"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 13. března 2020 16:42

notna nechápu co v mém původním příspěvku "proste rodis na miste, takze v tom pokoji." bylo zavádějící, ale nevadí, nechme to být

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:20

viktorka_od splavu Zavádějící bylo uvádět, že ve FN je nadstandardní porodní pokoj, ale fakt to nechme být...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:31
Reakce na mnum:

nadstandardni porodni box/pokoj? Kde to maji? 

​Musím říct, že jsem to náhodou využila 14 let zpět na Obilňáku v Brně. Jinde nebylo místo, takže soukromý porodní pokoj s velkou manželskou postelí, vanou a úplně v jiném patře než zbytek porodních sálů. Jelikož jsem to nepožadovala, tak jsem nic neplatila, ale dalo se to zaplatit.

Jinak teda k diskusi...jako zdravotník úplně nesnáším uřvaný a uhádaný lidi a že nám jich denně chodí a volá dost. Přitom s nařízením svého zaměstnavatele jako řadový pracovník vůbec nic neudělám a můžeme se tam dohadovat třeba dvě hodiny. Vůbec nerozumím tomu, proč se k tomu někdo vůbec uchyluje. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:39

Renusatko Na Obilnaku jsou dnes už všechny porodní pokoje samostatné a s vlastní socialkou a vedené jako standard. Horší tam nemají. Akorát vana je jen na jednom. Ostatní mají sprchu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. března 2020 17:58

Zuzuli Tehotne to pry prekonaji relativne dobre (chripka je dokonce horsi), takze me z prace pravdepodobne dostane opravdu az karantena nebo pokud to chytim . A musim rict, ze mam skoro vycitky ze jsem tehotna a tudiz jen na ambulanci a nejsem v prvni linii s laryngoskopem v ruce, magor proste...

49357 příspěvků moje polička 13. března 2020 18:06

Renusatko zas vem si že výslovně z toho zákazu vyjmuli porodnice, tak to asi byl nějaký záměr, pokud by to bylo v rámci centrálního zákazu vstupu jakýchkoliv osob mimo zaměstnance a klienty do nemocnic tak to beru. že si ale stanovují "pravidla" kolikrát i jednotliví zaměstnanci v rámci oddělení jsem zažila a ano dělala jsem kvůli tomu dusno, ne ošetřujícímu personálu, ale přímo u vedení. sestřičky mi po straně fandily a podstrojovaly

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. března 2020 18:24

notna já jsem tam dlouho pracovala, tak vím, jak to tam bylo a je. Ale rodila jsem tam před těmi 14 lety a tenhle pokoj s vanou a hlavně velkou manželskou postelí, byl vedený jako nadstandard. Ostatní s tou sociálkou a sprchou už tam byli i za mé práce, takže je to tam hoooodně dlouho. Ale už se tam nechystám, tak nové informace nemám. 

viktorka_od splavuTak pokud jsi to dusno dělala vedení, tak potom ano. Ovšem přemlouvat nebo se hádat s personálem na sále, je úplně zbytečné. Oni to ani nevymysleli a ani to nemůžou zrušit. Stejně, jak na mě lidi zbytečně řvou, když nemají žádanku nebo jdou dřív než to hradí pojišťovna. Já to nevymyslela a prostě je bez toho vzít nemůžu a můžou tam ječet a mlátit holema, jak je u nás dobrým zvykem. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. března 2020 18:25

Renusatko dekuji za odpoved 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. března 2020 18:33
Reakce na Jos:

Zuzuli Tehotne to pry prekonaji relativne dobre (chripka je dokonce horsi), takze me z prace pravdepodobne dostane opravdu az karantena nebo pokud to chytim . A musim rict, ze mam skoro vycitky ze jsem tehotna a tudiz jen na ambulanci a nejsem v prvni linii s laryngoskopem v ruce, magor proste...

​Kde jsi tady k tomu přišla? Já právě hledala nějaký informace a jediný co jsem našla bylo k prvnímu trimestru že by snad mělo být vyší riziko potratu, ale nic dalšího.

49357 příspěvků moje polička 13. března 2020 18:34

Renusatko jasně ale nic takovýho jsem ani neměla na mysli, když se to rodička dozvěděla teď předem, tak samozřejmě pokud s tím něco dělat chce tak hned, ne na sále, to by snad nikoho ani nenapadlo.. aha promiň, no asi jak říkáš... lidi jsou paka. já jsem pracovala sice ne ve zdravotnictví ale na pár místech "v první linii" a přesně proto se k "pěšákům" ve všech oborech chovám ze zásady slušně. nemám ale žádný problém s tím si vyžádat šéfa. co mě ale spolehlivě naštvalo, když jsem viděla že slušní lidi byli odmítnutí i tím šéfem, kdežto halasnému křiklounovi nenápadně vyhověno... jako moje parketa to není, ale bohužel to funguje:-/

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. března 2020 18:41

Sairon zdroj nemam, ale muj kolega ktery je profik na perinatalni infekce a zajima se o to hodne, rikal ze u tehotnych zatim neni znamo vyssi riziko nakazeni ani horsiho prubehu, transplacentarni prenos na plod take nebyl dokazan. Zatim se nevi zda vir prochazi materskym mlekem. Je ale pravdepodobna nakaza po porodu sekrety z dychacich cest a slinami, takze neni doporucovan kontakt skin to skin, zadne libani a prituleni se k miminku, pokud se matka vyskytuje v jedne mistnosti s ditkem, mela by mit rousku. Co se tyka krmeni, lze odstrikavat MM a dokrmovat, kojeni asi neni uplne bezpecne vzhledem k moznemu prenosu kapenkama. Co infekce udela s novorozencem, se zatim nevi. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. března 2020 18:59
Offline Jos
příspěvků moje polička 13. března 2020 19:01

Sairon Vyssi riziko potratu je v prvnim trimestru skoro u jakehokoli anutniho horrcnateho onemocneni. Kazdopadne kdyby na coronu umrela nejaka tehotna, tak uz by nekde visel srdceryvny clanek...samozrejme v tom mnozstvi nakazenych se to muze stat. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 13. března 2020 19:09

já jsem nějak nepochopila to minecraft education, jak to sem kdosi dával. Jak na to? Chce to školní e-mailovou adresu.. 

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 13. března 2020 19:10
Reakce na Mutziputzi:

stes To ja i bez tyhle diskuze muset cekat na prirozenej porod a v doprovodu otce!

​Von možná i ten nepřirozenej bude zajimavej, podoli prosí o dary ústenek, v nejvyšší nouzi i o samodomo výrobu bavlněných?!!!

49357 příspěvků moje polička 13. března 2020 19:11

Potrefenáhusa kdybych si mohla vybrat jestli dostat kašel po přirozeným porodu nebo po operaci...

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 13. března 2020 19:14

viktorka_od splavu Ty jo, o tomhle bych už radši asi vtipy nedelala

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. března 2020 19:16

Potrefenáhusa určitě stačí, děkuji moc, nevím proč se mi tento článek nenabídl když jsem to hledala.

Mám strach z toho průběhu, obyč viroza, kterou muž i dítě zvládli za 2-3 dny mě semlela na dva týdny a kašlala jsem tak, že jsem se bála, že předčasně porodím, takže představa že bych mohla chytit něco potenciálně "silnějšího" mě radost úplně nedělá.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. března 2020 19:28

Potrefenáhusa Ja jsem panikyprostá