viktorka_od splavu Muj muz treba vubec nechape, ze zusim mit nos venku (zpod periny/ze spacaku, z mikiny)... Kdyz jsem se poprvy pokusila snorchlovat, malem jsem se udusila, nemohla jsem se nadechnout a to mam celooblicejovou masku
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Korsičanka ale ten tlak a srdce může mít souvislost s tím otrivinem. To není alopaticky lék?
Kardiologovi jsi to řekla? ![]()
Korsičanka není to řešení na hned, ale mám výbornou zkušenost s tímto: siddhalepa
Mám prakticky chronickou rýmu a když se mi ten nos ucpe, tak si tímto mažu pod nosem a na dutinách a většinou to pěkně odlehne (+konvička, ale tu už doporučovali výše). Jen bacha pálí to, takže třeba pod očima si to mažu opravdu opatrně. Máme v práci 2 kanceláře propojené dveřma a kolegyně vedle si vždycky pochvalovala, že já se namažu a jí odlehne nos ![]()
continuity Máš pravdu, je, jen jsem lehkomyslně nosní kapky za lék nepovažovala. Navíc oba doktoří(obvodní i kardiolog) nad Otrivinem mávli rukou. Prý je důležité, abych se dala do pořádku a nemusela brát antidepresiva (obvodní), jež mi napsali v nemocnici
A když stříknu jen jednou denně...(kardiolog dnes) Nikdo z nich kromě lékárnic ty příbalové letáky nebere vážně![]()
Máte někdo zkušenost se zatemňovacími závěsy světlé barvy? Vybrala jsem si na netu do dětského pokoje bílou látku s potiskem zvířat, která je označená jako zatemňovací a nevím, jestli se můžu spolehnout na to, že to světloopravdu nepropustí, nebo jestli je v tom nějaký zádrhel třeba v podobě nutné minimální gramáže, nebo tak.
Korsičanka Teď to tady pročítám a jestli to kapeš od prosince, tak to je dost problém. Jednak závislost, že už nos odplaskne jen po léku a ještě fakt i ten tlak to může zvyšovat
.
Sairon Nepropusti. Teda samozrejme nneznam tu konkretni latku, ale ta co jsem zkoumala bez problemu
Neposlouchali jste prosím, jak je to s OČR? Docela by se mi to hodilo, syn má 13, ale já jsem neposlouchala jestli do 13 nebo i pro 13.
Sairon Super! Taky zkusím. Sice nebudu vědět, co mi pomohlo, ale to není důležité. Všem vám děkuju za rady
a jdu inhalovat mátu - ostatní seženu/objednám zítra.
Sairon já mám béžové a tmavě modré a účinnost je stejná.
Renusatko No, a proč myslíš, že s tím chci přestat?
Přesně to v tom letáku píšou - jen já ho skoro nečetla a stydím se.
Už mi dvakrát tlak před 3 lety vyskočil, ale v souvislosti se zánětem zubu, třeba. Proto jsem léky nechtěla brát. A teď je vyšší než hraniční a navíc je mi tak zle vždy uprostřed noci.
Akorát nos je skoro celý den v cajku
Začne to až večer.
Korsičanka tyjo, nemyslím to rýpavě, ale mám pocit, že u kapek do nosu se obecně důrazně doporučuje je brát jen krátkodobě? nikdy jsem je nebrala, ale jsem si skoro jistá, že jsem to takhle četla ![]()
Korsičanka Taky nemůžu žádné nosní kapky, po všech, co jsem zkoušela, mi zduřela sliznice. Ale dost mi pomáhá Vincentka ve spreji, sliznici mi zvlhčí a neotéká.
Jiná Realita jo, tam ta závislost může vzniknout hodně rychle a po delší době už to je těžko řešitelný
Korsičanka když se teď nedostaneš ke kortikoidům, ostatně teďka bych z nich měla dost strach, zkus co radí continuity, to je dobrej nápad, moc držím palce ať to je ještě vratný samo a ať je to hlavně ono![]()
Korsičanka Večer v posteli? Když ležíš? Nebo večer třeba v 18. V posteli by to mohla být alergie na roztoče, protože to tam měl syn. Večer začal, že se dusí, nemůže dýchat, oteklý nos. Ráno kýchal a přes den pohoda.
Korsičanka Večer v posteli? Když ležíš? Nebo večer třeba v 18. V posteli by to mohla být alergie na roztoče, protože to tam měl syn. Večer začal, že se dusí, nemůže dýchat, oteklý nos. Ráno kýchal a přes den pohoda.
Korsičanka no, pravda a ještě dodám, že ta alergie se může objevit kdykoliv, i kdybys dřív nic takovýho neměla
viktorka_od splavu Zase já když mám zánět dutin, tak si kapu kapky třeba 3 měsíce, protože jinak bych se udusila. Určitě i ve větším množství a když zánět odezní, tak se to samo vrátí do normálu. Někdy nic nenaděláš.
viktorka_od splavu Zase já když mám zánět dutin, tak si kapu kapky třeba 3 měsíce, protože jinak bych se udusila. Určitě i ve větším množství a když zánět odezní, tak se to samo vrátí do normálu. Někdy nic nenaděláš.
Tak na tohle je dobrý jít k odborníkovi (ORL), on Ti předepíše kapky, které se dají brát dlouhodobě.....
Solathis V celoobličejové se dýchá hůř než v klasické.
Korsičanka tyjo, nemyslím to rýpavě, ale mám pocit, že u kapek do nosu se obecně důrazně doporučuje je brát jen krátkodobě? nikdy jsem je nebrala, ale jsem si skoro jistá, že jsem to takhle četla
Potvrzuju. Závislost na kapkách do nosu je sviňa.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.