Fakirka No udělala bych to, ale už je plný!
Ale aspoň jsem tou úvahou dost pobavila Rumunku, kolegyni z dramatu.
Postřehy z Japonska
Garfie A divadelní kroužek letos doufám bude! ;)
Garfie to je super a moc se tesime!
DruI No...to je trochu komplikované. Náš učitel dramatu letos nemá čas, navíc nejsou prostory. Takže zítra s ním Rumunka půjde vyjednávat, jakým způsobem by to šlo udělat, pravděpodobně v pátek během polední pauzy, kdy má čas jak on (bez obědu) i je k dispozici divadlo.
Vypadá to na partyzánskou akci, kdy se kurz vypíše prakticky až bude naplněný a to cca osmi lidmi (to prosím není můj návrh, ale spolená myšlenka spoluhérečky Rumunky a školní organizátorky...) jsme čtyři zatím. A Číňanky už se prý ve školní kanceláři ptaly....
Garfie Tak já budu kurzu držet palce, ať je tu pro nás i třetí rok zdrojem zábavy a napětí ;o)
Další z návratů před prázdniny, svatyně Tošogu v Nikku, asi nejznámější v Japonsku, národní kulturní dědictví, zapsaná na seznam UNESCO. Na japonské poměry je neobvykle zdobná a Japonci mají přísloví "Kdo nebyl v Nikku, ať nemluví o kráse." Pro nás je asi nejznámější slavnou dřevořezbou tří opic "nevidím, neslyším, nemluvím". :-)

A další nálož chrámů. Je to obrovská chrámová oblast a dají se tam strávit hodiny....

Tohle je přenosná svatyně, která se nosí ulicemi při slavnostech.

Garfieto je dost omračující přehled.
continuity Jo, to je přesný! Já tam byla snad po patnácti letech, takže už to nebylo takový wau, ale je to krásný, jen toho zlata trochu moc. :-) Ale zároveň je to krásně propracované (ne takový ten čínský kýč) a jak je to v rámci Japonska hodně neobvyklé, tak to opravdu má svůj půvab a sílu.
Přeruším chrámy, včera jsme byli zase po dlouhé době v hospodě! ![]()
Grilovaná úhoří játra byla moje premiéra...

Grilovaná játra netuším čeho (menu bylo jen v japonštině)

A něco co vůbec netuším co mohlo být, ale chutnalo to výborně! ![]()

Výborná polévka, se kterou si google překladač poradil jako "červené vejce" ![]()

Naprosto skvělý lilek ve sladké sojovce

Vůbec všechno jídlo bylo skvlé, přitom to byla taková "čtvrtá cenová".

A nakonec tradiční japonský vyprošťovák, rýže, syrové vejce a sojovka. :-)

Garfie To jajco se jí takto syrové?
Kan Jasně, vlastě to už je vlastní úprava, servírují to takto:

Ono ho teda rozkvedláš s tou rýží (teplou) dohromady, vznikne jakoby mazlavá kaše. Japonci syrové vejce používají hodně, i třeba do nudlí nebo ke smažené rýži.
Garfie Mňam????
Garfiemáš na mě zhoubný vliv, koupila jsem dětem japonské Oreo. Stalo teda raketu, ale když jsme ušetřili na tričkách.

continuity Cool! A ty jsem tady nikdy neviděla! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje