na Erasmus do Japonska do Tokia. Je tam pár dní, tak ještě nemám žádné zprávy, jsem na ni zvědavá. Vy to zvládáte skvěle.
Marielle Dlouholetá fanynka mě rozesmála!
Ale děkuju ![]()
Kokoska moora Na Kjúšú vyzvali k evakuaci 4 miliony obyvatel, ale prý to nakonec nebylo tak hrozné. Už nabral trochu jiný směr a lízne jen západní pobřeží, nás mine úplně. Je tady je silý vítr a slejvák, ale ne úplně trvale, zítra to má být nejhorší, ale nečekám nic horšího než vítr a déšť.
Je teda ale strašné vlhko, fakt se skoro nedá nadechnout a prádlo tady mám už dva dny mokrý beze změny, i když jede klima, nevím v čem půjdou děti do školy. :-/
Garfie Díkybohu.
Garfie dneska jsem koukala na grafiku a vypada to u vas fakt jen na poradny vitr, stred to ma snad o dost severneji.
Nejsou u vas nejake verejne susicky? Kdyz maji Japonci figl na kde co...
Zemětřesení jsem trochu zažila. Jednou v létě jsme jezdili stopem Rumunsko/Bulharsko a přespali jsme jednu noc na pláži v Bulharsku. V noci nás probudily celkem silné otřesy. Byl to šok a opravdu hrozný pocit. Byly tam nad náma takový obří kameny, měla jsem paniku, že nás to rozdrtí. To mě tehdy ani nenapadlo, že by se mohla zvednout nějaká tsunami. Naštěstí nic z toho se nestalo. Pak nám ráno říkali, že bylo velké zemětřesení v Turecku, zemřelo tehdy 17 tisíc lidí, byl to rok 1999. Opravdu jsem vděčná, že to u nás nemáme.
Garfie uff, teda. Pradlo je blby, ale taky jste mohli řešit podstatně horší věci. Nepomohl by v nejhorsim fén, kdyby se teda nenašla nějaká sušička?
Kokoska Jo, ne teda někde poblíž, ale určitě tady jsou, jen víš jak, to je třeba pět triček...já peru každej den, tady je takový vlhko a horko, že jde hned všechno do prádla, sotva vejdeš do dveří. Původně jsme i chtěli koupit sušičku, ale jsou tady dost drahé, navíc jsme ji měli v tom dočasném ubytování a produkuje to zase strašné vlhko, stejně bych ji tady asi nemohla použít. ![]()
moonlight Jé, Erasmus v Japonsku, to má super! A je bezva, že se sem dostala teď, když tu nejsou žádní turisté! :-) Jinak to zemětřesení je nepříjemné, tady si na to rychle zvykneš a je to spíš taková legrace, ale přece jen, nikdy nevíš, některé z nich může být fatální...
Garfie Je mi to jasné, pokud to člověk zažívá opakovaně, tak si na to asi zvykne.
Dcera kamarádky je šikovná, mohla si vybírat a tam tedy hlavně chtěla. Dneska jdeme běhat, musím se zeptat, jak se dceři vede.
Tak hlásím, že už je tajfun nad námi, Tokyo a Jokohamu minul, ale vichr byl teda pořádný, spát se moc nedalo. A děti mají posunutý začátek školy až na půl jedenáctou. Což jsem tedy ráda, protože se včera večer ukázalo, že dcera nemá hotové úkoly (včera byl státní svátek) a do jedenácti jsme tady bojovaly s nějakou infografikou o obezitě a vymýšlely jak by mohla aktivně přispět ke globální solidaritě a právům ostatních. ![]()
Tak aspoň trocha jídla :-)
jídlo z kantýny :-)

Včerejší oběd ze supermarketu

Večeře v rybí restauraci

Garfie ty jo, co je to očičkový průhledný? Celý to vypadá krásně, až strašidelně nebo strašidelně, až krásně.
Makara No asi je to krásný i strašidelný vlastně. :-) Jsou to shirasu, malé bílé rybičky, které dorůstají max. 1 cm. Ve velkém se chytají v okolí Enoshimy (malý ostrůvek, kde jsme byli na víkend) a jedí se buď syrové nebo vařené na rýži. Myslím, že tam mám oboje.
Garfie no já bych se asi stravovala v supermarketu. To vypadá moc dobře. Ty věci, u kterých pořádně nevím, ani kde to má hlavu, mi úplně nejdou na chuť.
continuity Hlava je u očiček.
Jinak je ten talíř v podstatě to samé jako sushi, syrové maso na rýži. Ale chápu tě, dost lidí s tím má problém.
Ještě vám musím ukázat něco z včerejší procházky, nejmenší dům a nejmenší hřbitov v celé Jokohamě. :-)

Garfiemě tam vadí ta věc v té schránce a obecně moc nemusím mořské plody. Sním to, ale přijde mi to jako blbost, se nutit do kaviáru.
Jinak jsme o víkendu měli smažené kobylky a červy. Chuťově fakt super, hlavně ty kobylky, to by problém nebyl, ale bylo to tak strašné mastné, že jako zdroj bílkovin pro budoucnost tuto upravu moc nevidím. Celá rodina jsme měli problém s jedním malým košíčkem na cukroví. Zajedla jsem to suchým rohlíkem a už ani nevečeřela, aneb jak nasytit familii za 20kc. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje