Kokoska To je ale strašně odlehlý kraj. Pamatuju, že když jsme v Japonsku žili poprvé, jeli jsme na týden na Hokkaido a chtěli jsme se tam podívat, ale nakonec jsme to vzdali. Z Tokya tam jedeš 24 hodin autem, je to cca 1500 km...I ze Sappora (hlavní město Hokkida) je to asi 6 nebo 7 hodin jízdy. Opravdový konec světa.
Postřehy z Japonska
A pořád nejdou nahrávat fotky. :-(
Tak vypadá to, že jdou konečně zase nahrávat fotky....ještě přidám něco z návštěvy, Tokyo....:-)

Byly jsme u chrámu v době shichi-go-san, svátku dětí, ale bohužel asi zbytečně brzy, potkaly jsme jich jen málo.

Zato jsme potkaly skvěle dekorované automaty na pití! :-)

Garfie Když vidím ten svátek dětí a chrám, napadlo mne: jsou Japonci věřící nebo jen tradiční?
Garfie ti chlapecci maji ale brutalni zastrih ![]()
Sweet Potato Asi oboje. Myslím, že spousta svátků se slaví asi jako u nás Vánoce, prostě tradice, ale dost Japonců je věřících. A velká část praktickuje budhismus i šintoismus zároveň.
Garfie jj, to jsem někde četla, že když se sečte počet věřících jednotlivých náboženství, vyjde číslo daleko přesahující počet obyvatel Japonska. ![]()
GarfieDíky.
continuity Haha, to asi sedí! ![]()
Sweet Potato Není zač a když už jsi tady, hele, co jsem při vánočním úklidu objevila. Významy jednotlivých ozdob z muzea panenek. :-)

Garfie Juuu ![]()
Garfie to je hezky! Ten seven-treasure ball se tady bezne prodava jako hracka pro mimina.
Kokoska Jojo, asi jsem to i viděla! :-) Tady se prodává taky hodně a ještě ty beanbags, s těmi se hraje i nějaká typická hra.
Obchody v Tokyu :-)

Oblečky pro psy....

Tak minimalizmus Japoncov ešte asi míňa, čo ? Toľko vecí - a to sa zrejme kupuje na každý sviatok, každú príležitosť nové ? Staré, teda pardon vlaňajšie, sa potom asi vyhadzuje, veď kam by to v malých bytoch dali, nie?
Blanka Nevím přesně co myslíš? Ty ozdoby? Ty se naopak dětí z generace na generaci.
Garfie a uz jsi potkala nejakeho psa v kimonu?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje