Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 11:14

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 11:15

Ze všech těch stánků mě (kromě jídla) nejvíc zaujaly tyto rybičky pro děti. 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 11:19

Když jsem tak neúspěšně netrefila správný čas na róniny, prošla jsem si aspoň okolí a našla spoustu zajímavých věcí! Třeba "Happy Science Tokyo Temple", chrám jakési podivné sekty, základny světla, která buduje novou civilizaci a šíří štěstí do světa. :-)

A hned naproti tomu šiřiteli štěstí je česká hospoda!! Bohužel dopoledne zavřená. :-(

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 11:20

A hned vedle budova Symfonického orchestru, zkrátka roninové jsou v super společnosti! :-)

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 11:21

A na závěr ještě jedna fotka z okolí, která krásně dokumentuje Tokyo, pořád se tu něco mění!!!! 

Online Kokoska
34400 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 12:10

Garfie vy tam mate krasne! To bude sok tady v tom nasem pocasi, i kdyz po nedeli ma prijit obleva :(

Siritele stesti jsou na dobrem miste, v ceske hospode jiste nestastna nebudes

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 12:20

Kokoska Dneska mi ségra posílala fotku, takhle toho sloníka neprodá!  Vůbec se mi nechce, tady je fakt krásně! Trochu vlhko pořád teda, dnes jsem z komory vytáhla plesnivé kozačky.

Online Kokoska
34400 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 12:43

Garfie no, to není dobrý zpráva.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 15:07

Garfie Pilný piják je super!

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 19:44

Garfie pribeh róninů znám, jen jsem nevěděla, že to takto slaví. 

Nemůžeš si koupit odvlhčovač? teď u nás byla diskuze lidi ze sídliště, kterým se v horných patrech pod střechou rosí okna a dělají plísně a ty elektrické odvlhčovače dost pomohly. je to záhada, u nás ve spodních patrech máme krásných 38%, pokud netopime. Teď jsme už kohoutkem pootočili, protože tady bylo 17C a bude nutné vyndat zvlhčovač.

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 22:57

Kan My teď byly na obědě s jednou Japonkou a Indkou, Indka nás vzala do luxusní indiceké restaurace v Ginze (nejdražší čtvrť u královského paláce), prý tam chodí na jednání s vládou její manžel...no a pak se mě ptaly, jestli je v Tokyu i nějaká česká restaurace, že by jako rády příště zašly tam....tak teda nevím, jestli Pilný piják bude nejlepší místo!

continuity Já to taky nevěděla, narazila jsem na to úplně náhodou v nějakém přehledu akcí, když jsem hledala vánoční trhy. Byla jsem úplně překvapená, jak velké to je, ta fronta na hroby byla strašná, stánkaři se tepreve připravovali na nápor, všude policie a turisti s foťáky. 

Odvlhčovač je dobrý nápad, zkusím to, on je to nejhorší roh, otevřený a dole, police nad ním už jsou v pořádku....není tam bohužel ani zásuvka. :-/ Tady se dá odvlčovat klimatizací, ale myslím, že to moc nefunguje, pořád je asi velká vlhkosti i venku. Například kytky doma vůbec nezalévám, okna jsou mokrý furt...a to ani moc netopíme. Mmch, dneska v obyváku 11 stupňů a chodím tu po sprše jen v županu a tlustých ponožkách, tomu bych nikdy nevěřila! 

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 09:01

Garfie 11 ? To ses otužila pořádně!

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 09:21

rozarka No asi jo, protože teď v ČR máme 19 a všichni, včetně dětí zdecháme vedrem! :-)

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 11:58

Garfie tyjo, to celkem bezbolestny otuzeni zavidim. Jeden by usetril!

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 08:31

Nevím jestli to dát do stížností nebo do vtipů...tak asi sem.  Dneska odlétáme, včera se nám místo balení přihodil takový neplánovaný večírek, při kterém jsme zlikvidovali ledničku, hodně se pobavili a navíc získali jeden kufr navíc od "naší" Japonky, která když viděla množství věcí, poskytla nám kufr, který jsme jí přivezli plný dárků od její rodiny, s tím, že vezmeme pár věcí její matce. No tak při dnešním ranním balení (opravdu miluju balení na poslední chvíli) se nám u jednoho kufru urvalo kolečko, ale tak, že s kusem kufru. Situace tedy následující-kufrů stejně jako včera (tedy málo), zato o půl kufru víc věcí

Online Sweet Potato
39939 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 08:42

Garfie Koupit nový už není kdy předpokládám. 
Jo a chvilku jsem přemýšlela, jak divoký mejdan musí být, aby ho nepřežila lednička. 

Šťastnou cestu!

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 09:03

Sweet Potato  To je vtipný, teď když to po sobě čtu, asi bych taky přemýšlela! 

Koupit nový není čas a navíc máme auto v servisu, takže i kdyby byl....

A děkuju!

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 09:26

Garfie stastnou cestu a na videnou v japonskem vlakne! Jak se tesite zpatky?

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 09:37

moora Děkuju. Chtěla jsem napsat o Vánocích a Novém roce v JP, ale vůbec jsem neměla čas!!!

Víš co, ptá se mě každej, ale já se vůbec nepohybuju v těchto pojmech. Prostě něco je fajn tam, něco tady...vůbec to není o těšení nebo netěšení. :-) Netěším se na školu, to je fakt záběr, ale těším se na jídlo a zároveň na to, jak se přestanu cpát, což zní jako paradox, ale přibrala jsem tady tři kila!!!  Jsou to prostě dva domovy a tak to beru. :-) 

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 09:45

Garfie šťastnou cestu!