Pokémonům jsem nikdy nepropadla, ale ty fotky jsou krásný a místo úžasné.
Postřehy z Japonska
Vypadá to tady, že hladovím, ale kdepak. :-) Poprvé jsem v tokyjské oblastni narazila na hoyu, mořský ananas (až teď jsem se dozvěděla, že je to živočich!), kterou jsme jídávali, když jsme žili na severu. Objednala jsem si ji spíš z nostalgie, ale byla výborná!!!

A objevili jsme skvěle zásobený obchod!
Děti jsou nadšené! (sekce "podivnosti ze zahraničí...)

Garfie Krowka!
moora Přesně!!! Děti konečně mohly dojíst zásoby, co dostaly od babičky....![]()
Garfie Tradiční české banány a fíly? ![]()
Výstava japonského umělce žijícího v Praze.
https://www.boldgallery.art/events/76-setkani-se-sotou-sakumou-a-radkem-wohlmuthem-na/
https://www.instagram.com/reel/DAZVsfZs4kS/?igsh=bm44czBhYWV3eG52
Sweet Potato Včera jsem tam byla, moc se mi to líbilo.
Kitsune do kdy to je?
Kokoska Myslímjen do 14.10.
Kokoska Do 12.10.
Sweet Potato Kitsune tak to bych musela asi pristi sobotu, pak jedem pryc.
6.10. se koná japonská podzimní slavnost Akimatsuri, bude tam japonské jídlo, ukázky japonských sportů, divadlo kjógen, bubny, hry pro děti.
Prosím, jak se jmenuje to okrasné lepení střepů?
Sweet Potato Kintsugi.
Kan Děkuju.
Kan Sweet Potato Což mi připomíná, že mi muž líčil, jak tady měl v době mé nepřítomnosti večírek, přišli nějací kolegové na grilování a moje vlastnoručně vyrobená kintsugi miska je úplně odrovnala, prý nechtěli věřit, že jsem to dělala já a hrozně ji obdivovali....
tak se to mlácení střepů přece jen vyplatilo, škoda že jsem u toho nebyla!
A protože to tady dost zanedbávám dám sem včerejší lehký oběd, sashimi.

A byla jsem minulý týden na lekci japonské kuchyně, fotky nejsou moc povedené, až na tuhle skvělou polévku, která byla úplně geniálně jednoduchá a strašně dobrá. Dashi (vývar, asi by moh být jakýkoli) s nastrouhanou bílou ředkví. My tam přidali ještě smažené mochi, ale ty by šly nahradit asi čímkoli jiným. Dost mě ta ředkev překvapila, ale bylo to moc dobré.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje