"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:18

viktorka_od splavu Muj muz treba vubec nechape, ze zusim mit nos venku (zpod periny/ze spacaku, z mikiny)... Kdyz jsem se poprvy pokusila snorchlovat, malem jsem se udusila, nemohla jsem se nadechnout a to mam celooblicejovou masku

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:25

Korsičanka ale ten tlak a srdce může mít souvislost s tím otrivinem. To není alopaticky lék? 

Kardiologovi jsi to řekla?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:35

Korsičanka není to řešení na hned, ale mám výbornou zkušenost s tímto: siddhalepa

Mám prakticky chronickou rýmu a když se mi ten nos ucpe, tak si tímto mažu pod nosem a na dutinách a většinou to pěkně odlehne (+konvička, ale tu už doporučovali výše). Jen bacha pálí to, takže třeba pod očima si to mažu opravdu opatrně.  Máme v práci 2 kanceláře propojené dveřma a kolegyně vedle si vždycky pochvalovala, že já se namažu a jí odlehne nos

Online Korsičanka blogger
13491 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:35

continuity Máš pravdu, je, jen jsem lehkomyslně nosní kapky za lék nepovažovala. Navíc oba doktoří(obvodní i kardiolog) nad Otrivinem mávli rukou. Prý je důležité, abych se dala do pořádku a nemusela brát antidepresiva (obvodní), jež mi napsali v nemocnici A když stříknu jen jednou denně...(kardiolog dnes) Nikdo z nich kromě lékárnic ty příbalové letáky nebere vážně

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:38

Máte někdo zkušenost se zatemňovacími závěsy světlé barvy? Vybrala jsem si na netu do dětského pokoje bílou látku s potiskem zvířat, která je označená jako zatemňovací a nevím, jestli se můžu spolehnout na to, že to světloopravdu nepropustí, nebo jestli je v tom nějaký zádrhel třeba v podobě nutné minimální gramáže, nebo tak.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:39

Korsičanka Teď to tady pročítám a jestli to kapeš od prosince, tak to je dost problém. Jednak závislost, že už nos odplaskne jen po léku a ještě fakt i ten tlak to může zvyšovat.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:39

Sairon Nepropusti. Teda samozrejme nneznam tu konkretni latku, ale ta co jsem zkoumala bez problemu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:41

Neposlouchali jste prosím, jak je to s OČR? Docela by se mi to hodilo, syn má 13, ale já jsem neposlouchala jestli do 13 nebo i pro 13. 

13491 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:42

Sairon Super! Taky zkusím. Sice nebudu vědět, co mi pomohlo, ale to není důležité. Všem vám děkuju za rady a jdu inhalovat mátu - ostatní seženu/objednám zítra.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2020 21:43

Sairon já mám béžové a tmavě modré a účinnost je stejná.

13491 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:47

Renusatko No, a proč myslíš, že s tím chci přestat? Přesně to v tom letáku píšou - jen já ho skoro nečetla a stydím se. Už mi dvakrát tlak před 3 lety vyskočil, ale v souvislosti se zánětem zubu, třeba. Proto jsem léky nechtěla brát. A teď je vyšší než hraniční a navíc je mi tak zle vždy uprostřed noci.

Akorát nos je skoro celý den v cajku Začne to až večer.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:49

Korsičanka tyjo, nemyslím to rýpavě, ale mám pocit, že u kapek do nosu se obecně důrazně doporučuje je brát jen krátkodobě? nikdy jsem je nebrala, ale jsem si skoro jistá, že jsem to takhle četla

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:52

Korsičanka Taky nemůžu žádné nosní kapky, po všech, co jsem zkoušela, mi zduřela sliznice. Ale dost mi pomáhá Vincentka ve spreji, sliznici mi zvlhčí a neotéká.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:53

Jiná Realita jo, tam ta závislost může vzniknout hodně rychle a po delší době už to je těžko řešitelný

Korsičanka když se teď nedostaneš ke kortikoidům, ostatně teďka bych z nich měla dost strach, zkus co radí continuity, to je dobrej nápad, moc držím palce ať to je ještě vratný samo a ať je to hlavně ono

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:53

Korsičanka Večer v posteli? Když ležíš? Nebo večer třeba v 18. V posteli by to mohla být alergie na roztoče, protože to tam měl syn. Večer začal, že se dusí, nemůže dýchat, oteklý nos. Ráno kýchal a přes den pohoda.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:54
Reakce na Renusatko:

Korsičanka Večer v posteli? Když ležíš? Nebo večer třeba v 18. V posteli by to mohla být alergie na roztoče, protože to tam měl syn. Večer začal, že se dusí, nemůže dýchat, oteklý nos. Ráno kýchal a přes den pohoda.

Korsičanka no, pravda a ještě dodám, že ta alergie se může objevit kdykoliv, i kdybys dřív nic takovýho neměla

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. března 2020 21:55

viktorka_od splavu Zase já když mám zánět dutin, tak si kapu kapky třeba 3 měsíce, protože jinak bych se udusila. Určitě i ve větším množství a když zánět odezní, tak se to samo vrátí do normálu. Někdy nic nenaděláš.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. března 2020 22:01
Reakce na Renusatko:

viktorka_od splavu Zase já když mám zánět dutin, tak si kapu kapky třeba 3 měsíce, protože jinak bych se udusila. Určitě i ve větším množství a když zánět odezní, tak se to samo vrátí do normálu. Někdy nic nenaděláš.

​Tak na tohle je dobrý jít k odborníkovi (ORL), on Ti předepíše kapky, které se dají brát dlouhodobě.....

Online Sweet Potato
40412 příspěvků moje polička 19. března 2020 22:02

Solathis V celoobličejové se dýchá hůř než v klasické.

Online Sweet Potato
40412 příspěvků moje polička 19. března 2020 22:03
Reakce na Jiná Realita:

Korsičanka tyjo, nemyslím to rýpavě, ale mám pocit, že u kapek do nosu se obecně důrazně doporučuje je brát jen krátkodobě? nikdy jsem je nebrala, ale jsem si skoro jistá, že jsem to takhle četla

​Potvrzuju. Závislost na kapkách do nosu je sviňa.