Lenka22 Oni ty drevorubce a lovce v pisnickach maj i tady, tak uplne mimo to neni :)
Postřehy z Kanady
0zero7 ty jsou situované někam na Yucon, bych řekla.
0zero7 ty jsou situované někam na Yucon, bych řekla.
Ty pisnicky? tak to pak sedi prave uplne.
0zero7 Já jsem nemyslela to co Evaeva, já měla na mysli, že je tam váha, která kontroluje každou položku, takže pokud nesouhlasí namarkovaná věc a váha, nepustí tě to dál a zároveň nemůžeš třeba markovat další věc, pokud tu první ještě držíš v ruce. To v Japonsku není, tam můžeš teoreticky nákup házet klidně úplně mimo, třeba zpátky do vozíku.
Ale dneska jsem zjistila, že stejně je to i v Marks and Spencer, taky tam není váha.
Garfie aha! dekuji! Ja jsem prave nevedela presne jak ten system funguje, ty vahy maji i tady nekde a je to blby, kdyz se to sekne.
Garfie v našem Albertu právě taky není váha. Ale dali tam tři nové pokladny a tam je. A ve všech jiných taky ![]()
0zero7 jojo, ty písničky. Myslela jsem to tak, že dřevorubci na Yukonu (což je naše představa o Kanadě z těch písniček) nejsou celá obří Kanada.
Evaeva Aha, jo, to urcite. Ja jsem si taky puvodne myslela, ze Kanada jsou hlavne hory, reky, lesy a zima. No a bydlim u plaze, takze tak. Me v te prirode nejvic usadilo jak je obrovska. Nekam dojedes na konec ostrova, pevniny nebo neceho a kam dohlidnes je jen divocina, to se v Evrope moc nestava, pokud nejsi nekde v horach.
Jeden muj kamos tomu rika "maj misto" lol. Taky vnimani vzdalenosti je diky tomu jiny, jet nekam na dva dny, cesta je 7 hodin? V pohode, zadna mira.. to je normalka. V EU za to dobu klidne prejedes dve zeme (jak kde, samo). Jeste porad me to fascinuje, kanadskych 6 hodnin na silnici je pro ne jak 2 u nas, cca.
0zero7 mně tohle taky fascinuje. Samozřejmě vím, že to tak mají, vzdálenosti jsou tam holt velký, ale zároveň i u vás má den jen 24h, tak když tam 7h jedeš, tak ti moc času na poznávání místa nezbývá![]()
Evaeva No prave!! Oni jsou desne chill v tomhle. Vetsinou teda nejdes uplne na otocku, nejmin na vikend. Ale i tak, Tofino je tady na ostrove mestecko serfarsky u oceanu, ale je to to tak 5-6 hodin cesty a obcas docela krkolomne, a lidi jedou i treba na jednu noc obcas. Ja pro sebe musim na vic teda, jinak si prijdu ochuzena. Dam sem nejaky fotky, je tam moc hezky a jsou tam super plaze a pralesy.
Evaeva my jsme loni ujeli za 5 dní téměř 1000 mil (asi 1600km). Jako klidně bych někde zůstala dele, ale ona i ta cesta je tam cíl. je to fakt úplně jiné než v Evropě, prostě jedeš hodinu nebo dvě než dojedeš na další křižovatku a cestou potkas deset aut. Takže tě z auta po těch šesti hodinách řízení nevykládají na pokraji klinické smrti.

continuity Kde jste to jeli? Jsem zvedava! :)

0zero7mě třeba Američan zcela vážně nabízel výlet na jeden den z Frisca do Yosemit. Jedna cesta 3.5 hodiny. Kdyby to nebylo druhý den po 12 hodinách v letadle, tak na to i kyvnu.
Těd jsem v Paříži s Americkým kolegou. Z Pensylvánie letěl nejakých sedm hodin do Paříže a říkal, že kdyby letěl na západní pobřeží do Kalifornie, tak je to taky určitě šest, víc ho trapi jet lag než ta cesta. Ty země jsou obě obrovské.

0zero7 z Vegas, přes ty národní parky v Utahu a Arizoně: Zion, Monument valley, Antilope Canyon, Arches, Aspen v Colorado. Jako zvládla bych se tam toulat měsíc, ale i tak to byl neuvěřitelný zážitek.
continuity No! To je ono, i kdyz teda do Yosemitu i na tu otocku, to je fakt! A ano, z vychodniho pobrezi letet na zapad je to samo jak z vychodniho do Evropy, nejvic jeste pokud letis na opacnou stranu a i dolu nebo nahoru (letela jsem Van - Jizni Karolina a teda trvalo to celkem).
Pro me pitomy, ze minimalne 10 hodin let do Evropy, je celkem jedno kam presne. Zabijes tim a plus 9 hodin casovym rozdilem komplet celej den. Tech 9 zase ziskam zpet pri navratu aspon.
Uz se nam stalo, ze bracha cekal na maminku na letisti v nedeli, protoze jsme psali ze leti v nedeli, no jo ale prilita v pondeli, ze, ptz plus jeden den, tak by lchudak trochu nakrknutej, ptz se nam nemohl dovolat, aby jsme se vyspaly, vypnuly jsme obe vsechny oznameni na tel (ha ha)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články