Garfie Fakt? On teda ty oplatky vozil na výměnné pobyty už na základce. A asi v páté třídě byli v Polsku a tam vezl i Becherovku a mini verzi pražského Jezulatka a asi to mělo úspěch, protože, když potom přijel malej Polák k nám, tak to rodičům kupoval zase, bez toho Jezulete teda. :D
Postřehy z Japonska
GarfieJuuuva, ty testoviny . To je na tom vroubkovaném prkénku?
Garfie A kde vezmeš brambory? Myslela jsem, že vždy bez brambor, v tom případě - co bramborový salát, my jsme to jednou na erasmu dělali a hodně mě překvapilo, že i řada evropanů to neznala.
A co udělat nějakou polévku, jako třeba zeleninový vývar, ale udělat jí s játrovým knedlíčkem, znají to, dělají to? A zavařit třeba noky z krupice, nebo jim ukázat celestýnské nudle....
Karja Brambory se dají koupit, ale jen jeden druh a nejsou nic moc. Ale bramborový salát dělávám a už jsem ho i dělala do školy na vánoční párty. Japonci teda mají něco podobného, ale je to dobrý nápad.
Krupice se neprodává, vůbec ty recepty kdy potřebuješ nějakou konkrétní mouku jsou trochu riziko. Játrové knedlíčky by šly, ale ty jsem ještě nikdy nedělala já! ![]()
Většinou připravujeme jídlo pro cca deset lidí o třech-čtyřech chodech....já uvažovala o nějaké houbové polívce, to tady neznají vůbec, ty bramboráky a jako moučník tvarohové knedlíčky, ty mám natrénované z toho loňského Food festivalu, haha.
Jako mně by se líbil třeba kurz na vánoční cukroví. To je fakt unikátní a v takovém rozsahu se nedělá nikde. Ale vůbec si na to netroufám, já mám to cukroví vždycky takové "neprecizní", jednu várku spálím, druhá vypadá ošklivě....![]()
rozarka Jo, je to roztomilý, že jo? :-) A šlo to překvapivě rychle, už jsem si ho objednala na amazonu. ![]()
GarfieChápu, já vařím hodně, ale nemohla bych nikomu nic ukazovat taky a cukroví už vůbec. Možná tak nějaké nepečené;-)
Dneska jsem vyráběla podtácky z washi papíru a jsou myslím dost povedený, trochu vás zahltím a nasdílím vám i práci kolegyň, škoda neukázat. :-)

A konečně moje ohromující dílo
(jedna strana listí, druhá modrá) To zlaté listé se špatně fotí, tak ještě v detailu.

Garfie Ty jsou krásné! A navíc využitelné.
Jo a přihlásila jsem se na kurz Eisa okinawan dance, jsem tam jediná nejaponka, hahaha. Jde o tradiční okinawský tanec (tančí sena O-bon, svátek mrtvých) bubny a zpěvem...![]()
Sweet Potato A konečně něco, co bych asi mohla zvládnout i doma sama, není to těžké a je to myslím i hezký dárek. :-)
Garfie na čem je to nalepený?
continuity Na papírovém podtácku, prodávají se tady v různých velikostech, jsou samy o sobě hezké, s trochou zlatých vloček...
Krasne jsou vsechny. A nejen na ozdobu, ale i pro prakticke vyuziti.
Garfie krasny to mas. I kolegyne
Garfie podtacky vzdycky hledam jako suvenyr z cest, tyhle bych brala vsechny! Mas to krasny, takovy precizni, ten zlaty okraj. To se necim prelakuje nebo nejak ulravuje, aby se ten papir neposkodil?
Kokoska Je to přelakovaný speciálním lakem, který slouží jako impregnace. :-)
A když už jsem místo ve Vietnamu zase v Japonsku, aspoň nasbírám pár fotek na naší prázdninové cestě. ![]()
Naprosto náhodné ubytování nalezené za tmy se ráno ukázalo jako skvělá volba! Krásný starý dům uprostřed čajových plantáží...
Ha, nejdou mi nahrávat fotky, tak to zkusím jindy. :-)
Už to funguje, sláva, protože jsem zavalená fotkama! ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje