Janulik03 Ona nám ten recept říkala, ale nenapsala a moc si to nepamatuju, navíc mi to přišlo dost složité. Ani nevím, jestli se u nás sežene mochi rýže, je to speciální druh, kulatozrnná, extrémně lepivá a sladká. V principu se míchá ta rýžová mouka, cukr a voda a postupně se přidává bílá fazolová pasta. Ta fazolová pasta se vaří z bílých fazolí (taky speciální druh), namáčí se před tím 12 hodin a vyhazují se slupky. Tak to mi tak utkvělo. :-) No a k tomu se pak dělá pasta z tmavých fazolí, slouží jako náplň, ale ta se dá běžně koupit.
Z marcipánu to bude pochopitelně něco úplně jiného, ale ty zdobící techniky tam použít určitě půjdou, jsem zvědavá, jak se s tím Kokoska popere, pak dej vědět!
Kan Myslím, že to bude rýžová sláma, jestli je pak nějak upravená, to netuším, ale asi ano. Ono je to jinak dost takové variabilní, třeba jako u nás adventní věnec. Taky to má nějaké tradice, ale už se moc nedodržují. :-) V principu by to měl být ten kroucený věnec, papírové ozdoby, většinou ve tvaru vějíře a mandarinky. Říká se, že to jsou dočasná obydlí duchů kami a po 15. lednu se spálí, takže něco spalitelného. :-) Vypadají většinou spíš nějak takhle. Toho jsou teď plné obchody a dají se koupit v nejrůznějších velikostech, od pidi až po megavěnce.