jinx no presne! ten elastica je presne ten co si na nej brousim zuby! Jeste jsem si rikala, jinxnema green thumb a ma ho, to bude vyhra! Netusila jsem ze ti zdechaj. Neco musime vymyslet!!! Ale mam tmave zelenej jednobarevnej tchyni jazyk co roste uzkej jen nahoru a vypada super, udrzba nula!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
0zero7 no "zdechaj" to evokuje dlouhodobejsi proces, ale byly cajk, cajk, ja se placala po rameni ...a pak najedou slus. ![]()
jinx neprelilas? to je muj vecnej problem, chjo
0zero7 myslim, ze ne, ale pry to zjistim podle uhnivajicich korinku... tak ano, jiste... tu jednu uz jsem vyhodila, nemam na to koukat na ubozaka, ktery ma zdobit a ne hyzdit. Druha je silne v ohrozeni. Ale zamiokulkas, ten zase drzi, to jako jo ![]()
jinx to me motivuje koupit jeste jeden :) mam novou komodu, vedle ni by yl hezkej na repraku (misto toho co zdecha - pomalu a dabelsky)
jinx lyrata mi vůbec nešla, pookrala akorát vzdycky na dvorecku, když jsem ji skoro denne mlzila z hadice. ale ten klasickej velkej fikus (robusta? Elastica?) mi roste jak ďábel
jinx myslim ze jo, ale staci rozptylene. Jedna mi stoji uprostred pokoje a dari se ji nadherne. Druha prave byla pod oknem a tolik se ji nedarilo, tak jsem ji dala jinam a hned je na tom lip. Co mi teda chcipe ukrutne, jsou sukulenty. Vsechno uhnilo. A pak Peperonia. Ackoliv ji uz mesic nezalejvam, tak jeden po jednom ji uhnivaj od stonku listy. Nechapu proc;(
0zero7 mne se ten zamiokulkas zda fakt odolny, odolava i kocicim naletum... a fakt mu asi prospiva sero, ja jsem svetloplacha a nesnesu v byte moc slunce.
Potrefenáhusa nedes me, ja vsude rozhlasila ze touzim po fikusu lyrata a ted doufam, ze nejaky dostanu. Mlzit ho teda ale vazne nezvladnu...achjo;(
jinx já ten zamiokulas mám a jednou, když se mu fakt nedařilo, tak sem ho přesadila, zmenšila a dost mu to pomohlo. Taky bylo vidět, že ho přelejvam, teď si dávam pozor a cajk..
jinak úplně nejvíc odolný sou tchýniny jazyky..
a po tom skřítkovi toužim už dlouho a nedostala sem se k nákupu..
edit, ale on ten zamiokulas asi pochcípává 0zero7 a já to spletla..
711990 ten lyrata co má máma si libuje na slunci a v teple. Zaléván, nemlžen..
jinx hele zamio.. Vydrzi vsechno. Ja ho mam v tmavy chodbe svetlo chytá jen když jsou otevřeny dvere do lozice a jede. Nechce moc zalejvat. Lyratu mam doma i praci sikmo od francz.okna mimo primy svetlo a drzi. Sem tam vyhodi list. Taky malo vody a spis mensi květináč a nijak casto nepresazuj. A taky malo vody. Elastica mi nesla nikdy.. Kmen a postupny padani listu.. Košte. Monstera mi sla ale nelibi se mi a tak šla. Mam dost ibišku ty zase lemtaji a kvetou jen na hodne svetlu. Ale musi se furt stříhat takze maji takovy patvary. Obecne lepsi min vody nez vic. Podlity kytky hnijou a vetsinou se uz nevzpamatuji.
.
0zero7 nojo, mohl by ti jit ten ibisek:-) a pak potos, ten je vazne nesmrtelny:-) jo ten zamiokulkas krom tmy jeste mrnavy kvetinac, nepresazovat do vetsiho!
Tak už je tady asi nakažlivý i zdechání kytek, u nás to pomalu balí benjamín, je z něj opelichané koště...
viktorka_od splavu ty se mi nelibi ani jedna moc. Kvetinac ma skorozdechla malej, jeste pockam teda. Zbejva ji jeden slahoun ![]()
0zero7 ten zamioculcas presad a podivej se jestli nehnije hliza, kterou má a jestli tam případně nehospodari nějací nezvani najemnici. Zalevat tak jednou za 3 týdny, ale fakt maličko. Před uvedením na trh s tou kytkou dělali pokus a nechali ji 6 měsíců ve stínu zakrytou hedvábným papírem bez vody a v poho to vydrzela.
0zero7 zamiokulkas je "skoro"nesmrtelna rostlina.Miluju je.Mam dva.Jeden i ted ve vetsim kvetinaci,presazeny,soupnuty u okna kam na nej zasviti a dari se mu ohromne,taktez druhemu,ktery nema tolik svetla.
Smrtici je pro nej preliti![]()
tak pokud se ti vzpamatuje,nebo das druhou sanci novemu,zalivej jen "panakem"vody jednou za tyden.![]()
Potrefenáhusa tak lyratu skrtam, to vypada zakerne. ten elastica bych dala, ten se mi libi, ale potrebuju malej.
711990 sukulenty u me ditto, ale po dvou letech pohody a rustu bac vsechny naraz zdechly. Zahlas pak lyratu jestli dostanes, na tu si teda netroufnu, dalsi vrazda.
Ounz no, me chcipa aktualne skoro vsechno teda, fakt, nafotim. Krom jazyku!! Me by lyrata stopro zdechla, se vsadim.
jinx ja mam jizni obyvak a slunce moc rada, mu se teda u toho zapadniho okna darilo velmi, rostl etd, jsem ho prizabila imho zalivkou
stes to je rozporuplny teda, zatim to vidim na dalsi zamio a tchyniny listy, max fikus a monstera se uvidi teprve. Jeste ze nemam moc mista
Kokoska ze? Ja nastesti ctu vsechno o nemocech a rozbitejch vecech se strasnym zpodenim :)
Ginger NO, to jsem mela vedet. Ted moc nemam cas, ale eventuelne bych ji mohla vyvrhnout a mrknout, uz jsem pres 14 dni nezalila myslim. Jeden zelenej slahoun drzi, ale taky uz to muze byt zavrazdeny od korenu a nic asi nenadelam. Koupim dalsi, ehm
Zarinya panak je dobra mira. ja asi jednou za cas preliju skoro vsechno a pak abych sla znova nakupovat. Proste zahradnik ze me nebude nikdy
a dekuju vsem!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje