Sweet Potato před chvílí jsem četla, že v letadlech jsou ve ventilaci nějaký dost účinný filtry, ale přenést se to může přímo od spolucestujícího. A 4m vzdálenost je nereálná, pokud není skoro prázdný letadlo.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja protože je to na hovno, že se lidi mají starat sami. Švýcarsko, Dánsko i Švédsko mají víc nakažených na 1 milion obyvatel nez Francie. Kdyby se Viktorka vracela za Švédska tak to nikdo neřeší.
WHO už rozlišuje jediné kritérium: jestli je tam komunitní přenos nebo ne. A to je už i v ČR.
Navíc ta samodomo karanténa je k nicemu, protože i když nakonec nějaké příznaky máš, tak te stejně nikdo testovat nebude.
Karja
Navíc ta samodomo karanténa je k nicemu, protože i když nakonec nějaké příznaky máš, tak te stejně nikdo testovat nebude.
Tak minimálně to pomůže tomu, že nemoc mohutne nešíříš do okolí, ať už je to koronavirus, chřipka nebo jen blbé nachlazení.
Krehutka no jasně že pomůžeš. Ale teď si predstavme, že ta nemoc, kterou jsem realne mela, byl koronavirus. Jak dlouho mám zůstat ještě doma? Týden? Dva? měsíc?
Edit: když más příznaky závažné, tak te nakonec asi otestují, ale pokud máš jenom slabší rýmu nebo občas zakasles tak ne. A fakt jsem to zkoušela. Ne že ne.
continuity Ja myslim, ze jsi udělala, co jsi mohla, no. Respektuju, ze jste zustali v dobrovolné karantene (narozdil od lidi, co se honili, aby byli za hranicemi do pulnoci).
Sama si teď řeším takové dilema, jak se zachovat. Pritel odletěl přes Vídeň do Londýna, tam se pohybuje vlakem a metrem, v pátek se bude stejným způsobem vracet zpět. Rakousko i UK jsou na tom zatím relativně dobře, ale zvýšené riziko tam prostě je, i kvůli letisti. Příští týden bych si eventuálně mohla vzit HO. A tak si rikam, jestli to vlastně je rozumné preventivní opatreni vůči okolí, nebo už se na mě nalepila panika ze všech těch článků a počítaček nakažených
.
Krehutka je to frustrace strasna. To ti řeknu.
Ty začneš být v riziku až on onemocní, co může být po týdnu. A pak potřebuješ být doma těch 14 dní.
Muž musí příští týden pracovně do Německa, naštěstí autem, ale já nemůžu už zůstat sama dobrovolně doma dalších 14 dní. Prostě to nejde.
continuity tak v případě, že by byly jakékoliv příznaky, je to jasné a není o cem diskutovat, to zase netrpim syndromem nepostradatelnosti. Problém je, že než se rozvinou, může to par dni trvat a v mezičase může být zasaženo okolí. Takže trochu tápu, jestli zůstat doma aspoň týden (bez příznaků) je ještě v ramci definice zodpovědnosti vůči okolí nebo už zbytečné paniky.
Rano je zase mimoradna vlada, tak jsem zvedava, s cim prijde. Ze by si vzali za vzor Italii a zavreli obchody? Nebo zakazou to cestovani, jak o tom mluvil Prymula? U nas v praci je uz narizeni, ze kazdy, kdo prijede odkudkoliv ze zahr, musi zustat dva tydny doma. Ti, kteri muzou zpracovavat prispevky doma a vysilat z terenu pres kodek, uz do prace chodit nebudou, zustanou jen lidi, kteri proste v te praci fyzicky byt musi, protoze jinak by se nevysilalo. A az tu koronu nekdo pritahne, nastane takovy organizacni maso, ze si to ted radsi nepredstavuju.
Mutziputzi a dál?
Prosim tě ty tady machruješ jak rozumíš smrtnosti a rizikům a pak se tady takhle ptáš jako kolovrátek??
Karja protože je to na hovno, že se lidi mají starat sami. Švýcarsko, Dánsko i Švédsko mají víc nakažených na 1 milion obyvatel nez Francie. Kdyby se Viktorka vracela za Švédska tak to nikdo neřeší.
WHO už rozlišuje jediné kritérium: jestli je tam komunitní přenos nebo ne. A to je už i v ČR.
Nezlob se na mě, ale ty tady už opakovaně šíříš bludy, mam pocit, že tim žiješ nebo nevim![]()
Jasné, že tím žiju! Je vlastně docela možné, že mi z toho už regulérně hrabe.
Jsem tady 12. den v karanténě, a zhruba tuto dobu jsem nebyla venku, z práce se na mě hrnou informace z krizového štábu, neděláme poslední dny nic jiného nez vyrábíme podklady pro něj a počítáme dopady tohoto celého, mám doma malotridku a do toho prudi babička, proč ji je nechci půjčit, když přece nechodí do školy.
Od dne 1 po den 9 se snažím bezúspěšně dovolat na hygienu (ted už ne, co zavřeli skoly jsem nad tím zlomila hůl).
continuity Ale vyrostla ti tady konkurence, kolegyně co sama píše že trajdala exponovanejma místama, letěla s italskou group, nestihli jí věnovat náležitou slávu a pozornost hned po příletu, tak jeli radši do hospody a jelikož jí stále nevěnujou pozornost a neřekli jí co má dělat, tak vypustí celou rodinu aby vyvraždila půlku Brna, protože ta smrtnost, to teda neni level obyč chřipka![]()
Mutziputzi continuity s tím testováním je to ale fakt dost blbý. Já mám už dva známý, co se vrátili z Itálie (z Říma) a z Francie (konference nevimkde), příznaky nějaký mají - pořádnej kašel a teplota kolem 37,8, na hygieně jim řekli, že je testovat nebudou, když nebyli v nejvíc zasažené oblasti a nemají přes 38. Karanténu má teda povinně jen jeden, druhej si nechal napsat nenocenskou a je taky doma. Ale jak dlouho tam mají být? Doba léčby se prý pohybuje kolem 3-6 týdnů, tak dlouho zůstane dobrovolně doma z práce málokdo. Fakt by se nějakej jasnej pokyn hodil...
Mutziputzi Tak to přirovnání je trochu mimo. continuity se chová dost zodpovědně.
notna to jo, taky se nejedná o přirovnání
Ja mam jet na vikend do prahy z ostravy vlakem s harantama a taky z toho neskacu metr vysoko. Jako nebojim se uplne o sebe, ale pak tri tydny nenavstivit rodice a drzet se doma...se tu povrazdime navzajem...
Camp_L Přesně to jsem si říkala taky. Mám v okolí pár lidí s podobnými příznaky a i z rizikové oblasti a stejně je odmítli testovat. Předpokládám, že po odeznění příznaků nastoupí zpět do práce a ještě to v klidu můžou nějaký čas roznášet, když nemají jasnou diagnózu.
Kokoska No ale letadla v podstatě prázdná jsou, teď to možná půjde dodržet :-)
rasaNori Z té cesty bych teda taky nebyla nadšená. Zrovna jsme si s kamarádkou říkaly, že jako tady pohodička, ten jediný nakažený v Olomouci se s nikým nepotkal (zodpovědný Japonec), prázdniny tady byly ještě před tím, než to v Itálii vypuklo, já pracuju z domu, ona je učitelka....jediný moje riziko je manžel, který pracuje ve velké mezinárodní firmě v jiném kraji. Ale jezdit MHD po Praze, taková "pohodička" už to není.
rasaNori A je to fakt nutné?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje