"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:47

Sweet Potato HEC, my jsme vstávali v 8:30 pročež dítě propaslo hodinu cestiny s paní učitelkou na whatsappu, oznámeno nevím kdy. ale nemíním dítě pěskovat za to, že není neustále prilepeno na mobilu. 

Akorát ona z toho měla trochu hysacek

Ještě není poledne a jsem vyřízena.  

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:48

Karja 

Tak je zabal do fólie, respirátory pro oba ať sambo vyrobí podle návodu z ČVUT a slyšela jsem v rádiu, že na površích to přežije max. 48 hodin, tak když pak dva dny počkají ve sklepě, a až pak se vybalí, je to celkem bezpečné. Co kdyby radši vymyslel nějakou originální zábavu na zahradě? Za zahradu jsem teď neskonale šťastná. My už jsme v izolaci 3. týden, děti marodily, už mi to leze na mozek, tak jsem se rozhodla odpíjet zásoby vína. Co kdyby, že.... to tady nenechám propadnout státu.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:51

Pinot Noir Musíš k zubaři akutně? 

Online viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:52
Reakce na jinx:

jasne, at trajda co nejvic lidi po venku, protoze se doma chudacci mali nesnesou a pozabijeji (coz je jejich problem). 

​nemyslíš si, že tvůj/Karjin/číkoliv partner má svobodnou vůli aby se rozhodnul, co je z jeho pohledu správné? nebo je lepší "přivázat toho kluka za nohu" a "zavolat jeho matce aby si ho postavila do latě"?

o tom, jestli má nebo nemá chodit a kam, jsem se nevyjádřila vůbec nijak - myslím, že by si to měl rozhodnout sám, a tak to taky píšu.

49357 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:54

Karja a mně je jasný, žes to psala v nadsázce a nemám v úmyslu se do tebe nějak obouvat, fakt chápu jak těžký to je

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:55

Mutziputzi jakesi paraleny jsou pro me diskuse, na kterou neplytvam casem, ale opakovane se podivuji, a neni to jen tady, nad tim, jak nekteri rodice, kteri, jako dospeli, by meli byt zodpovedni, jsou totalne neschopni ukocirovat vlastni deti a vychazet s parnerem. Dokonce tak, ze nevydrzi s temi vlasnimi detmi a muzem/partnerem doma. To je fakt tragedie byt doma, moct si nakoupit, moct jit kratce ven a mnohdy moct k tomu vsemu z domu pracovat a vydelavat. K smichu tahle neschopnost , ovsem presne do doby, dokud se to netyka vsech. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:57

Mutziputzi 

Jako já si myslím, že v případě několika menších měst takhle v začátku se dá ještě řešit individuální problematické případy, spíš mě děsí, kam to zavírání do karantény půjde dál? Zavřít "civily" fajn, ale celá oddělení nemocnic, hasičárny... Jsem zvědavá, jak se to zplošťování křivky vydaří.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:58

​nemyslíš si, že tvůj/Karjin/číkoliv partner má svobodnou vůli aby se rozhodnul, co je z jeho pohledu správné? nebo je lepší "přivázat toho kluka za nohu" a "zavolat jeho matce aby si ho postavila do latě"?

o tom, jestli má nebo nemá chodit a kam, jsem se nevyjádřila vůbec nijak - myslím, že by si to měl rozhodnout sám, a tak to taky píšu.

​prosim te, neprekrucuj. Ja nikde nici vuli nezpochybnuji, mluvim obecne o odpovednosti kazdeho jednotlivce, tedy dospeleho a svepravneho. Tyhle vyhrocene obraty jako privazat za nohu a stavet do late, to je tvuj zpusob uvazovani, ne muj. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. března 2020 10:59

jinx a často se podobné typy nezdráhaj samy mentorovat, maj patent téměř na všechno a zároveň povykovat, že padaj zákazy jak za bolševika

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:00

no a myslim, ze zrovna Karja na to ma realisticky nahled, ktery, kez by meli vsichni 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:01
Reakce na Mutziputzi:

jinx a často se podobné typy nezdráhaj samy mentorovat, maj patent téměř na všechno a zároveň povykovat, že padaj zákazy jak za bolševika

​no to uz vubec nekomentuju, tak toho pantatu asi jako jednoho z mala i celkem lituju :D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:02

cimz jsem tomu asi nasadila koronu, tak jdu pracovat :))

49357 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:03
Reakce na jinx:

mluvim obecne o odpovednosti kazdeho jednotlivce, tedy dospeleho a svepravneho. 

​v tom případě jsme zajedno.

( jen bych ráda podotkla, že ty "vyhrocené obraty" byly Karji, ne moje)

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:03
Reakce na Aranel:

Karja Já si samozřejmě myslela, že se ptáš, jestli velká malá, rok a půl (?) stará, může bejt sama na hřišti, jakože jedna osoba bez doprovodu rodičů

​hehe, já taky

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:04

Sweet Potato Musím, rozbolel mě zub, resp. bolí na teplé a sladké, bojím se, že když nepůjdu teď, rozjede se to do něčeho strašného :(

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:05

Pinot Noir Sakra. A odvoz nemáš?

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:05

Pinot Noir běž, dokud tě ošetří. 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:10

Sweet Potato museli bychom brát děti, to mi přijde bezpečnější jet sama busem.

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:15

Pinot Noir Brambora asi myslela, že by tě tam někdo /manžel?/ hodil, děti by z auta vylejzat nemusely. Kolegova manželka je zubařka a jsou úplně zoufalí... ale tak měli by mít štíty a rukavice a dezinfekci už z dřívějška.... pokud jim to teda nedošlo /=nevypoužívali/

Aby to nevyznělo, že se máš na ošetření vykašlat, to ne, naopak, držím palce

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 16. března 2020 11:17

I v kontextu této diskuze mi Hamáčkova naivita připadá obrovská. Ten virus má obrovskou potenci v nakažlivosti.....a my si to, ač jsme varováni ze zasažených zemí, nějak nepřipouštíme