Postřehy z Japonska
https://vltava.rozhlas.cz/micu-aneb-po-stopach-prvni-trvale-zijici-japonky-v-cechach-9296315
Micuko ![]()
Archiválie o ní jsou "u nás". Konkrétně v rodinném archivu Coudenhove. Japonci jsou z ní úplně unešení. V devadesátkách se o ni velmi zajímali. Točili tu i dokumenty a kolegyně, co s nimi spolupracovala nejvíc, jela do Japonska.
Sweet Potato Jů ![]()
Jinak já sedím zavřená doma a vzdoruji tajfunu, ale opráším aspoň předprázdninové vzpomínky. :-)
Oya-dera, budhistický chrám v Utsunomiyi, který je zvláštní tím, že je posazený ve skále a je známý svými reliéfnímy sochamy, které jsou považované za národní kulturní dědictví, bohužel se nemohou fotit. :-) Tak aspoň chrám a jeho okolí, podle posvěsti pochází z devátého století.

Vchod na hřbitov

Nadhera i bez těch částí, co vyfotit nemůžeš. Co to je za skálu? Vypadá to takto na nějaký pískovec.
continuity To je zrovna hrozně zajímavé, protože to je nějaká vyvřelina, sopečný kámen Oya, který se vyskytuje jenom lokálně, prý měkký, ale velmi odolný. V okolí ho využívali jako stavební materiál po staletí, až ho nahradil beton, použitý byl třeba i na fasádě hotelu Imperial v Tokyu. Kousek odtud se dá navštívil i bývalý kamenolom, objevila jsem ho jen náhodou a bylo to jedno velké wau! Neuvěřitelně obrovské podzemní prostory, bylo to jako z nějakého sci-fi filmu (a taky se tady spousta filmů natáčela), hned jdu přidat fotky.
Kamenolom zabírá v podzemí prostor asi 20 tisíc metrů čtverečních a je opravdu impozantní. Velká část je přístupná, jsou tam i různé umělecké instalace, pořádají se tam koncerty a podobně. A je tam v létě příjemná teplota kolem deseti stupňů....

Garfie to je krása ![]()
Mě ty díry v zemi fakt baví.
Garfie to je vážně wow!
Garfie to je uzasny, nad i pod zemi!
A jsem pěkně naštvaná, ráno jsme měli třídní schůzku a zároveň škola otevřela zápis pro kroužky pro dospělé a všechny moje vybrané (včetně Tea Ceremony!!!
) jsou plné!!! Jsem pěkně naštvaná a nejvíc na sebe, protože speciálně v tom Tea Ceremony jsou čtyři matky, kterým jsem o tom loni básnila....příště budu raději zticha.
Garfie to je teda vážně škoda!
Evaeva Já vůbec nevím, co se stalo, obvykle to trvá tak týden, než se naplní. Teď nebylo co řešit po dvou hodinách. :-(
Garfie no to je pech, co budeme dělat? ![]()
Garfie to je teda škoda, co nám ale vybereš?
Kokoska Tak zvažuju Zen and Aikido for wellness a španělštinu...rsp. je to to jediné co zbylo. ![]()
Garfie a co divadlo? Divadlo bude? ![]()
Garfie já bych brala ten zen a welness, to bych potřebovala, tak nás zapiš![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje