"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44238 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:22

viktorka_od splavu Jo, to nerikam, ze v jinych nemocnicich to nejde. Ale mam dojem, ze u Apolinare to neslo. Zuzuli Je to neprijemne, drzim ti pesti, at v klidu chodis na vsechna vysetreni;-). No jinal ty zminovany lidi jsou dementi, je to uplne zbytecny a maximalne neuctivy a nezodpovedny k ostatnim. 

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:24

viktorka_od splavu Jako že jste měli nějaký nadstandartní porodní sál? Hustý.

Já rodila jednou v Krči, vlastní "pokojíček", jednou u Apolináře, ty přepážky. Zrovna to mi bylo dost fuk.

Offline Karja
44238 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:27

mnum Jj, to otevirani a zavirani dveri/plenty me fak fascinovalo, kdyz potreboval nekdo odejit, hlavne u pohybu samba jsem si toho vsimla, tak vzdycky nekdo vystrcil hlavu, zda je custej vzduch a pak az otevrel. Ja nevim, zda se to delalo kvuli mne nebo kvuli nahodnymu kolemjdoucimu:-D. Coz mi pripomina, ze jsem chtela napsat porodni asistentce z Apolinare podekovani, ted kdyz jsem rodila podruhe dokazu ocenit, jak ta jeji prace a prace doktorky byla nadstandardni. A to ten druhy porod byl taky hodne profesionalni a nadprumerny ze strany personalu, ale s tema od Apolinare, to bylo jak rodit s nejlepsima kamaradkama a nejlepsima zdravotnikama zaroven!;-)

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:32

Zuzuli to je peklo. Mně ty lidi přijdou na hlavu. S takovou fakt už nezbyde nic jiného než totální karanténa, kdyby teď nedělali blbosti, asi bychom se tomu vyhli. Takto začínam počítať s nejhorším.

Pritom jde o hovno. Narozeniny se dají oslavit i v lete. Jsme čelá rodina jarní, asi to jednou to přežijeme i bez oslav. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:32

Sweet Potato zadny sal, coz me teda prekvapilo, znala jsem to klasicky usporadani v dobe minule resp tesne po ni, proste rodis na miste, takze v tom pokoji. ja tam teda po porodu nechtela zustat, ale bylo to mozne. pokoj byl v casti porodnice, ne na novorozeneckem

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:36

Karja mam stejnou skvelou zkusenost s jejich por. asistentkami. Po mne (a vedle mne ) tam rodila pani ktera mela ambulantni porod a asi hodne obsahle porodni prani a ta se chovala k PA naprosto priserne. Nejak ten porod vazl a ona nechtela dovolit aby ji nekdo vysetril a mohl zjistit proc, tlacila tam asi hodinu a evidentne se hodne natrapila. Pak kdyz dite vylezlo na svet, zase na PA kricela at na nej nesaha.. No tehdy jsem si rikala ze klobouk dolu pred jejich chovanim ktere ani na okamzik nezakulhalo, po celou dobu se k ni chovali nadmiru slusne a s respektem. 

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:41

Karja diky, ja jsem optimista, verim, ze v kvetnu uz bude klidneji

continuity me tim taky strasne stvou, ja osobne se nebojim ani tak nakazy, ale prave vsech tech omezeni, ktere mi tim mohou zpusobit. A ja ted ve tretim trimestru fakt nemuzu je tak sedet buhvi jak dlouho zavrena doma, ja jaksi pak nenavazu na to, kde jsem ted. Takze se snazim chovat zodpovedne, ale pak si vedle manzela v kancelari sedne takovy frajer... 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:47

711990 ale tak to zas mohla být docela legrace :))) Úplně to vidím, trochu teda jako z filmu od Almodovara :)))

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 13. března 2020 13:50

bram jo, bylo to hrozne vtipny! Akorat ta chudinka fakt nemluvila cesky a ty doktori na ni byli hrozne zly. Ona vubec nespolupracovala, jen strasne kricela POMOOOC. No nakonec porodila 2x takovy dite nez byl Tonda, takze chapu ze tak jecela

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 13. března 2020 14:23

Dadoo  Přesně! 

Jinak teda v Olomouci jsou na porod vlastní pokojíčky s veškerou výbavou, docela hledím, že to není všude, do teď jsem myslela, že je to normální. :-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:16

paktofonikana to, abych se divila, tu už chodím dost dlouho :-)... takže mě to nepřekvapuje včetně toho, kdo to prosazuje :-)  ale jinak naprosto souhlasím s tebou, Potrefenáhusa mnum Mutziputzi 

Offline stes
9039 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:25

Musím se přiznat ze po tyhle diskuzi, bejt teda budouci rodicka, bych si sla nalejt a do porodu oko hruzou nezahmourila. 

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:28

viktorka_od splavu Jestli se nepletu, psala jsi už někde, že jsi rodila v Brně a ve FN Brno už před 10 lety byly samostatné všechny porodní pokoje. Jen v Bohunicích měly sociálku na chodbě. Na Obilňáku byly i sociálky vlastní na všech porodních pokojích. Nadstandard byla jen vana. Jinak nadstandard pokoj byl až poporodní.

49114 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:30

notna rodila jsem v bohunicich (obe deti) obe jsou uz dospele.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:35

stes To ja i bez tyhle diskuze muset cekat na prirozenej porod a v doprovodu otce!

Offline stes
9039 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:41

Mutziputzi . (Jsem rada ze jsem te nevylekala, nebylo to mysleno konkrétně na tebe) 

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 13. března 2020 16:20

notna rodila jsem v bohunicich (obe deti) obe jsou uz dospele.

​To by bylo dobrý uvést, že už je to dost dávno. Původně to vyznělo, že jsou tam nadstandardní porodní pokoje v současnosti. A ona je to doba před rekonstrukcí, která proběhla před 20 lety! Dnes je to standard ve FN Brno už několik let.

49114 příspěvků moje polička 13. března 2020 16:28

notna tak pozor, stav před více než dvaceti lety kdy byla jednotná hekárna a pak se šlo na porodní sál sice pamatuju, ale pak pamatuju novější stav kdy mi na prohlídce v těhotenství ukázali hekárnu rozdělenou pevnýma příčkama na jednotlivé uzavřené porodní boxy, a nabídli nadstandard v podobě prostorné samostatné místnosti, bohužel teda bez okna, proto jsem tam taky nechtěla zůstat i po porodu. byla tam teda vana ale to hodnotím jako vcelku blbost, snad už je to z módy. 

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 13. března 2020 16:39

viktorka_od splavu Na co pozor? Pořád píšeš o dost dávné době, což by bylo dobré v původním příspěvků zmínit, když byla debata o současném stavu. Bylo to dost zavádějící. Že pamatuješ ještě i horší stav s tím nijak nesouvisí.

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 13. března 2020 16:42

Hele a přítomnost otce u porodu zakázali třeba v ostatních zemích, kde prikrocili k obdobným opatřením jako ČR?