Co to něčím zatřít? Černý lak na nehty nebo tak něco?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
999 Dneska už světýlka nebývají zapojená sériově, zkus blikavky vyrvat.
999 už vidím, jak tím kladivem postupně vymlátíš všechny ledky, protože fíčura záblesků se bude projevovat nahodile a u všech ledek a ne jen u vybraných...
ale jako odreagování od předvánočního stresu to musí být skvělá disciplína! ![]()
999
tyhle blikátka by se měly zakázat plošně! co třeba takový chudáci s epilepsií?!
já to doma taky nesnesu a pověsit mi to někdo v sousedství tak, že bych na to viděla z okna, dojdu mu to tam snad rozmlátit
Moje řeč. Tady to v pár oknech taky bliká jak u kolotočů... nechápu, jak v tom můžou ty lidi vydržet. Dyk jim to svítí i dovnitř, ne?
Vono i ty barevný neblikací světla stačej... si představuju jak se na sebe všichni doma koukaj a celá rodina je zelená... nebo modrá... jak ples umrlců musej vypadat! ![]()
Na kladivo nedošlo, už mám jiný
.
barbucha hele já už docela začínám mít strach, až se mi tady vedle nastěhujou do baráku ty jolkaři, aby neoblibovali tyhle vymoženosti kapitalistickýho západu - to by mě fakt šlehlo, koukat na to z koupelny... bych to vokno snad zazdila! ![]()
Dotaz na německy mluvící, máte tip na nějakou fakt dobrou učebnici gramatiky? Já mám Moderní gramatiku němčiny od Frause, ale mám dojem, že by to chtělo něco ještě trochu onačejšího. Díky předem
Ounz Grammatik aktiv. Jako na pohled to nevypadá uplně nijak extra, je to takový obrázkový, ale je dobrá. Doporučila mi to velice výborná lektorka němčiny. Kupovala jsem to asi v Neoluxoru na objednávku teda, ale zkus to tam prolistovat, jestli to je to, co hledáš. Já mám těch gramatik asi milion, ale z týhle mám pocit, že kdybych se jí celou naučila, tak mám vystaráno:-D:-D
Ounz já jsem měla na vejšce Höppnerovou a myslim, že nějakou tu knížku taky napsala - byla výborná!
Ounz Já jsem měla ráda:
pro lingvisty teoretiky - Duden Band 4 Grammatik a praktičtější, současnější: Langenscheidt něco z edice Deutsch als Fremdsprache
Děkuji všem!
barbucha hele já už docela začínám mít strach, až se mi tady vedle nastěhujou do baráku ty jolkaři, aby neoblibovali tyhle vymoženosti kapitalistickýho západu - to by mě fakt šlehlo, koukat na to z koupelny... bych to vokno snad zazdila!
Hele párkrát se tam projdeš když vylezeš ze sprchy - a zazděj si to voni ![]()
![]()
Jinak já se moc těšim na oslavy naproti v tý ukrajinský nálevně. Když dělaj takovej virvál při obyčejným víkendu, nechci vidět co předvedou na novej rok
Ale snad to dovedou k dokonalosti a nálevna konečně lehne popelem ![]()
Hele, ze Tri kralu je v betlemech jeden vyobrazovan jako Asiat? Dnes se mi doma vysmali, ze to nevim, ale tohle fakt nevim, ja si celou dobu myslela, ze jsou tam dva arijci (modri vedi) a jeden cernej vzadu.
Karja jeden je na slonovi (černoch), jeden na velbloudovi (něco z arábie/turecka/kýhovýra, což jakože je asie, ale myšleno ne že má šikmé oči a žlutou kůži) a jeden na koňovi (evropan).
Karja v betlémech často, ale ne vždycky, jeden z nich mívá persky laděný oděv, někdy má na hlavě turban, někdy má snědší pleť, někdy má jeden z nečernochů vousy černé a druhý šedivé nebo hnědé/zrzavé, a i styl těch vousů mívá takovou "arabskou" úpravu.
ale někdy jsou to dva evropsky vyhlížející králové.
bible o nic neříká skoro nic.
Jiná Realita Ja si ted prave i nejak naivne myslela, ze to byli tri urciti konkretni kralove, ze najdu vic informaci odkud byli atd a take ne. Na arabskou upravu vousou si ted trochu vzpominam! No dekuji za osvetleni, ze to neni jasns;-).
Ounz neni to asi to,co sis predstavovala (klasicka ucebnice), ale skvela je Cvicebnice nemecke gramatiky od Polyglotu. Je to pro samouky, na jedne strane jsou vety v CJ a na druhe strane jsou pro kontrolu v NJ.Je to rozdelene, takze muzes promrskavat cislovky,zajmena, slovesa, je snad libo plusquamperfektum:)
Ta kniha mi kdysi fakt pomohla, mama mi hazela vety a ja prekladala. Ted mam neco podobneho na ŠJ, ale nejak to neni ono,kdyz me nechce nikdo zkouset, nemam na to vubec vuli...
Potřebuji nutně vědět,že je to celkem ok,když mě strašně,ale fakt strašně nebaví balit dárky??Začala jsem už s několika kusy včera (nalila si k tomu štědrou porci whisky
a....stejně mě to neba...
jinak dárky dávám bližním ráda a nešetřím na nich a umím i docela hezky balit...ale trpiiiiiim...no a dnes budu muset pokračovat..dotaz:mám si k tomu pro jistotu opět nalít?????
Gatita jj tu mám, je skvělá, já chodím na hodiny k lektorce (ta je taky skvělá), ale chtěla sem mít něco, kde si v případě potřeby a nejasnosti můžu upřesnit tu teorii. On ten Fraus není úplně zlej, jen bych možná něco jinýho ještě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.