viktorka_od splavu no ja by som skor navrhovala pre Dadoo toto.

Mali sne na byte a super.
Janulik03 jj taky mě napadlo, to ale nevím, jestli by se sehnalo umyvadlo s tolika ďourama:-) nebo to nějak přivyrobit..
Děkuju všem za dobré rady. Hlavně už vím, že TO něco existuje a budu to umět hledat ![]()
viktorka_od splavu ja by som si dala miernu predstienku a z nej toto. Alebo upevnit umyvadlo na dosku a z nej to nechat.
Janulik03 počítej ale že máš na to jen metr
Dadoo nejde ta koupelna i za cenu vetsich stavebnich uprav presunout jinam? a naopak tohle misto vyuzit jinak? Tohle je fakt malinke, uplne hranicni.
jinx Právě že nejde. To přízemí má asi 18m2, včetně vstupu i schodiště nahoru, voda je přivedena přesně v místě té koupelny, téměř uprostřed přízemí je komín, svázaný s jedinou nosnou vnitřní stěnou, která tudíž nejde zbourat. A jedině probouráním té zdi by šel vestavět sprchový kout a zvětšit tak koupelnu. Pak by ještě šlo přesunout sprchu/wc o patro níž do sklepa ale to nechceme, protože by se tam muselo chodit venkem. To radši mikro koupelna.
My s tou chatou ale počítáme jenom pro návštěvy, pro rodinu a navíc ne v zimě, jen přes léto. Bude to hraniční, ale lepší tak, než bez sprchy. Chata musí být vybevená soběstačně. ![]()
jinx my máme koupelnu skoro stejných rozměrů (možná je to 220 na 130, teď nevím přesně), ale naštěstí šly udělat dveře uprostřed té delší stěny, takže naproti dveřím je umyvadlo o malé hloubce a po stranách wc a sprcha. ale je to taky jen "druhá" koupelna.. jako jedinou v bytě/domě se stálým bydlením by to bylo dost děsný
Jak vyřešili inženýři problematiku koupelen na kolejích, kde jsem bydlela? Umyvadlo bylo ve sprchovém koutě a mělo tu umyvadlosprchovou baterii. Srpchový kout byl celý obložený. Takže při sprchování to bylo zrcadlo nad umyvadlem před sebou, závěs za sebou, nebo různě obráceně... Vlastně to ničemu nevadilo, prostě to tak bylo, hotovo.
jako jedinou v bytě/domě se stálým bydlením by to bylo dost děsný
to máme my a je to dost desny
Dadoo mám takovej kacirskej navrh, nevyplatilo by se vic to zbourat a postavit buď novou chatu nebo pořídit třeba mobil house? Jako než vrazet penize do starý špinavý kůči s nevyhovující dispozici?
Potrefenáhusa tak to je naprd:-( doufám že to jde aspoň nějak při(e)stavět
viktorka_od splavu jako nějak jo, ale bude to dost bolet. Navrch v tom starým baráku je to kaskadovita reakce, co vsechno se musí udělat (je toho hodne)
Potrefenáhusa nj, to je peklo:-/ zas u nás přistavět bohužel neni kam, tak aspoň že to...
Potrefenáhusa O tom jsme uvažovali nejdřív, že to zboříme a postavíme nové. Ale manžel stavbu prohlédl a základ je zdravý, stejně jako střecha nebo okna. Uvnitř to vyčistíme až na trámy, zůstane jen holobyt. Udělají se nové podlahy a nové obložení. Ono až se vyhážou všechny ty krámy a veteš, bude to hned veselejší. Manžel aspoň bude mít co dělat a bude od nej klid. ![]()
Mobilheim sem dát nejde. My jsme ve stráni, sem se nic dvoustopého nedostane, k nám se dá jít jen po schodech. A z jednostopých vozidel projede maximálně kolečko velkou oklikou ![]()
dynda to jsem zažila v jednom ubytování na cestách po Lotyšsku. Muž nechal přepnutí na sprchu (divná baterie, normálně by se měla sama vrátit zpatky) a když jsem si šla ráno čistit zuby, dostala jsem plný zásah.
viktorka_od splavu ty jo, to si skoro neumim predstavit, to je fakt strasne malinkate. Ja mam koupelnu taky malou, ale tak malou zase ne a nakonec i dobre vyresenou, ale o chlup vetsi bych brala... prestavelo se to sice, ale limitoval to vstup do kuchyne a za druhou zdi kuchyn. Ale vse je tam beznych rozmeru a jeste je tam i misto na normalni pohyb, architekt predlozil celkem tri varianty a celkem jsme se shodli na jedne a byl to myslim dobry vyber.
Dadoo hm, tak kdyz to fakt nejde, jestli by nestalo za to propojit male umyvadlo rovnou s tou sprchou, jak pise dynda . Osobne si neumim moc predstavit ten zaves, ze opravdu ochrani pred vodou.
Dadoo Ani by tam nešla udělat přístavba?
viktorka_od splavu pro začátek stačí oddělit záchod od koupelny, malá koupelna, pokud je dobře vyřešená a pohodlná, mi nevadí (což teda není případ tý naší), ale malá koupelna se záchodem, jediným v baráku, je fakt trochu peklo. Navrch, když pominu vzhled, i na konci životnosti.
Bledule Ne, přístavba ne, to nechceme.
Moc vám všem děkuju za cenné rady a nápady. I díky vám už máme jasno. průtokový ohřívač vody se sprchou. To bude naše řešení. Moc děkuju!![]()
Něco na tento způsob. Krásný to tedy není, ale účelové rozhodně ano.

Dadoo Tady ty věci mívají velmi malý tlak vody. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.