Garfie příroda je úžasná
, pro mě taky víc jak města. Piknik na vrcholu jsme měli před týdnem taky![]()
Konečně jsem stihla nějakou fotku a je super! Nedala se ta yukata třeba koupit? Taky bych ji brala, jako župan pro ranní kafe :)
Garfie příroda je úžasná
, pro mě taky víc jak města. Piknik na vrcholu jsme měli před týdnem taky![]()
Konečně jsem stihla nějakou fotku a je super! Nedala se ta yukata třeba koupit? Taky bych ji brala, jako župan pro ranní kafe :)
711990 No kdybych tam byla s dětma sama, byla bych pěkně vzpruzlá, takhle mi to nevadilo, spíš mi ho bylo líto.
Mulen Jasně že se dá koupit, ale tuhle konkrétní bych si nikdy nevybrala, přitom mi moc slušela! :-) Ale ona je to čistá bavlna, musíš to pořád žehlit, myslím že úplně praktické to není (kyselé hrozny
).
Garfie no tak nějak si ji zprotivit musíš ![]()
A plynule navážu na onseny, ale napřed vám musím povyprávět aktuální historku, právě jsme zastavili na opuštěné samoobslužné benzince, nic tady není, ani žádný obchod, restaurace, nic. Jen malá budka s automatem na pití a třemi stolky...a k tomu nádherná toaleta, uvnitř čerstvé květiny, krém na ruce, odliovací tampony, vložky, všechno zdarma...no nic, zpátky k onsenu, v národním parku Aso je krásné onsenové městečko, které si zachovalo půvabnou atmosféru, není tady žádný velký hotel, venku se chodí v jukatách, prostě paráda. Nepodařilo se nám tady bohužel najít ubytování a tak jsme spali v chatce v lesním kempu (s vlastním onsenem) a v nadšení na Kurosawa onsen málem zapomněli!
Vzpomněla jsem si večer na terase, když jsme otevírali druhé pivo! Takže jen na skok a za tmy, ale stálo to za to!

Garfie parada. To chozeni po venku v zupanu se mi moc libi, ja uz byla parkrat v pyzamu u kontejneru a nebyl to uplne komfortni pocit :) pohodlny to bylo ale moc
moora Ale ono to bohužel už taky začíná mizet, hlavně v blízkosti velkých měst. :-( Uvidíme, jestli se to Japoncům podaří udržet i za dvacet let.
razorblade Opicím fakt stačí málo, aby se otrkaly. Teď v té Tanzanii jsme potkali nepříjemně kontaktní kočkodany na "piknik area". Že nesmíme nic pokládat, vše hlídat, zavírat, bylo jasné. Ale že kočkodan skočí dva mezry z keře kamarádce za krk a vyrve jí z rukou sendvič, na to jsme připraveni nebyli.
A před lety jsme zažili organizovaný útok paviánů na hotel. Smečka se přehnala přes balkony, co mohla, sebrala, jeden otevřený pokoj komplet vyrabovala. A s paviáním samcem se fakt dohadovat nechceš. Má tesáky větší než velký pes.

Garfie Jé, ta světýlka nad vodou jsou krásná!
Ale teda ten japonský přístup k dovolené je děsnej.
Garfie Četla jsem teď někde o nějakých tradičních japonských hotýlcích s lázněmi (od r se tuším jmenovaly?), prý tam nepouští lidi s tetováním?
Sweet Potato no prave. Me v tomhle opice desi, ty tesaky, silny koncetiny.
razorblade A potenciální vzteklina k tomu.
Já opice ale obecně nemusím. Asi v nich nějak vidím pokřivené zrcadlo lidí, neumím to líp vysvětlit. Nebo možná dávný vliv Kyplinga a Knihy džunglí?
V mém soukromém žebříčku zvířecích oblíbenců jsou až někde hodně dole. S vyjímkou gueréz, protože Durrell ❤️.
Sweet Potato Ryokany? Tradiční japonské hotely, spíš ten zákaz souvisí s onseny, většina ryokanů má i onsen a tam nesmí lidé s tetováním, kvůli yakuze, japonské mafii.
DruI Ona je to spíš mimořádná situace, hasí se velký průšvih, kdyby tu nebyla neteř, asi bychom tu dovolenou nejspíš zrušili.
Garfie Ryokany! Dík. Ano, šlo o onseny. Přemýšlela jsem, jedtli je to kvůli hygieně nebo mravopočestnosti.
Na Strahove se dnes budou prát samurajové.
![]()
https://twitter.com/bartkovskym/status/1642118347017027584?s=46&t=QGe9x3nIKXn2FTHZkuzNOg
Právě jde v ČT2 Bitva o Midway - Japonci, zahrada, dům, bombardování Tokia! příprava na Pearl Harbor...
Garfie ty bys mela udelat aspon knihu z tech fotek, je to krasa.
Sweet Potato kdyz jsme chteli jet do Vietnamu (ale kvuli covidu neodjeli), silne doporucovali ockovani proti vztekline, ze v nekterych mistech jsou dost oprskle opice.
Garfie a turisti s tetovanim tam nesmi proto, ze proste pravidla se maj dodrzovat, nebo ze by clenem yakuzy mohla byt i bila evropska zena s kytickou vytetovanou na lopatce? :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.