Dobry to bylo vcera, super atmosfera, naprosta vetsina lidi samo nadsena, Mexicani jsou velci fotbalovi fanousci a hned se rozohni. Jest eme pak v souvislosti napadlo, ze je tu par vybornych mexickych restauraci, minule jse mela arepas v jedne a vratila jsem se pro druhou.
Postřehy z Kanady
Konečně jsem měla čas dočíst tohle vlákno, je super, díky za náhled do zas úplně jiných končin. Kamarádka má v Kanadě dceru, teda kde přesně nevím, to bych kecala, já jí závidím, že za ní může lítat do Kanady, ona zas závidí mě, že mám vnoučata "na dosah". Ono má všechno něco. A jak jsi psala o těch pláních, to zas říkala jiná kamarádka, že tam byla na návštěvě u své příbuzné, a že to bylo divný, že sice město super, ale když chtěli vyjet do lesa, tak jeli hodinu autem k nějakému lesíku, co nestál ani za řeč. Nějak moc jsem jí to nevěřila, ale ono na tom asi něco bude :D. Taky jsem měla Kanadu za zem plnou hor a lesů, to mám z těch country písníček nebo co. Díky za to, že sem píšeš.
0zero7 jee ctvercovy vlny...o tech jsem cetla, to je zajimavy jev ![]()
Já "znám" Kanadu jen od Leoše Šimánka, ten měl srubu nekde u jezera na severu země, dost mimo od civilizace. Míval krásné přednášky o cestách po světě, nedávno zemřel
.
Torrah jsem moc ráda, že to k něčemu je ty moje elaboráty! ![]()
kamarádka má pravdu, ty lesy v těch středo kanadských provinciích skoro nejsou. Zato mají šílené moc komárů, takže pokud máš balkon nebo dům s terasou tak jedině potáhnout sítí. Vůbec mě tohle nenapadlo, kámoška Němka žila 3 roky v Manitoba a Saskatchewan a říkala že naprostej masakr, že se kolikrát na vrcholu léta nedá vůbec vylizt ven. A v zimě kosa, nemá se tam moc kam schovat vítr, tak když fučí tak pořádně. To ale máme i tady na pobřeží. Uletělo mi za ty roky pár koberečku z balkonu ha ha. Bývají varování třeba ze 95km v hodině obcas.
s deštěm je to horší ve Vancouveru než ve Viktorii. U nás se to přežene, u nich se to zasekne o hory a kolikrát prší i víc než tyden v kuse.
SunEclipse to si musím vyguglit. Dekuji!
Já "znám" Kanadu jen od Leoše Šimánka, ten měl srubu nekde u jezera na severu země, dost mimo od civilizace. Míval krásné přednášky o cestách po světě, nedávno zemřel
.
To je teda fakt dobrodruh!! Dám sem a dovolením jeden odkaz na rozhovor. Hustý!!
JankaM moc děkuju za připomenutí! zrovna jsem vyčetla že humpback velryba se česky řekne keporkak. To jsem vůbec nevěděla. Mrknu na ty jeho knížky.
A dívala jsem se kde měl ten srub, docela masakr! Hory krásný. Píšou, že je tam populární hlavně říční turistika na raftech. 

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my