Evaeva no to je jasny
Postřehy z Japonska
Kokoska a pracovat se sa treba z parku nebo kavarny (na kterou zbyde vic penez
)
Ja nevim, asi bych radsi chodila s radosti domu nez z domu, ale ty penize jsou holt problem.
Sofi No tak moc z čeho vybírat...včera jsem viděla všechno, co je k dispozici, pokud nechceme dojíždět, což teda pořád upřednostňuju, aby děti dojely do školy na kole.
Ještě bych měla říct, že nám z Česka jede náš krásný velký stůl, který bychom např. do toho malého domku u školy asi ani nedokázali nastěhovat, kuchyň je tam v prvním patře po úzkých točitých schodech. :-(
Tabea Úklid je běžně na účet nového nájemníka, cena bývá rovnou v podmínkách nastěhování. Většinou už ale bývá uklizeno a ty to jen zaplatíš, jakoby zpětně. Mimochodem ten byt byl teda špinavý dost, třeba v kuchyni jsem se skoro bála na něco sáhnout, ale spoléhám právě, že tam úklid ještě neproběhl, sakra, ani jsem se nezeptala!
brrr ten point s návštěvama je dobrý, už mám seznam, hned jak se otevřou hranice.
Ginevra Zvykem to právě vůbec není, ztroskotal na tom i náš vysněný dům, že jsme čekali, než se odstěhuje nájemník a oni ho mezi tím zadali jinému zájemci.
Náš rozpočet a představa byl přesně uprostřed mezi těmito dvěma, takže určitě nás to nezruinuje, ale jednoduché rozhodnutí to není. Cena je pochopitelně důležité hledisko, zároveň jsem zvyklá na dům a zahradu a ten byt je trochu klaustrofobický, už jsem tu podobně bydlela 2x, takže vím, že to ubíjející bude. A nemá to žádnou výhodu města, jakože seběhnu a jsem v čínské čtvrti nebo v Motomachi. Třeba ten byt, co nám nedoporučili (kvůli době pronájmu), by se mi líbil víc než dům.
razorblade To je těžký, jak máš na krku děti, uvažuješ i o tom bydlení jinak. Před něma jsem bydlela v malém bytě v centru, přímo na hospodou a bylo to nejvíc super bydlení!!!
Garfie ja to tu citam so zatajenym dychom ako detektivku. A hrozne ma zaujima to stahovanie nabytku cez pol zemegule, je v Janponsku tak drahy, ze sa to financne oplati? Nemyslim to nejak zle, len mne by to vobec nenapadlo posielat svoj milovany nabytok kamsi cez more, tak patram po pricine :)
Garfie Já budu teda pesimista, ale myslím, že toho doma strávíte dost,přece jen děti se budou asi docela připravovat do školy, manžel taky asi nebude hin každej víkend někam jezdit, pak taky různé nemoce dětí a v neposlední řadě (prosím nezabíjejte mě) možnost zase různých tech karantén....Já bych šla do pěknýho domu. Na jedné koleji jsem měla okno takhle na ,,pavlač,, a bylo to na hovno, vedle a naproti byly normální domy, žádnej studentskej hluk ci ruch, ale pak v zimě tam za celej den vůbec nebylo příjemne. Prostě moc příšeří. Držím vám pesti, ať se rozhodnete podle sebe a dobře!
Karja vidis na koronu a karanteny som uplne zabudla, to je dobry point.
Garfie Tak radit se fakt neodvážím - dle fotek dům úžasný, byt problematický. Záleží na tom, do jaké míry tě bude deptat v něm trávit čas, nakolik bude finanční benefit podstatný, a vůbec .... prostě nelehká volba!
Mrakoplas Já se za ten svůj příspěvek div nestydím!
Karja Nestyď se, máš pravdu, my tady prostě budeme žít úplně normální život, děti toho budou mít do školy hodně, muž taky, já pracuju z domu...ta terasa je tam úžasná, s krásným výhledem.
My teď sedíme a koukáme i na vzdálenější domy, že bychom přece jen dojížděli. Ale přiznám se, že mě pořád láká být v této oblasti, protože jsou tady parky, centrum, přístav, atmosféra je tu skvělá. Zatímco půl hodiny mimo je pořád ok na dojíždění, ale už prostě pořád jezdíme. No dražší nemovitosti jsou tu zjevně oprávněně. ![]()
Mrakoplas To ti objasním úplně snadno! My se sem stěhujeme už potřetí, pokaždé jsme kupovali veškeré vybavení, protože byty se tady pronajímají úplně nezařízené. Nábytek je tady obecně dražší a ošklivější, pokud nejdeš do nějaké opravdu vysoké cenové hladiny, i když je tu konečně Ikea (při prvním pobytu tady byla jediná, 400 km daleko) i nějaká japonská obdoba jménem Nitori. No a teď jsme dostali od firmy poprvé k dispozici kontejner na přestěhování, hradí ho firma. Takže jsme prostě nabalili co šlo a co víme, že se tady nedá koupit, nebo jen těžko. Projeli jsme si před tím i nabídku místních obchodů s nábytkem, už taky máme nějakou zkušenost.
Že nám to kvůli uzavření hranic zkomplikovalo život je jiná věc, původně jsme měli odjet týden po věcech, nakonec jsme bydleli bez poslaných věcí rok a půl. Navíc nám to komplikuje ten výběr teď (původně jsme měli pronajatý dům předem a nábytek posílali v podstatě na míru).
Garfie jasne, rozumiem. Jako fakt pech to nacasovanie korony. Ja by som z toho uz zinfarktovala ![]()
Garfie ja bych asi brala dum, prave proti ze tam budete zit normální zivot. Na cestovani se penize snad najdou taky. A ta terasa je ![]()
Díky moc všem, odsouhlasili jsme dům s dotazem, kdy nejdříve se tam můžeme jít podívat. Vrátili jsme se z procházky a to k tomu přispělo, těch hezkých domů s nějakým vnějším prostorem je tady strašně málo a tohle je vlastně první (kromě toho našeho původního), který by byli ochotni pronajmout nejaponcům za nějakou jakž-takž normální cenu. Takže úplně ruka v rukávu ještě není, ale šampaňské už se chladí....
Garfie taky bych si radši vybrala dům. Člověk se doma musí cítit především dobře, aby si byl schopný pořádně odpočinout a taky se vám nebude chtít pořád někde trajdat.
Garfie kazde ráno u kafe s napětím sleduju jestli Garfiovi uz bydlí. Teda anabaze strašná, moc te obdivuju. Dům je krásný, volila bych stejně. Tak snad už konečně budete moct prasknout ten sampus. ![]()
Kora Děkuju, snad jsme neudělali chybu. :-)
Garfie Šampus máme připravený, dej povel, sraz ve vinárně!
Sweet Potato to jako budeme chlastat hned od rána? ![]()
Garfie držím palce, je super, že se to hnulo.
continuity Já to naplánuju na víkend! ![]()
Já tě obdivuju - takovou vytrvalost bych neměla. I když on pud sebezáchovy je taky asi neopominutelný faktor![]()
Tak snad se vše v dobré obrátí a na tu šílenou "hledací" anabázi už budeš jen vzpomínat...
Patřím k těm, kteří taky "chladí" (sice ne šampus, ale to snad nevadí).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY