Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Kokoska
34399 příspěvků moje polička 30. března 2023 18:45

Sweet Potato hele!

Offline Kokoska
34399 příspěvků moje polička 30. března 2023 18:46

Jednotlivé kusy jsou krásné, třeba ta miska vlevo, ale celý servis by byl "zu moc".

Offline Sweet Potato
39915 příspěvků moje polička 30. března 2023 20:16

Kokoska Pro mne peklo všech pekel, upřímně. 

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 31. března 2023 01:19

Kokoska Však ta pomíjivá krása je právě to, co Japonce tak fascinuje. Piloty kamikaze přirovnávají ke květům sakur-své největší slávy dosáhnou těsně před smrtí...mimochodem, když fouká vítr a sakury začnou "sněžit", to je super zážitek! 

Sweet Potato Jinak to nádobí je hezké jako jeden kousek, tohle je fakt peklo. A asi by se nemělo zapomínat, umění nebo ne, je to určené na opravy, ne jako umění samo o sobě. Nebo to dopadne jako moje roztloukání misek!!

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 31. března 2023 01:26

A já mám konečně z našeho cestování pořádnou radost, protože začínají atrakce, které i já vidím poprvé! :-) Monkey park...opice tu žijí divoce, dole je základna, kam můžete přijít a volně se procházet. Zřícenci opice pravidelně krmí, takže jsou zvyklé na lidi a navíc přicházet v době krmení...je to vtipné, protože opice si vedle vás klidně přisedne na kámen a povídá si s vámi.

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 31. března 2023 05:35

Garfie ty první dvě opičky

Offline Kokoska
34399 příspěvků moje polička 31. března 2023 08:42

Garfie taky jsem si predstavovala, jak to nadobi nejdriv umelecky rozmlati a pak umelecky skladaji

Offline Torrah
3243 příspěvků moje polička 31. března 2023 08:49

Garfie opice jsou krásný, nejsou drzý?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 31. března 2023 11:46

Garfie nejsou opice nebezpecny? Mam z tech tvoru zvlastni pocit a takhle mezi polodivoky bych se asi bala jit :)

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:12

Torrah Ani ne, ony se nesmí krmit, nesmíš mít otevřenou tašku, je zakázáno dívat se jim do očí a dělat si z nich legraci. 

razorblade Působily velmi krotce, chodí tam zřízenci, kteří asi umí zakročit, ale pár konfliktů jsme viděli a párkrát zakřičely i na nás, když se jim něco nelíbilo. Ne že bych se bála, ale respekt jsem měla. Jo a když stojíš, musíš mít rozkročené nohy, aby mohly proběhnout. 

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 03:12

Pár "on the road". Rýžová pole už jsou bohužel vzrostlá, těšila jsem se na jedno velké jezero, jak si jarní krajinu pamatuju z minula, ale bohužel, viděla jsem jen jediného opozdilce. :-)

Svačinka na vrcholu, v tomhle jsou Japonci dokonalí. :-)

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 03:18

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 03:37

Garfie - to je taková nádhera, ta příroda je úžasná, máš můj velký obdiv, jak to vše dáváte. Pro mě by ten život ve městě moc nebyl, ty davy lidí a taky to jídlo všechno syrový z toho bych já tak nadšená jako ty nebyla. Ale ty onseny a teď tohle to jo, to je fakt nádhera. Velký dík, jak nám všem rozšiřuješ obzory. 

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 03:45

jitřenka To Kjúšú je hodně venkovská oblast, aspoň ve středu, kde jsme se pohybovali my. Myslím, že život tam není úplně jednoduchý. Tady je příjemné, že z města utečeš poměrně rychle, dokonce i z Tokya, díky šinkansenu. 

A když zmiňuješ onseny, dám sem na chvíli Tři Grácie v onsenu.  Chvilku jsem uvažovala, že si tu hotelovou jukatu ukradnu a budu ji nosit jako šaty! :-)

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 03:57

Garfie - boží , věřím že ta jukata je pohodlná, sluší vám to, je vidět jak si to užíváte. No já bych z města utíkala asi dost. To je fajn, že se dá, pak to kouzlo obojího se vyrovná. 

Offline Tabea
7842 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 05:41

Garfie Jedna fotka hezčí než druhá. Díky za zprostředkování. 
Tři Gracie parádní. Přeju hezkou dovolenou, a aby manžela moc nedusili a taky si mohl trochu oddechnout. 

Offline brrr
12258 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 06:19

Garfie Všem třem vám to fakt sekne.

Offline 711990
18286 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 07:32

Garfie doufam, zes ji ukradla!!!

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 07:47

711990 Neukradla, ale jen z výchovných důvodů, být tam sama, asi se neudržím!

Díky moc, jinak muž teda pracoval hodně, byla jsem ráda, že tam byla neteř s přítelem, navíc si půjčili auto, takže jsme mohli jezdit s nimi. Dva dny pracoval prakticky celé, zvládnul se jen rychle přesunout po dálnici, zatímco my měli cestu jako cíl. Dvakrát měl meeting do deseti do večera, jednou dokonce když jsme všichni (včetně naší návštěvy) spali v jedné místnosti. Občas bylo dost náročné vychytat vhodné místo, případně přesun. No ale zvládli jsme to, dokonce říkal, že to zkusí v práci vyhandrkovat aspoň částečně jako HO, aby mu zbyla dovolená, tak uvidíme. 

Offline 711990
18286 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 07:51

Garfie no jako chtela jsem jeste napsat, abys ji aapon ukradla pro me, kdyz uz ne pro sebe

ale teda peripetie s muzovou praci jsou desny, lituju vas dost:(