"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. března 2020 22:02

barbucha To jsem taky přemýšlela, jak to budu dělat, když jich potřebuju na směnu víc, abych si domů netahala moc bacilů. Asi to sundám nad umyvadlem v práci, zaleju hned vařící vodou a potom teprve do sáčku, když to ponesu domů a budu to teprve vyvářet. 

Offline Tak Betty
6143 příspěvků moje polička 16. března 2020 22:19

Catherinne zdá se mi , že máš jinej model roušky, mohla by ses podělit o návrh?

Online Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 16. března 2020 22:33

Jos Dnes jsme se v práci bavili o šití roušek a vyrazila mi dech kolegyně, která říkala, že naštěstí nic šít nemusí, že jí sestra z práce (pracuje pro pečovatelskou službu) poslala asi 20 roušek a 10 desinfekcí. Tak nějak jsem doufala, že tohle bude jenom omezený problém pár omezených jedinců.

Ve zdravotnictví pracuje část mojí rodiny a nemyslím si, že by si někdo z nich něco přinesl domů pro osobní potřebu,spíš naopak. Když jsem nedávno sháněla nějakou roušku tak jsem nakonec uspěla u známého co svařuje.

Offline Zuzuli
3780 příspěvků moje polička 16. března 2020 23:08

Černá kočka moje teta je vrchni sestra na detskem v nemocnici a asi pred tremi tydny nam vypravela, ze ji personal odnesl nekolik baliku rousek a desinfekci a temer nic jim na oddeleni nezustalo. Ze jim sice vynadala, co chteji delat, az je budou potrebovat v praci, kdyz ona je nemuze nikde sehnat, ale uz bylo vsechno pryc. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. března 2020 23:50

Černá kočka Zuzuli 

U nás na férovku někdo vykrad celý zásoby na aro.

A dokud byly ještě flašky s dezinfekcí na chodbách (hudba minulosti), lidi si tam chodili čepovat do nádob!

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 17. března 2020 03:30

Černá kočka mám podobnú osobu (zdravotná sestra) v rodine

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. března 2020 05:47

My jsme v aute nasli 2x desinfekcni gel, jeden respirator s vymenitelnym filtrem, jedno baleni nahradnich filtru a jeden klasicky respirator. Vcera jsem usila prototyp rousky a muz prisel z prace s tim, ze mu tchan oznamil ze jim chce svagrova dat na noc starsiho kluka. Svagr stale denne dojizdi mhd do fabrikytakze sance ze to nekde chyti a mlady to tchanovcum prinese na stribrnem podnose je velka. Tchyne je navic dost rizikova skupina. Proste IQ tykve. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 17. března 2020 06:08

Ďakujem všetkým za info o respirátoroch. Včera som ho na sebe mala asi hodinu takze o ešte použijem, zvyšné budem šetriť. 

Včera to bolo v uliciach tak 50/50, ale fakt na nas..l ten debil, čo po mne pohukoval v parku. :( A ešte mi jeho pes chcel zožrať toho môjho. 

Offline Tak Betty
6143 příspěvků moje polička 17. března 2020 09:36

Catherinne diky,je to nakonec ta stejna jak jsem sila ja.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. března 2020 09:39

Černá kočka Zuzuli Koukám, že jsem jediná sestra, která si nechá šít roušky. To by mě teda nenapadlo, ani desinfekci nemám z práce. Jenže já jsem "hlavní hygienik", takže já doma desinfikuju úplně pokaždý, když jsou třeba nemocný děti, takže tu doma mám. 

barbucha No přesně. Mýdla a desinfekce pěkně odlít do vlastních nádob i toaletní papír odtočit. Teď máme ty pěnové, co se nedají odsříkat.  

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 17. března 2020 09:40

Kdyz jdu na prochazu s detmi do parku, nikde nikoho nepotkame (nebo se od lidi budeme drzet daleko), mam mit taky rousku? 

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 17. března 2020 09:50

Lamicka já na venčení psa teď nosim kolem krku šálu z bavlněný trikoviny - pro případ, že bych třeba někoho známého potkala, tak jen posunu nad nos... když nikdo neni v blízkosti, tak ve vzduchu to snad nelítá, ne?

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 17. března 2020 09:53

RoSa To si prave taky myslim. Jen se tu ujistuju. Radsi bych si ty rousky setrila do toho obchodu a tak, kdyz budu muset doplnit zasoby. 

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 17. března 2020 10:06

Lamicka K autu po městě jsem včera šla se šátkem přes pusu a nos, v lese jsem pak chodila bez toho. Ale neprohlašuju se za autoritu.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. března 2020 10:26

Já nosím šátek i tady u nás ve "vilový" čtvrti, kde normálně moc lidí venku není, včera jsem takových "budeme se od lidí držet dál" potkala dost, respektive všechny, a byli i na úzkých cestách, kde normálně chodím jenom já.
Říkám si, že i když je to riziko třeba malý, tak je, a že když to uvidí na někom jiným, tak jim to začne třeba vrtat s hlavou a taky s tím něco udělají. Roušku si ale taky nechávám do krámu, včera mi výroba jedný pochybný trvala 2 hodiny, takže o programu na další večery mám jasno :-D.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 17. března 2020 10:43

Zina Přesně. My ven nechodíme, jsme jen na zahradě, ale kolem proudí těch, co asi nikoho nepotkají, docela dost. Nevím, co by jim udělalo, nasadit si ten šátek.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 17. března 2020 11:46

Já jsem teď viděla video, jak poskládat provizorní roušku bez šití... třeba se to bude nekomu hodit.

https://www.facebook.com/pavli.burkova/videos/2611739559045793/

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 17. března 2020 12:22

Ava Ty jsem včera zkoušela. Celkem to funguje, akorát gumičky řežou uši. A když to uděláš volnější, tak se to rozpadá. Plus to půjde špatně sundat a znovu nandat. Asi by to chtělo přichytit aspoň pár stehy.

Já dnes provizorně takhle. Tři vrstvy.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. března 2020 12:29
Reakce na Lamicka:

Kdyz jdu na prochazu s detmi do parku, nikde nikoho nepotkame (nebo se od lidi budeme drzet daleko), mam mit taky rousku? 

​Kípénky s virem prý dopadnou na zem do dvou metrů, pokud jim nikdo nestojí v cestě. Takže na liduprázdných ulicích a v parcích není nutné cokoliv přes nos/pusu mít......