"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. března 2020 15:50

Hezky shrnutá péče o roušky zde https://www.caramilla.cz/udrzba-rousek/

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 17. března 2020 16:06

RoSa v tom se udusíš, musíš v tom mít nos i pusu pokud možno bez děr okolo

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. března 2020 17:09
Reakce na moora:

Několik praktických poznatků k rouškám: leze to do zornýho pole, nějakej klipeček-dráteček na nos by to vylepšil (nebo více anatomická varianta, než obdélník). A zastčit pod brejle, jinak furt zamlžíno

​Já měla vyloženě ty chirurgické i s tou možností tvarování kolem nosu a stejně to nepomohlo Navíc se mi strašně mlží brýle, takže v roučce nejsem schopná cokoliv číst......

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. března 2020 18:09

Ja mam blby dotaz: co penize a uspory v bance? Manzel dnes do firmy potreboval vybrat castku v radech desetitisicu a nedali mu ji.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 17. března 2020 18:11

Candance ČNB se dušuje, že hotovosti je dost. Nemělo by to být předem nahlášeno? Nebo jaký důvod uvedli?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. března 2020 18:15

continuity nahlaseno to bylo, pry hotovost nemeli a v bankomat mu nedal ani 10 tisic. Uz minuly tyden potreboval zrusit jeden velky ucet jako dedictvi a jedni starsi lide chteli z podilu hotovost a nema ji dodnes. Mozna jsou to uz i dva tydny. Chteji vedet duvod.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 17. března 2020 18:20

Candance tak pokud je dedictvi přes ten antimoney laundering limit, tak to můžou chtít. To už je ale dlouho. 

V bankomatech nevím, mozna banky trochu omezily služby. Fakt nevím, můžu zkusit zjistit. Každopádně o úspory bych se nebála, ve smyslu třeba měnové reformy, koruna sice oslabuje, ale to je tržní věc, třeba ČNB půjde trochu proti, četla jsem rozhovor se Singerem a ten říkal, že by to udělal. Co udělá bankovní rada je ve hvězdách.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. března 2020 18:26

continuity napsala jsem sz

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. března 2020 08:38

Myslíte, že OH sa majú šancu odohrať v riadnom termíne? Prave čítam, že lietadlo z Japonska letí po olympijský oheň do Grécka. Mne to v aktualnej situácii pride absurdné a to aj keď je to "až" za 4 mesiace.

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 18. března 2020 08:39

paktofonika taky si myslim

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. března 2020 09:14

paktofonika ja si to tiez myslim, ze nebudu ale mozno chcu len pre istotu. Keby sa to nahodou ukludnilo a OH by sa mohli konat, aby to nestroskotalo na chybajucom ohni

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 18. března 2020 11:31

Candance O úspory se nebojím. České banky jsou na tom dobře a nějakou krizi by měly ustát bez větších problémů. Z toho co popisuješ mi přijde pravděpodobnější, že banka vyhodnotila chování tvého muže jako podezřelé (z pohledu praní špinavých peněz - AML). AML kontroly se dělají nad každou transakcích, ty velké výběry hotovosti tomu napovídají. Radila bych spojit se s bankou a doplnit jim informace, které požadují ( mají na to ze zákona nárok). 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 18. března 2020 11:47

katkas dekuju, uz je to vicemene vyresene. Snad to bude dobre.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 18. března 2020 11:50

Jinak mam dalsi blby dotaz. Jela jsem na sluzebni cestu a platila si listek kartou. Muze po me zamestnavatel pri vyuctovani chtit vypis z uctu? K vyuctovani jsem prilozila vytisteny listek s razitkem z vlaku.

Ptam se, protoze u nas v praci se rozmaha byrokracie a casto nepotrebna.

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 18. března 2020 11:54

SOS - nevíte někdo, jak začíná Sofoklův Oidippos?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. března 2020 12:01

Sweet Potato 

Oidipús vyjde s průvodem z paláce

Ó pravnukové Kadma praotce,
mé dítky, proč jste přišli před můj dům
a s ratolestí stužkou věnčenou
jak prosebníci usedáte zde?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. března 2020 12:02

Překlad od Ferdinanda Stiebitze.

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 18. března 2020 12:08

Zina Díky

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 18. března 2020 12:13

Candance u nás to chtějí jenom když byla transakce v cizí měně. Aby to mohli vyúčtovat, co ti reálně banka strhla  z účtu. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:36

Candance pokud je na listku/dokladu uvedena cena, tak by vypis fakt nemel byt treba. Jinak jak pise continuity, resila jsem to taky jen pri platbe z uctu v pripade cizi meny. 

Edit pokud to nebylo v zahranici, to by pak mozna mohli, no. Ackoliv treba v Holandsku si pravidelne kupuju jednodenni listek na mhd a tam na nem neni nikde uvedena cena a stacilo mi vzdy cestne prohlaseni.