vcera na obede jsem si na tebe vzpomnela :)
doufam, ze zada budou brzo v poradku!

vcera na obede jsem si na tebe vzpomnela :)
doufam, ze zada budou brzo v poradku!

Lilly_Ku
A já dnes naopak pokus o českou klasiku, kuře na paprice a byl to propadák! Sladká smetana, paprika bez chuti, no děs běs.
Jak tady teď jen věčně polehávám, skuhrám a sekýruju děti, aby mě obskakovaly (muž se chytře zdekoval na služební cestu), tak mám spoustu času na staré fotky, tak zase něco z jídla....tohle je typicky zimní jídlo, zelenina a ryba v silném vývaru, prodává se to i ve večerkách, můžete si vybrat co z toho chcete, moc dobrý a dietní.

a nějaké to sushi a sashimi...:-)

A steak

Kočička na procházce....

A opět něco z moderní tokyjské architektury

Tohle je hodně typické, silnice nad řekou. Místem se musí šestřit.

Garfie když vidím tu Monu Lisu, teď zrovna poslouchám rozhovor z roku 2019 s výtvarnicí Květou Pacovskou a vypráví, jak dělala nějaké instalace v japonském muzeu Chihiro Art Museum Azumino. Vypadá to úplně skvěle, ale nedaří se mi k tomu najít moc fotek. Jsou tam její venkovní skulptury, třeba tohle: https://chihiro.jp/en/wp-content/uploads/sites/2/2017/06/pacovska.jpg
A pak by tam měl být nějaký rybníček, na jehož dně je vyskládaný z kamenů obraz a jak se voda díky větru přelévá, tak se obraz různě mění. Ale vůbec k tomu nemůžu najít víc informací. Nebyli jste se tam náhodou podívat?
bram Ty jo, to je zajímavý! Já to muzeum vůbec neznám, je od nás asi pět hodin jízdy. :-( Ale je to docela kousek od té wasabi farmy, kde jsme byli v létě, škoda, že jsem to nevěděla. Tady je takových zajímavých muzeí hrozně moc! Já zase v létě pořád plánovala, že pojedeme kolem toho slavného Monetova jezírka, určitě ho znáš, kdysi to hrozně kolovalo na internetu. A nakonec jsme ho taky minuli asi o 50 kiláků a neměli čas zajet. :-(
Garfie já tě tedy musím upřímně obdivovat. V autě poslouchám spotify a jakousi záhadou mi tam naskočily filmové melodie zpívané japonský.. jako byla jsem statečná, pořád jsem čekala. Že je vystřídá něco jiného. Ale po několika km jsem to vzdala a utnula to sama. To se fakt dlouho nedalo.![]()
Máš můj nehynouci obdiv!![]()
Dadoo
To muselo být děsný, dovedu si to představit!
Garfie neteři dost závidím. Japonsko asi nikdy nebylo moje cílová destinace, ale po tvých fotkách a hlavně zajímavostech jsem změnila názor. Hlavně Japonské Alpy bych vyzkoušela.
Mám dotaz asi trochu z kategorie blbých: je nějaká restaurace v centru Tokia (oblast, kde je císařský palác/nádraží), kterou doporučit pro běžného turistu? Věřím, že všechny jdou dobré, ale spíš něco co by turista třeba minul, ale neměl by
.
Garfie Monetovo jezírko neznám! Jo a to muzeum, co jsem zmiňovala, má brášku v Tokyu. Bude tam výstava japonské dětské knihy, možná i tam bude Květa Pacovská zastoupena, prý byla v JP hodně oblíbena a v japonštině vyšlo pár jejích dětských knih.
Je zajímavý, jak od té doby, co tam jste, na mě to Japonsko vyskakuje ze všech stran. :) Možná to tak bylo vždycky, jen to teď víc vnímám.
Jak tady teď jen věčně polehávám, skuhrám a sekýruju děti, aby mě obskakovaly (muž se chytře zdekoval na služební cestu), tak mám spoustu času na staré fotky, tak zase něco z jídla....tohle je typicky zimní jídlo, zelenina a ryba v silném vývaru, prodává se to i ve večerkách, můžete si vybrat co z toho chcete, moc dobrý a dietní.

a nějaké to sushi a sashimi...:-)

A steak

Ježíš, to vypadá jak obří slimák
Garfie Co baseball? Nejdete na zápas? (Vím, záda a doufám, že se to brzy zlepší.)
jerry Jasně, že je to závost a taky vím, že se o jídle neříká fuj, ale netvrď mi, že tam toho slimáka nevidíš.![]()
brrr zrovna tohle mi vůbec nevadilo, už tu byly horší věci. "Slimák" v klidu.
bram Toho brášku jsem našla, ale vypadá to, že je to jen takové minimuzeátko :-), v bývalém obytném domě, takových je tady dost. Musím si tam naplánovat výlet, i tak je to od nás asi hodinu a půl cesty.
Monet pond si hoď do googlu, chtěla jsem ti dát odkaz, ale nevím který vybrat! :-) Stojí to za to!
jerry brrr
No proto jsem ho sem dala! Je to stará fotka, tak netuším, co je to za rybu, ale z poměru ryba vs. rýže by se u nás mohli učit! Možná je to úhoř, ale jistá si nejsem. Na basket se nechystám, ale vím, že se to probíralo v české skupině na FB, tak možná někdo dorazí.
bublifuk Japonské Alpy jsou nádherné. Já nejsem úplně přírodní typ, ale jela bych hned! Co se týká restaurací v okolí císařského paláce, je to místo, kde najdeš spíš luxusnější restaurace, určitě tam bude něco zajímavého pro turisty, co mohou bankovkami dláždit podlahu. :-) To já nejsem, takže v tomhle směru nedokážu odpovědět. Není to oblast, kam bys mířila za jídlem. Dokonce když tam vedu nějakou návštěvu, doporučuju si vzít svačinku, protože tam skoro není kde se jen tak narychlo zastavit a nejsou tam ani moc večerky, tak jako jinde na každém rohu...Já bych asi turistu, hlavně nízkonákladového, poslala na Ueno, což je pořád rozšířené Tokyo (rsp. vlakem je to zastávku), kde je čtvrt, proslulá poválečným černým trhem, i dnes se tam dá sehnat opravdu kde co a je tam spousta street restaurací, které se ale navzdory ceně a vzhledu řadí k velmi kvalitním. Dokonce s jedním Japoncem jsme tam hledali úplně konkrétní jednu restauraci, která je prý tototálně vyhlášená a chuťově luxusní. A měl pravdu.
Ono s těmi turisticky atraktivními místy je to těžké. Třeba Gonpachi z Kill Billa je skvělá, má úžasnou atmosféru, ale upřímně, jídlo není nijak excelentní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.