"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:55

mozna by bylo zajimave zjisteni, ci ucet to tedy je a kolik oslovenych na nej poslalo tech 98 kc:-)

​třeba zde

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:58

Karja by me zajimalo, jak to s Davidkem dopadlo:D ja zdedila cislo po nejakym duchodci ze Vsetina. Delal lidem strechy a ma spoustu kamosu, co mu i po 10 letech volaj....a taky par lidem dluzil naky penize

Online jerry
11045 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 13:47
Reakce na Mutziputzi:

banka dostala špatný číslo a basta

​Z čeho tak usuzuješ? Proč by to nemohlo být chybné zadání správného čísla do systému?

A ÚOOÚ se neptá na důvod, pro ten je rozhodující výsledek, tj. užití osobního údaje bez výslovného souhlasu subjektů osobních údajů. Proto jsem zmínila i možnou polehčující okolnost.

A o rigidních výkladech státních orgánů v různých oblastech bych mohla ze své praxe psát román. O více dílech. Bohužel

Online Karja
44235 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 13:56

711990 No, bylo to nejak, ze bud Davidek nebo jeho tata zil v Britanii, nebo oba. Prave me napadlo, zda tam pani nejak nemastila blbe ty predvolby do zahranici, no nevim, asi zijou dodnes, a mozna se mi to I povedlo ji vysvetlit, uz si to moc nepamatuji.

20970 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 13:56

jerry telefonní číslo je citlivý osobní údaj?

Online jerry
11045 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 14:11

Mutziputzi 

Ne, citlivý údaj to není. Telefonní číslo (stejně jako např. IP adresa) patří mezi osobní údaje jako takové (používá se někdy termín obecný osobní údaj).

20970 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 14:18

jerry Proste mi cela "kauza" prijde jako mnoho povyku pro nic, nic na pokutu ani na stiznost.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 16:07

Mutziputzi tak jestli tohle nazyvas konspiracni teorii, pak mame asi jinou terminologii:-)

Online Kokoska
34405 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 19:25

Nam prisel na firemni adresu dopis, ze pojistnou udalost naseho mercedesu nemuzou resit, nebot a), b), c). Jmeno spolecnosti jine nez nase, zadny mercedes nevlastni ani firma, ani zadny zamestnanec. Je to taky spiknuti?

Online Karja
44235 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 19:31

Kokoska Hele u kamosky v praci takhle odeslali spatne dopisy, tusim ze se jednalo o zustatky k uctum jinejch osob:-D (ale myslim, ze tam nebyla.cela informace, prave nejakej mix udaju dvou ruznejch klientu) Neco spatne naprogramovanyho v tom oddeleni, kde se to tiskne, takze pul dne se vesele odesilalo. Spiknuti to nebylo, jen trochu vetsi pruser;-).

Online Kokoska
34405 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 19:35

Karja na dopise byla mailova adresa, tak jsem tam napsala, ze na uvedene adrese jsme my a at dopis oskenovany v priloze poslou jinam. Mozna tam kdysi ta spolecnost sidlila, my jsme tam asi rok, ale nezname historii predchozich.

Online Kokoska
34405 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 19:36

Karja s penezma avizovanyma jinym osobam to teda pruser je.

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 19:37

Mně přišel do soukromý datový schranky výpis ze socialku s výzvou k úhradě poměrně vysokyho dluhu na cizí jméno (včetně rodnyho čisla atd.) bejt to dopis, vrátím ho, takhle jsem s tím dost bojovala

Online RoSa
10068 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 19:53

moora to jsem vloni od sociálky taky dostala - teda klasickou poštou, tu roční rekapitulaci uplně cizího účtu, včetně adresy té paní, r.č., dluhu, přehled jejího celýho života... (bylo to přilepený k tomu mýmu listu) ... volala jsem tam, aby to té paní poslali znovu, že by jí nabíhalo penále....

ta ženská ze sociálky byla pěkně vyvalená, hlavně když jsem řekla, že jí přečtu r.č. té paní, aby se jí to lépe hledalo... "né, to r.č. vůbec neříkejte nahlas!"

když si představím, že by takhle posílali moje údaje...

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 20:05

U nás v práci se stal taky omyl doslova za všechny prachy, resp. ne přímo u nás, ale naše mateřská společnost posílala něco jako dotaci účtu dceřiné společnosti v jiné evropské zemi a někdo udělal chybu a částka cca půl miliardy přistála na českém účtu v poštovní spořitelně nějakého pana Voháňky, nebo tak nějak. Když si přišel pro důchod, málem ho trefil šlak! Podle názvu odesílatele se pak dovolal k nám, konkrétně ke mně, a strašně se dušoval, že to chce co nejdřív vrátit, že to chtěl udělat okamžitě, ale řádek pro částku nemá tolik políček

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 20:29

Pinot Noir geniální, chudák Voháňka , ten musel být na nervy.

Offline Kammila
754 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 20:43
Reakce na moora:

Mně přišel do soukromý datový schranky 

​mi do ní přišla výzva k soudnímu jednáni, ovšem byla pro jiného pána

a česká spořitelna poslala vyřešení mé reklamace s konkrétními údaji i úplně jinému klientovi na jeho mail, málem mě trefil šlak když mi to přeposlal...v předchozí komunikaci byl můj mail 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 21:50

Existuje jeste aplikace databaze knih? Vymenila jsem telefon a nemuzu ji nikde najit.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 22:43

U datovek se chyba v adresátovi děje docela často.  Řešila jsem už několikrát omylem zaslanou zprávu.  Nejčastěji je to soud a sociálka. Vždy dáváme odesilateli o omylu vědět.  Ale pochybuji,  že to dělají všichni. By mě docela zajímalo,  jak se to řeší,  když na to špatně doručení nepřijdou. Z toho musí být docela hukot.  Jsme měli v datovkach už předvolání k soudu,  platební výměry apod.  Nic,  co by dotyčný mohl postrádat.

Klasickou poštou se nám to dřív Teda nikdy nestalo. 

Online Kokoska
34405 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 22:50

moora a proč to nešlo vrátit datovou schránkou? Napsala bych k tomu dopis, že to je pro někoho jinýho a poslala to zpátky.