SunEclipse uf, tak to me nenapadlo zkoumat. Jaka je ta souvislost?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
baltik tak zkus jeste ten panadol jak pise paktofonika. mne treba paralen nezabira zadnej, krome toho s kofeinem a ten brat opravdu nechci. je to dost individualni. pokud bys to brala pravidelne, akorat se vyhni tem ruznym kombinovanym - to mi neurolog fakt nedoporucoval.
baltik no při vysokém tlaku tě může bolet hlava- právě kolem očí
continuity Ktoré sú tie kombinované?
SunEclipse Pokiaľ by baltik bolela hlava v oblasti očí z tlaku, nieje pravdepodobné, že by jej takisto pískalo v ušiach?
SunEclipse aha, diky, zkusim se premerit
paktofonika a diky, zkusim priste ten sumivy prasek
paktofonika to netuším, mě jenom bolela ta hlava. Pískat mi nic nepískalo. ![]()
paktofonika take tie s kofeinom, guaiafezinom a neviem, co este vsetko do toho davaju. asi na chripku narazovo dobre, ale dlhodobo na bolest hlavy nie, vraj najrychlejsie na to vznika zavislost (clovek by si hovoril, ze toho berie nemsie davky, ale takto to nefunguje).
continuity Ja si dám tabletku tak raz za dva mesiace, tam hádam nieje potreba riešiť závislosti, ale priateľova babka dlhodobo užívala na bolesť ataralgin, bola na ňom závislá, náhle zmeny nálad, hystéria a pod. Až keď som si čítala príbalový leták (tam sa píše, že môže vzniknúť závislosť) som pochopila. Nikdy ma to nenapadlo, že bežne dostupné lieky bez predpisu môžu na človeka takto pôsobiť.
paktofonika no, tak třeba paralen je prodejnej bez předpisu a stojí kolik, dvacku? A klidně se s ním můžeš předávkovat a způsobit si selhání jater. Vsěchno jsou to léky a tak je třeba k nim přistupovat, i kdyź nejsou na předpis..
paktofonika Ne, pískání není nutné. Při vysokém tlaku mě bolely oči tak, že mi vadilo i mrkat a vůbec pohnout hlavou, ale uši byly v cajku.
baltik Mně někdy pomáhá opakovaně tisknout si bod ve středu křižovatky T mezi obočím x nos. Cca jak si Indky malují bindi.
Úplně přesný bod je potřeba nahmátnout.

Nemáte někdo nějaký návod, jak ovládat svoje emoce? Hlavně teda ty negativní, jako vzteklost (na muže, na dítě atd.), takové to sebenasírání až do lítostivosti? Urgentně by se mi hodil...
Nemáte někdo nějaký návod, jak ovládat svoje emoce? Hlavně teda ty negativní, jako vzteklost (na muže, na dítě atd.), takové to sebenasírání až do lítostivosti? Urgentně by se mi hodil...
dejchat, odejít, dát tomu čas a vyřešit, aby se to neopakovalo, ideálně. Ale znám to a v tu danou chvíli nepomáhá nic, ale už druhý den mi to přijde jako malichernost... Co provedli?
rasaNori navod nemam, ale mne pomohl tak nejak celkovej pristup - to nasrani a vztek je vetsinou vysledkem nejaky dlouhodobejsi nepohody, ktera pak vyvre v nejakym nevhodnym okamziku. Ja paradoxne takovy zachvaty prestala mit, kdyz jsem se celkove zacala chovat asertivneji.
rasaNori jednak nenechat to vyhnivat a resit zavcas a me teda v tomto obdobi, ktere je fakt komplikovane pro vsechny, pomohlo uzavrit s muzem jakysi pakt proti tomu vetrelci, ktery nas tyral. proste jsme to oba brali jako spolecnou pohromu, ktera nas postihla a je potreba se zemknout a nejak to prezit.
kdyz clovek pocita, kolik casu chlap stravil mimo domu (a teda mimo dosahu vetrelce), pripadne hrou na pocitaci je to cesta do pekla. to cloveka nasere jeste vic. doporucuji se vubec nepatlat v tom, kdo toho dela vic, protoze v tomto obdobi jaksi z logicky veci vic kolem ditete skace zena (uz jen proto, ze ten chlap chodi do prace, aby oba se mohla o to ditko starat).
rasaNori aha jsem nevedela, ze mas maly dite... no tak to holt neposlouzim ![]()
rasaNori jo a k diteti pomuze i ho nekam zavrit na bezpecne misto (treba do postylky) a jit na pet-deset minut pryc. obcas jsem dala i sprchu. fakt se mu za par minutek revu nic strasneho nestane a clovek se trochu posbira. ja vim, ze ted je takova doba, ze dite se nema nechat plakat ani chvilicku, ale ono to fakt nekdy nejde vydrzet.
navic, kdyz desetimesicni dite trochu narazi, vubec nic spatneho se nestane.
rasaNori navod nemam, ale mne pomohl tak nejak celkovej pristup - to nasrani a vztek je vetsinou vysledkem nejaky dlouhodobejsi nepohody, ktera pak vyvre v nejakym nevhodnym okamziku. Ja paradoxne takovy zachvaty prestala mit, kdyz jsem se celkove zacala chovat asertivneji.
přesně
rasaNori jo a k diteti pomuze i ho nekam zavrit na bezpecne misto (treba do postylky) a jit na pet-deset minut pryc. obcas jsem dala i sprchu. fakt se mu za par minutek revu nic strasneho nestane a clovek se trochu posbira. ja vim, ze ted je takova doba, ze dite se nema nechat plakat ani chvilicku, ale ono to fakt nekdy nejde vydrzet.
souhlas, někdy to může zachránit životy![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje