"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:03

stes ale ten ibisek potrebuje vela vody,  nie? Idealna rastlina pre nas prelievacov. Len v lete to nestiham zalievat,  kto by si kazde dva dni spomenul   inak pre prelievacov je dobra aj vianocna ruza,  ja si ich kazdy rok nechavam a presadim a mam z nich take mini stromceky. No keby som sa o ne starala poriadnejsie,  tak by boli krajsie,  chce to vela vody. No ja mam problem ten,  ze nieco prelejem a nieco mi vyhnije, chyba mi ten individualny pristup ku kazdej kvetine! 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:11

Mrakoplas Ja se o te vanocni ruzi prave zminovala na zacatku debaty o rostlinach, mam ji (aspon teda myslim, ze je to ono) a zacala mi zloutnot a opadavat - pritom mesic super - a nekde jsem nacetla ze v zime skoro nezalivat.

Je to ono? Neni videt ten bachratej kmen teda, pardon. Jsem v praci tak nevyfotim ted. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:17

Fikusy: potrebuji hodne svetla, neznaseji studeny pruvan a miluji zalivku teplou vodou. Pry i 40C ale zas takovej strelec nejsem :)

To jsou vsechno duvody, proc se jim v zime tolik nedari, dost casto napr. benjaminy trochu opelichaji, na jare je staci ostrihat. Ale bacha, pak jsou variety, co se strihat nesmi, protoze uz nevyrasi - mam s malyma trochu zkrocenymi listkama.

Elastika zas tak obri nemusi byt, resp. Lze ji krotit strihanim. A roste celkem pomalu. Lyrata nevim, tu jsem nikdy nemela.

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:27

continuity HA! Tady nemrzne, to by mohlo bejt fajn pro fikus. DIky. I kdyz teda ja tim padem doma moc netopim.... Ta elastica se teda strihat muze, podle toho co pises? HOdne svetla neni problem 

Offline Ginger
1214 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:29

0zero7 kytka na fotce je asi Adenium, jestli to má ztlustly stonek. Chce teplo , slunce a málo zalévat, propustny substrát pro sukulenty. Jestli jsi ji přelila, tak presadit a nějakou dobu nezalevat. Listy u některých adenii opadavaji a trpí na svilusky. Jako Christmas rose mi Google vyhazuje cemerici(helleborus). 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:32

Ginger AHA, ja nasla vcera ademium jako christmas rose (zeprej jedno a to samo, ehm). Ztlustly stonek to ma, vylozenej baculac. 

Asi jsem prelila, nestacilo by nechat vyschnout, musim presadit? mam asi jen obys hlinu co jsem mela na rajcata na balkone. A dekuji, tady ma kazdej furu znalosti proti me :) 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:35

0zero7 tak on studeny pruvan vyrobis i pri deseti stupnich. elastika se muze strihat, nebo spis orezat, ale na jare! chce to trochu s rozmyslem, ona se pak bude vetvit. mne se ten slahoun vyhnany do vysky 2x nelibi, tak jsem taky jednou provedla vychovny rez. vypada to pak takto nejak. da se pestovat i na kminek, ale s tim se mi nechce crcat, ta nase si tak nejak roste 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:36

continuity jezis krasnej!!! 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:36

0zero7 nemas nekde piskoviste? trochu pisku tam primichej a je to.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:37

0zero7 to neni nas, to jsem lina se s tim fotit ted po tme, ale vypada dost podobne.

Offline Ginger
1214 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:38

0zero7 tak ji aspoň vysyp z květináče a nech hlínu proschnout a taky ty kořeny. Klidně přes noc nebo přes den. Do hlíny na rajčata by bylo potřeba přidat drobný štěrk nebo hrubý Písek. Mas super kytky, akorát se o ne moc nestarej = nezalevej moc často a porostou.

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:44

continuity to tady moc nevedou, mozna ten sterk jak pise Ginger porozhlidnu se!

Ginger Dikes, provedu a necham ho oschnout teda. To by slo, zkontroluju v jake je hline. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 23:51

continuity mám taky, ale už fakt velkou, rezu ji nerada, teče z ni strasne latexu. Mám sice celkem vysokou, ale hodne rozvetvenou

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 06:41
Reakce na 0zero7:

continuity jezis krasnej!!! 

​jo to je nadherna kytka, muj byl taky takovy, dokud se nezbavil 90% listu. Z toho, co jsem tu precetla si asi koupim dalsi zamiokulkas a chci monsteru, ten je vic druhu, jeden se mi libi hodne, jen si ted nevzpomenu na nazev. 

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 06:46

continuity máš to nádherné, ja mám teda tu dvojmetrovú, ale nemožem ju ostrihat, poobede vyfotím. Len sa jej začínam trošku báť, že nás vytlačí. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 07:16

jinx Mne sa páči deliciosa, ktorú máš na stole a Adansonii, tá má listy po obvode celé ale uprostred deravé. A ešte Scandens, ťahavá s listami v tvare srdca.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 07:18
Reakce na Potrefenáhusa:

paktofonika řasokoule je uplně nejvíc nenáročná, jen jednou za čas vyměníš vodu (případně umyješ skleněnou kouli)

​Tak to je presne pre mňa.:D

jinx Už premýšľam aké meno dám tým svojim 

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 07:31
Reakce na Janulik03:

999 radio a co svetlo? Otcovi ziarili nohavice pod svetrom zdialky 

uáá , já to vidím jak naživo

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 07:49

No když už se tady mluví o kytkách, tak upozorňuji, že do obchodů přisly Araukárie.

Kdo má hodně místa, tak ji doporučuji.

Jsou k dostání jen v předvánočním čase (během roku o ně nezakopnete).

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 08:06

paktofonika akorát se nijak nejmenuje.v létě jsem ji tam hazela kostky ledu

I