A hele co jsem dnes potkala v obchodě! ![]()

A hele co jsem dnes potkala v obchodě! ![]()

Garfie To jídlo v hospodě vypadalo skvěle. Mohla bys mi napsat adresu, cenu a případně nějaké tipy na místa, kde mají dobré, ne moc drahé jídlo?
Kitsune Myslíš adresu této konkrétní restaurace? Nebo obecně? Chystáš se do Japonska? Tady se jí dobře skoro všude :-), když tak se zeptej co potřebuješ ve zprávě, ať tu neplevelíme.
Garfie Karel Čapek Halloween Tea mi připomíná figurky Santa Clause v jogínských pozicích nebo stromek ověšený v duchu Harryho Pottera... Japonský přístup ke svátkům je při pohledu zvenčí dosti osobitý ![]()
Jitka77 To každopádně! Halloween je tady mimochodem "roztomilý" svátek, žádní upíři, mumie a podobně, ale dýně, roztomilá strašidýlka a kočičky....:-)
Garfie jako nechci nic říkat, ale Číňankám bych vstup do dramaťáku zakázala, napodruhý už ten nervák nedám :-)
Lenka22
Vy byste si s Rumunkou mohly podat ruce!!
Mimochodem, psala mi předevčírem jedna z nich, co se jako děje a jestli bych ji nemohla přihlásit, až se kurz otevře....
Garfie Je z toho cítit, že si Japonci svátky užívají.
Oblíbila jsem si teď mezi jinými japonské čaje, nejvíc mě oslovil černý AKAI UME (BENIFUKI) a OOLONG KARASU z ostrova Yakushima, v tom je schované celé léto, zlatě ovocný:

Garfie ne ne ne! Řekni3jí, že už je plno!
Garfie Já bych se za číňanku přimluvila. Jistě z ní vytěžíš mnoho zábavných historek ;o)
Jitka77 Já na čaj moc nejsem, ale akai ume, červená japonská švestka mi zní tedy hodně dobře, protože nakyslou chuť ume miluju!!! A dokonce jsem díky tobě začala hledat čajové plantáže na Yakushimě, protože podívat se tam je můj sen, ale vůbec jsem netušila, že se tam pěstuje čaj!
Garfie S tou švestkou v čaji, to máš jako když se u vína píše, že jsou v něm tóny lískových oříšků a podobně... K tomuto jsem si napsala krátce: "Chuťově velmi jemný, ale plný - vzdušná stavba, která je nad očekávání bytelná." Nakyslost jsem tedy nezaznamenala...

Garfie Prosím Tě, co má chudák Karel Čapek co společného s těmi obrázky a čaji?
Karel Čapek je název japonské firmy, založené v osmdesátých letech v Japonsku. Založila ho známá ilustrátorka, pojmenovala ho po Čapkovi (ta spojitost je přiznaná), ale nikde jsem nenašla vysvětlení proč. Prodávají čaje a jsou vlastně i dost známí, mají v Tokyu asi sedm obchodů, jeden pokud vím v Singapuru, prodávají i na Amazonu.....třeba tady je jeden z online obchodů....
Garfie to by se pan Čapek asi divil. Jestlipak zakaznici vubec tusi, kdo a odkud byl?
Kokoska https://www.google.com/search?q=karel+%C4%8Dapek+japonsko+%C4%8Daj&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=cs-cz&client=safari
Tohle je asi ten článek, co četla Kan .
Mě to náhodou přijde půvabný, když pojmy tak volně putují světem, a dostávají se do nových souvislostí. Asi by se mi líbilo míň, kdyby Čapkovo jméno bylo použito v souvislosti s něčím neapetýtlich, ale osoba, kterou okouzlilo Devatero pohádek, a prodává čaje s roztomilými obrázky - domnívám se, že ani Čapek sám by se tomu usmál.
Edit. i Čapek sám
Garfie mne se libi, jak zachovali i to Č :))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.