"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:28

paktofonika Ten můj je taky Hario, ale pro vzpěrače :-)

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:29

Potrefenáhusa No, já jsem zvyklá ještě od našich na tu mokakonvičku, tam se na stejný množství vody do toho zásobníku taky dává 5. A mám ráda kafe teplý i studený, takže to pak piju celej den (a ředím mlíkem), zato slabý nějak nedokážu pozřít ať už s mlíkem nebo bez, to už si radši udělám meltu. 

Jedna moje známá tomu říká, že pijeme kávovej gel.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:29

Karja Chce to hrubě namletou kávu, zalít (jednu dávku stačí zprudka zalít, víc porcí už promíchávám), 4 minuty čekat. Odměřuju kávu ještě před mletím, mám odměrku od frenchpressu Bodum, řekla bych, že po namletí to odpovídá tak 2 vrchovatým větším lžičkám. Bodum byl super, ale už mi praskl a znovu ty prachy dát nechci, tak mám IKEA.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:37

Ohledně kafe pozvrzuju, že je potřeba různé mletí: v obchodě řeknu prosím namlít na frenchpress/aeropress/mokakonev/džezvu. Frenchpress mám v práci, ten od Tescomy, a taky do něj sypu hodně moc kafe, aby mi to chuntalo. Určitě víc, než se vejde do té mokakonve. Tam jsem jednou nasypala kafe namleté moc najemno a skoro to vybouchlo

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:43

Diky vsem!

To.namleti me zajima, ja rave mlela na hrubo, pak mi svagr rekl, ze do mokka konvicky musimb hodne najemno....Kafe mam teda lepsi nez Jihlavanku, mam docela zasoby, I bych uvitala, kdyby to uz nekdo dopil:-D. Ale myslim, ze pak stejne prejde na tu Jihlavanku zrnkovou, prece jen je to drazsi a tak celkove zvyk je zelezna kosile;-)

Takze frenchpress vazne hrubo? Lzicky mu reknu, at si vyzkousi sam od dvou  rchovatych po pet:-D. 

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:47

Karja kup mu radši filtr hario v60, to je imho lepsi než french press

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:49

paktofonika Aeropress na přípravu náročnej neni, dyť to ten pán vymyslel právě proto aby to bylo co nejjednodušší..jde jen o tu hrubost namleti

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:54

Ounz Nie je náročný, ale je to trochu náročnejšie na prípravu oproti Frenchpress. Pre mňa je to rýchlovka a čistenie je oveľa väčšia pohoda. Nevýhoda ja obmedzené množstvo pripravenej kávy

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:56

paktofonika U mě aeropres vyhrává oproti frenchpressu na celý čáře, i namleto mám rychle. Mně teda kafe z frenchpressu nechutná, tak můžu bejt zaujatá. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:57

Ounz No lepsi, aby to bylo jednodussi. Lepsich je urcite tisic jinejch veci, ale myslim, ze vic nez frenchpres by nedelal.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:57

Ounz Ja mam takisto Aeropress, a káva mi takisto chuti viac. Už som nedávno písala, že na chuť má vplyv aj filtrovaná voda. Frenchpress sa mi vždy rozbil a čistenie nič moc preto som prešla na ten Aeropress, ktorý si ale myslím, že nie je pre človeka, ktorý doteraz pil Turka z jihlavanky. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 12:59
Reakce na Prosperina:

Potrefenáhusa No, já jsem zvyklá ještě od našich na tu mokakonvičku, tam se na stejný množství vody do toho zásobníku taky dává 5. A mám ráda kafe teplý i studený, takže to pak piju celej den (a ředím mlíkem), zato slabý nějak nedokážu pozřít ať už s mlíkem nebo bez, to už si radši udělám meltu. 

Jedna moje známá tomu říká, že pijeme kávovej gel.

​Já si dělám překapávanou, původně bych řekla že normálně silnou... ale na toto téma vedeme se zetěm věčnej boj: u nich se pije strašlivej dryják - a když dělá kafe on, ptá se už předem jestli si dám kafe nebo jestli chci zase brown water

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 13:00

Karja A kávovar by nevyužili, keď má byť príprava čo najmenej náročná? Tam je to ale tiež ťažké vybrať. Čudovala som sa, že kávovar za 35 nemá keramické mlecie kamene ale obyč trieštivý mlynček.

No vidíš, na to som zabudla. Určite nekupuj trieštivý mlynček. Ten kávu spáli.

Takže vlastne nič, lebo kávovar bez trieštivého som nenašla, takže blbosť. :D

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 13:02

Karja Jasně jasně, to já ti do toho nechci kecat, jen že právě mi ten filtr přišel extra jednoduchej. Ale ta konvička jako dárek uřcitě bude vypadat líp :)

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 13:08

paktofonika Ne, oni si nic draheho urcite nekoupi:-D. Mlynek mam, snad dobrej;-). Ja mu chtela dat svou vybavu, ale na te moka konvicce to pohorelo no. 

Ounz Jo, tak ja se na to podivam, treba je ten filtr skutecne jednodussi. Fakt nevim:-D

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 13:08

paktofonika Tyjo kavovar když jsem tuhle zkoumala, tak mi prisel jako totální věda a pod stojí to takový prachy, aby to stalo za to, ze radši ten frenchpress a na poradny kafe si nekam zajít 

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 13:10

lol, velký bratr teda nespí 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 13:11

Potrefenáhusa Ty jo kapslicka, to radsi tu Jihlavanku:-D

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 13:11

Karja Prave 

Offline černá káva
2131 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 13:14

Karja Tak jestli to pálení  žáhy není právě z té Jihlavanky?