Garfie To je dobrej přístup :-).
Postřehy z Japonska
999 No zvlášť když jsem ten Food day ještě nikdy nezažila. :-) Uvidím příští rok.
Garfie Lázeňské (ty teninké oříškové) budou mít určitě velký úspěch
Ještě mě napadly lívanečky s borůvkovou marmeládou (co by ti přivezla neteř) a šlehačkou. Ale je fakt, že zasekat se v kuchni je poslední, co byste chtěly.
Garfie Je to hezky ten úkol, já myslím, že to je hodně důležitý a podstatný do budoucnosti, zaryje se mu to pod kůží takhle dělat ty práce a pak to bude mít všechno jednodušší.
Garfie to bude v době velikonoc, si říkala, že? Co upéct beránka případně mazanec? Nebo vajíčkovou pomazánku.
Garfie na různých Erasmech měly vždy největší úspěch bramboraky a perník ( jako buchta) se šlehačkou.
Garfie Už zase v Počasí o Japonsku, tentokrát o ledopádech. No toto :-)
Jooo, toho zombie beránka, co sem vždycky o velikonocich Garfie dává ![]()
žluťásek Ten by měl určitě úspěch!
Musím vám sem někdy napsat něco o japonských strašidlech!
Trochu posune období a může ho prezentovat jako typický český halloweenský pokrm
Lenka22 No vidíš a o ledopádech nemůžu najít nikde zmínku, už mě prostě budeš informovat ty, co se tady děje! ![]()
My dnes měli super den, s procházkou po Jokohamě, vzala jsem rodinu do toho krásného domu, který jsem tady nedávno dávala, prohlédli jsme si i sousední a taky jsme zašli do Cup noodles muzea. Jo a jak jsme tady teď mluvili o shirako, teda syrovém rybím mlíčí, tak jsme si je dnes koupili v supermarketu a byly stejně dobré jako v restauraci (za třetinovou cenu). :-)

No a přístav v Jokohamě po stopadesáté, mně se ten pohled prostě nikdy neomrzí! Ta červená budova pochází z počátku 20. století a sloužila jako celnice a námořní sklad. Kupodivu přežila velké zemětřesení v Kanto relativně bez úhony. Po druhé světové válce budovu zabavili Američani, Japonsku ji vrátili v druhé polovině 50. let. Teď jou uvnitř obchody, pořádají se tu akce, je to moc hezké místo.

Garfie Jo, ta červená budova vypadá fakt jako krásný příjemný místo. Vy pojedete asi na letní prázdniny zase domů, že? Ale tráví se v Tokiu jaro/ léto nějak u moře poblíž města? Nebo je sluníčko tak silné, že se to prakticky nedá a spíš se před ním schovává? Já vím, že jsi mi to už jednou psala, že to moc není ve zvyku jako u nas, kvůli nepristupnosti pláži a ostrému slunci, ale zajímá mě, jak vypadá léto japonskych děti, mládeže, když jim začnou prázdniny a hlavně takhle všude u té vody...pro nás středoevropany, že jo, bysme tam namáčeli kotníky i v přístavu:-D
Sweet Potato Ty jo, to je tady teď docela téma! :-) Nějaký borec olizoval sojovky během covidu, velká aféra to byla! Ale teda nějak běžný to asi není-
Pravda je, že jsem už viděla kaiten, kde běhaly dokola jen obrázky a musela sis objednávat, ale to jsem zažila jen jednou. A stejně u stolu byla všechna ta dochucovadla, sojovky, zelený čaj, zázvor....
Karja My pojedeme domů, léto už tu nechci zažít, zvlášť s dětmi! Teď si píšu s jednou Češkou, má tříměsíční mimino a sedmiletého syna a mají se stěhovat do Tokya (bydlet budou v úplném centru) v červnu. Tak jí to docela vymlouvám, ať pošle manžela a přijede za ním po prázdninách...
Jinak v Japonsku je zvláštností, že letní prázdniny jsou uprostřed školního roku (začíná tady v dubnu), takže nejsou ani tak dlouhé, ani tak volné. Mají spoustu úkolů, většinou pracují na nějakém projektu, musí číst knihy, cvičit kanji, pěstují nějaké rostliny, starají se o zvířata (většinou nějaké roháče nebo brouky), dělají herbáře a podobně, často chodí do školy i na konzultace. Jinak hodně jezdí na přírody, kempovat a tak, myslím, že to koupání není úplně zábava č. 1. Čas u moře tráví hodně, ale ne přímo koupáním (ne že vůbec, ale není to tohlavní), prostě tam grilují, kempují, sbírají mušle a tak....
Včera jsem se konečně dostala do Cup noodles muzea, chtěla jsem se tam podívat už leta a nikdy mi to nevyšlo, tak včera jsem si konečně splnila sen! Není to až takový bizár, jak jsem se těšila, ale pořád je to dost ujetý.
O nudlích jsem se moc nedozvěděla, protože až na pár slov jsou všechny popisky jen v japonštině. Ale je tam "nudlový bazar", restaurace s nabídkou nudlí z celého světa, od Itálie přes Kazachstán až po Malaisii...taky si tam můžete sami namíchat vlastní kelímek s příchutí a ingrediencemi, jaké chcete, pomalovat si ho a pak si ho odnést domů. Na místě jde vytvořit víc než pět a půl tisíce kombinací! My bohužel přišli pozdě a takhle atrakce už byla vyprodaná. :-(
Je tam moc zajímavý film o vynálezci instantních nudlí a krásná instalace, kdy na stěnách probíhají různé výjevy a zajímavosti, to mě bavilo moc, i když jsem tomu vůbec nerozuměla.
A pak tam byly vystavený hromady nudlí od těch prvních z roku 1958 až po současnost...
První nudle

Tohle je dílna nebo spíš kuchyň, kde vynálezce pracoval a kde byly vytvořené první instantní nudle.

Přehled spotřeby instantních nudlí na celém světě. :-)

Krásná instalace

A super schody!!!

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje