Donesla nám taky tentokrá kromě typického wagashi (z yuzu citrusu) i bonbony typické právě pro Hina matsuri a ještě nám každé dala domů. ![]()
Můžete tam vidět i typické japonské "balonky", dělají se přesně v tomto pruhovaném dekoru.

Donesla nám taky tentokrá kromě typického wagashi (z yuzu citrusu) i bonbony typické právě pro Hina matsuri a ještě nám každé dala domů. ![]()
Můžete tam vidět i typické japonské "balonky", dělají se přesně v tomto pruhovaném dekoru.

A když mluvím o Hina matsuri, úplně jsem vám sem zapomněla dát výzdobu za výlohou toho kimono obchodu, panenky jsou z mušlí. :-)

Garfie krasa, vsechno!
Garfie počuj, nebudú tie ikebany dôvodom akútneho nedostatku ovocia? To je tu slivkový kvet, tam broskyňový kvet hentam čerešňový....keď to očešú už za kvetu, na žiadne ovocie nezostane!!!!
slniecko
Haha, to je pravda!!
Ale ne, víš co, sakury nemají plody, nebo teda možná nějaké nicotné a ty japonské švestky se nedají jíst, jsou strašně kyselé, dělá se z nich jen švestkové víno.
Ještě na sakurové téma, suvenýry z obchůdku u parku.
Různé sladkosti, keksy, sakurová marmeláda!!!

A zase jídlo, tentokrát nás Korejka pozvala naoplátku do korejské restaurace (teda Thajky a mě
). Pořád se mě někdo vyptává na českou restauraci, jako něco tady je, ale jsou to spíš takové hospody, asi není moc čím se chlubit, škoda. :-(

Korejka nás pak poučila, že se po vzoru Korejských youtuberů vždycky ptá na slevu nebo moučník zdarma, takže jsme dostaly jahodu se zmrlinou uvnitř. ![]()

Garfie Jé ty tam máš Korejky? Nemohla bys prosím zjistit název jednoho korejského dokumentu? Vloni Korejská zpěvačka Yoona navštívila CZ a dělala cestopis, měla team kamera, režije, skript asi., vím o Praze, Brně a Krumlově. Prosím, nemůžu to nikde najít. Ď.
Garfie baví mě, jak máš v každém jídelním příspěvku aspoň jedno chapadýlko ![]()
všechno to vypadá velice jedle
Myslíš, že by se jim česká hospoda nelíbila? Já bych teda tipla, že určitě ano, stejně jako ty jsi explorer na jejich písečku. I kdyby to měla být točená Plzeň třeba s tatarákem na topince... věřím, že by to bylo pro ně zajímavé.
Máš velký štěstí, že jsem dneska už po obědě![]()
Opět všechno vypadá velice jedle, kdyby jen se tak dalo virtuálně ochutnávat....
Kan Nejsem sice Garfie, ale nebude to Fairytale trip to Czechia?
Mrs.Robinson Super, to je ona. Díky.
Kan úžasný, jak je tam všechno tak čistý. Žádný špinavý omlácený zdi, odpadky na zemi, ... (viděla jsem prvních 8 minut)
Je sedm ráno, už máme za sebou tři zemětřesení, včera devět!
Mluvím pochopitelně jen o tokyjské oblasti...Muž ráno říká, jo tak proto se mi tak dobře spalo, krásně to houpalo...![]()
Garfie uff, držte se. Snad už bude klid. Jaká je předpověď?
continuity Tady ty předpovědi moc nejsou, třese se to pořád. Spíš třeba tsunami a tak, ale to je v pohodě. Asi žádná tragédie, ale je to moc najednou!
Kan Korejky patří k mým nejlepším kamarádkám, jedna se jmenuje jako já!
Často spolu někam chodíme a vždycky to vzbudí velký ohlas, když se představíme....Jinak od Korejek mám taky spoustu dobrých historek, o společnosti v Koreji, je to zajímavé.
andulka01 Já ti nevím....přijdou mi ty naše jídla taková těžká a nezajímavá, teda ta co se servírují tady, aspoň co jsem koukala na jídelníčky, v žádné jsem ještě nebyla. Většinou mají dvě, tři jídla, řízek, nějakou omáčku s knedlíkem, nakládaný sýr...žádnou nevlastní čech. Všechny se navíc otevírají až večer, to je taky problém, my chodíme spíš na obědy. Všechny jsou v Tokyu, ta nejbližší k Yokohamě je vyloženě hospoda, myslím, že ani nevaří, spíš tak něco k pivu, jmenuje se Pilný piják.
To je spíš někdy pozvu domů a něco uvařím....
Garfie No ale tak to přece je, my omáčky s knedlíkem a obecně těžší jídla, oni chapadýlka a obří fazole
Kimči a syrová rybka taky nechutná tady každému. Tipla bych si, že v létě nakládaný sýr a vychlazené pivo by mohlo zabodovat.
Ty zemětřesení jsou teda výzva! Jsem vůbec netušila, že jsou tak častá.
Mě se o něm na dnešek zdálo, ale ne že bych byla jasnovidec, koukala jsem včera na nějaká videa o tsunami.
andulka01 Mně ani tak nevadí ta konkrétní jídla, spíš že je tady v těch českých restauracích fakt malý výběr, většinou navíc nabízejí řízek, který jedí i Japonci!
(i když trochu jinak) Zato pivo boduje, to je fakt, už to tady tak máme s těmi místními kamarádkami rozdělené, když chceš někoho potěšit, JV Asie přinese něco z durianu, Korejky kosmetiku a já pivo!!! ![]()
Garfie Máš dobrou roli ![]()
Těm restauracím se nedivím, dyť maj to samý dilema jak ty na slavnosti. Nedostatek nebo cena surovin, tohle provozovat musí být hrozně těžké.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.