Malvin krabi se dají do studené vody s kořením a nechají se vařit. Jak se voda ohřívá, tak usnou a nebojují. Kdysi jsme byli v Normandii u rodiny kamaráda a jednou jsme šli kraby lovit. Jeho maminka nám je pak uvařila.
Postřehy z Japonska
andulka01 No ale to je hezká mušle. Poradila bych si. :D

Kan ten bez mašle
Tak až zázračně zbohatnu, budu ti sbírat mušle od abalones ![]()
Kan To je pěkné.
Tabea s vařením ve vodě to znám. Mě zaujal ten na ploténce.
andulka01 Super, díky. Přeju si, aby to bylo už zítra! Mně to rve srdce z těla, když ty restaurace u moře, ty různý škeble vracejí zpět do moře, po tom, co je zákazník sežral. Reálně bych si to nikdy nevzala, ale kolikrát jsou to pěkný hromádky. :D
Sweet Potato Garfie Díky.
Kan tak ale ono je dobře, že je vrátěj zpět kam patří
na sv Vincentovi by ses zbláznila - obrovské hromady lastur od conch u plážových restaurací. Taky jsem si ale žádnou nepřivezla.
andulka01 Jo dělají dobře, to každopádně!
Muž mě naštval návštěvou speciální fugu restaurace v Tokyu...
Fugu v aspiku

horké saké s grilovanými fugu ploutvemi

A pochopitelně fugu shirako (mlíčí)

Takže moje odplata v korejské restauraci :-)

A rovnou si znovu postěžuju, na turisty v Japonsku. Včera jsem byla v mém oblíbeném chrámu v nedaleké chrámové oblasti....a dost mě šokovala žádost vzít si s sebou boty (v chrámech se vyzouváte u vchodu), protože se rozšířily krádeže bot, hlavně dámských. Na jaře tam ta cedule ještě nebyla, vzhledem k tomu, že Japonsko poslední rok trhá rekordy v počtu turistů, souvislost je, obávám se, jasná....:-(
Jestli choděj Japonky v louboutinkách, tak se nedivim
A nech si ty fotky, mam hlad! ![]()
barbucha No právěže ne, v těch chrámech vidíš spíš tenisky nebo turistický křusky
, dost mě to šokovalo. Na to, že ve většině onsenů (kromě nějakých odlehlých venkovských částí) bývají už většinou zamykací skřínky (ještě před pár lety byly jen otevřené police na věci) jsem si už zvykla, ale tohle je teda další level.
Jako jídlo bylo super, musím říct, že muž záviděl víc než já jemu! ![]()
Garfie korejskou všema deseti ![]()
Si vůbec neumím představit, že si ukradnu cizí obnošený boty, eeew ble.
Garfie Přemýšlím,co muselo být za dobrůtku to saké s ploutvema.
Já jsem ještě nesnídala a tady tohleto. Aspoň přivonět....
Fugu by měl vždycky jíst jen jeden z rodičů - aby se z dětí nestali rázem oboustranní sirotci. Takže teď muž a příště ty.
Garfie Nemám ráda aspik, navíc barevnej! Takže korejská je jasná vítězka!
Trochu to tu zanedbávám, tak je hlásím, že se pořád učím čajový obřad, tentokrát máme výzdobu vhodnou na novoroční oslavy, s vějířem, má na sobě jeřáby, symbol dlouhověkosti. :-)
A sensei nám donesla strašně roztomilé sladkosti! ![]()

A u čaje, zůstanu, tenktokrát od konkurence. :-)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje